Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Oj så galet det blev

Oj så galet det blev. :-) Strax efter att nyhetsbrevet gick ut till våra 300 prenumeranter och medlemmar, fick jag reda på att det inte fungerade att få ett nytt lösenord.

Aktiv Demokrati har sedan 2006 använt forumet phpBB. När vi nyligen beslutade (direktdemokratiskt) för att göra om webbplatsen med WordPress, kom vi fram till att det var bäst att ändå behålla det gamla forumet. Men det är inte så lätt att ha ett gemensamt register där det det räcker med att logga in en gång för att komma åt både forumet och webbplatsen i övrigt. Jag hittade en lösning som såg ut att fungera ganska bra.

Men nu visade det sig att det programmet (plugin till WP och BB) hade flera brister. Jag kastade mig in i programkoden för att snabbt lösa problemen. Ca 9 timmar senare, runt kl 3 på morgonen, började jag inse att det programmet skulle behövas skrivas om nästan från grunden. Sex timmar senare, när det var dags att åka in till jobbet på måndag morgon, var jag nästan klar med en ny version som jag testat grundligt för alla kombinationer av om man var registrerad sen tidigare eller inte i BB eller i WP, med inloggning, registrering och lösenordspåminnelse.

På tisdag morgon (eller snarare natt) gjorde jag klart resten. Förrutom att jag glömde kontrollera att även nyregistrering fungerade. Så nu är det också igång.

Med andra ord: Om det inte funkade för er tidigare, så försök igen nu! Och fortsätt maila mig om du stöter på några problem eller konstigheter.

Dela med dig:
  • Twitter
  • Digg
  • MySpace
  • Skriv ut sidan
  • PDF
  • Kommentarer till Oj så galet det blev

Började studera direktdemokrati 1994. Medlem i AD sedan 2009. Ordförande sedan 2010.

Posted in Nyheter
Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>