Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Verksamhetsberättelse 2012

YEAR-IN-REVIEW-2012

Året 2012 började med en Helg- och familjekonferens. Vi var 11 deltagare samt några barn och en katt som träffades under ett par mörka dygn. Vi spelade in några filmer och arbetade fram ett dokument med vision, mission, värderingar, mål och strategi.

Det kom en inbjudan i forumet till att svara på frågor på Flashback.

Efter konferensen hade vi ett antal internationella möten för att tillsammans med andra personer från E2D International utveckla mjukvara för e-röstning.

Förra årets flytt av webbplatsen tillbaka till Web10 blev inte så långlivad. Vi flyttade vidare till Manufrog och sedan dess har allt fungerat väldigt bra.

Under sommaren filmades en reklamfilm för Aktiv Demokrati i Vasaparken i Göteborg. Det gjordes även en film om filmandet av filmen som kanske är ännu roligare att se.

Resten av året kom att domineras av förberedelserna, genomförandet och frukterna av Almedalsveckan. Vi började prata om det redan 2011. Detta år blev det dock av. Vi arbetade fram en grafisk profil, typsnitt, flygblad, tröjor, knappar, banderoll och strandflagga.

Flera medlemmar donerade pengar specifikt för Almedalsveckan, som användes för att köpa in ett stadigt partytällt, högtalare, mikrofon, bord och stolar, samt ansökan till polis och hyra av lokal för workshop. Andra kostnader, så som resa, boende och mat bekostades av deltagarna själva.

När trycksakerna slutligen levererades, värmde AD Göteborg upp med en veckas kampanj på Järntorget.

Så var programmet för veckan färdigskrivet och publicerat. För billigaste biljetten väntade vi på färjan till Visby kl 3 på natten. Därefter följde en mycket intensiv vecka med mängder med förberedda tal, samtal, fotograferande, filmande och ljudinspelande. En tidning skrev om oss. Senare skrevs en sammanfattning av veckan.

Under hela hösten klipptes filmer samman och lades upp på webben. En intervju från Almedalsveckan sändes i Stockholm lokalradio. Vi var även med i Ring P1.

I december kom frågan upp om AD borde vara med i samband med folkinitiativet i Göteborg om trängselskatten. Vi var med i debatten i några bloggar.

Vi fick 19 nya medlemmar under året.

Dela med dig:
  • Twitter
  • Digg
  • MySpace
  • Skriv ut sidan
  • PDF
  • Kommentarer till Verksamhetsberättelse 2012

Började studera direktdemokrati 1994. Medlem i AD sedan 2009. Ordförande sedan 2010.

Posted in Dokument
Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>