Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna
Monthly Archives: November 2010

Göran Greider

goran_greider_80x80

Ironiskt nog har i dessa yttersta tider – och i största hemlighet – Lenins partiteori kommit att prägla riksdagspartierna: Organisationerna är partiledningarnas verktyg. De lydiga blir kvar. De olydiga bryts ner.Wikiquote

Tagged with: , ,
Posted in Citat

Walt Whitman

walt_whitman_80x80

Förmodade du också, min vän, att demokrati enbart var till för val, för politik, och för ett partinamn? Jag menar att demokrati enbart är användbar när den går vidare, blommar ut och ger frukt, i den högsta form av mänsklig interaktion, mellan övertygelser — i religion, litteratur, universitet och skolor — demokrati i allt offentligt och privat liv…

Tagged with: ,
Posted in Citat

Thomas Jefferson

thomas_jefferson

Jag vet ingen säkrare plats för makten över samhället än folket, och om vi inte anser dem upplysta nog för att utöva sin kontroll med rättmätigt omdöme, är inte lösningen att ta makten ifrån dem, utan snarare att utbilda dem till bättre beslutsfattare. Det är den verkliga lösningen för missbruk av konstitutionell makt.

Tagged with: ,
Posted in Citat

Mark Twain

mark_twain_80x80

När det gäller religion och politik är folks åsikter och övertygelser nästan alltid tagna från andrahandskällor, utan egen kontroll, från auktoriteter som själva inte undersökt saken, utan som har tagit dem från andra andrahandskällor utan kontroll, från folk vars åsikter i frågan inte var värt ett skit.

Tagged with: ,
Posted in Citat

Voltairine de Cleyre

voltairine_de_cleyre_80x80

Så länge folket inte bryr sig om att utöva sin frihet, kommer de som vill tyrannisera göra det; för tyranner är aktiva och flitiga, och kommer göra så i gudars namn, religiösa eller andra, för att snärja sovande människor.

Tagged with:
Posted in Citat

Johann Wolfgang von Göthe

goethe_80x80

Vilken är den bästa styrelseformen? Den som lär oss att styra oss själva.The Maxims and Reflections of Goethe, 1892

Tagged with: , , ,
Posted in Citat

Mahatma Gandhi

mahatma_gandhi_80x80

Evolution av demokrati är inte möjlig om vi inte är beredda att höra den andra sidan. Harijan weekly journal, 1942

Tagged with: ,
Posted in Citat

John Gardner

john_gardner_80x80

Medborgaren kan återuppliva våra politiska och styrande institutioner, göra dem mottagliga och ansvariga och göra dem hederliga. Det kan ingen annan.

Tagged with: ,
Posted in Citat

Oj så galet det blev

Strax efter att nyhetsbrevet gick ut till våra 300 prenumeranter och medlemmar, fick jag reda på att det inte fungerade att få ett nytt lösenord.

Posted in Nyheter

Rapport från webbsnickaren

Jonas 2006 vid datorn

Nya webbplatsen är byggd på Wordpress. Ditt gamla login till forumet gäller även på nya webbplatsen. Klicka “Logga in” uppe i högra hörnet.

Posted in Nyheter