Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna
Monthly Archives: December 2010

Folk har väl inte tid att rösta hela tiden?

Tid

I Aktiv Demokrati kan man välja en delegat som röstar i de frågor man själv inte har tid eller resurser att rösta i. Du kan därmed själv välja hur mycket tid du vill lägga ned på politiken.

Tagged with: , ,
Posted in FAQ

Hur hindrar man valfusk?

Mutor

Vi kommer att använda ett system liknande de som idag används för bank-ärenden via internet. Vi kan bygga system där eventuell påverkan kan påvisas och på så vis straffas.

Tagged with: , ,
Posted in FAQ

Valhemlighet

Digital Touch

innebär att ingen ska kunna ta reda på hur du röstat i ett val. Det finns många sätt att ge en hög grad av valhemlighet även med elektroniska röstsystem.

Tagged with: , ,
Posted in Ordlista

Delegering

delegering-av-2

En delegat är en rådgivare som du ger rätten att rösta åt dig i utvalda frågor där du själv avstår från att rösta. En delegat kan vara en individ, organisation, politiskt parti eller ett datorprogram.

Posted in Ordlista

Direktdemokratiskt parti

key-691

Ett direktdemokratiskt parti kan införa direktdemokrati i riksdagen via sitt egna mandat. Då räcker det med 4% för att påbörja processen. Omröstning i varje fråga sker via partiets webbplats.

Posted in Ordlista

Direktdemokrati

Glarner-Landsgemeinde

Direktdemokrati är en styrelseform där alla kan vara med och rösta i alla frågor.

Posted in Ordlista

Är det säkert att rösta över internet?

806151_19258825

Röstning och val över internet förekommer redan i andra länder. I vårt land använder vi internet för banktjänster. Säkerheten i vallokalen är inte högre än på bankkontoret.

Tagged with: , , , , , ,
Posted in FAQ

Hur fungerar regeringsarbetet i en direktdemokrati?

Falling

Folket röstar bland de regeringsalternativ som förts fram. När det gäller “formalia” kommer regeringen att ha ett relativt stabilt stöd genom att många kommer att delegera sin röst till partier.

Tagged with: , ,
Posted in FAQ

Välkomna till Aktiv Demokrati

Tillsammans uppåt

Digital direktdemokrati är en så självklart bra idé. Digital direktdemokrati var inte möjligt för 10 år sedan. För första gången i mänsklighetens historia kan vi lösa de problem som alltid hängt med centraliserad makt. Tiden är mogen för en revolution.

Tagged with: ,
Posted in Nyheter

Demoex adventskalender

Demoex Vallentuna

Demoex är Sveriges första direktdemokratiskt parti. Demoex startade i Vallentuna kommun där de har haft mandat sedan valet 15e september 2002.

Tagged with: ,
Posted in Demokrati