Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Rapport från vår konferens i januari 2012

P1040769

Den 6-8 januari 2012 höll Aktiv Demokrati en “Helg- och familjekonferens” för partimedlemmar och sympatisörer från hela landet. Vi var 11 deltagare samt några barn och en katt som träffades under ett par mörka dygn.

Ove från Falun rapporterar:

Vi från Falun vilka var jag känner en stor tillfredställelse över att ha åkt ner ända till Sveriges “bakdel” för att inte bara få träffa några från Aktiv Demokrati IRL utan även över att få en mängd frågetecken uträtade.

Resan dit gick “geschwind”, vädret var soligt och vägarna utmärkta och när två lättpratade människor sitter i en bil tillsammans så går inte bara bilen fort utan även tiden.
Väl framme i Lilla Edet så tog det inte lång stund förrän vi hittade den mycket trevliga scoutgården som tillhörde Tuve Scoutförening. Utrymmena var perfekta för ett sådant här uppdrag och mottagningen var Göteborgskt vilket innebär varmt och välkomnande.

Innehållet var mycket bra planerat och uppläggningen kunde inte ha varit bättre med de förutsättningar som fanns. Hassan hade arbetat med ett upplägg som kunde jämföras med en workshop och hade inte den mycket duktiga Erika från Hedemora, höll på att skriva Hedemorra, som också låg bakom inbjudan och planeringen av konferensen tillsammans med Jonas, varit så bestämd i sin roll som ordförande så hade förmodligen vi suttit där än och pratat i munnen på varandra för mycket att prata om, det hade vi. Några mer än andra men av ren artighet nämner vi inga namn här, vi som var med kan ju tänka på några, bara det inte är mitt.

Nobel borde ha lagt undan en större summa pengar för att årligen dela ut ett Nobels matpris och detta år skulle då matplanerarna för denna konferens inte bara bli föreslagna som vinnare utan även bli det. Det gör mycket för humöret att få vällagad mat och vi som inmundigade den kunde aldrig nog tacka för det fina arbetet.

När konferensen led mot sitt slut städade vi omsorgsfullt och med uppmuntrande tillrop lokalerna, tog farväl av varandra och vi från Dalarna såg fram emot en resa på nästan 6 timmar då vi skulle få tillfälle att diskutera och utvärdera det vi hade fått den stora äran att få uppleva. Betyget vi gav var MVG med ett litet plus i kanten men, vi var nog också ganska eniga om att vi med vår närvaro hade bidragit till detta gigantiska bygge av demokratiska idéer som nu kommer att få allt större genomslag i vårt land och som kommer att revolutionera hela det demokratiska synsättet.

Det var nära att vi inte fick någon kontakt med internet alls. Men när vi äntligen lyckades hitta exakt rätt plats kunde vi ladda ned och lyssna på en hälsning från vårt systerparti Demoex i Vallentuna.

Fram emot slutet av konferensen spelade vi in en hälsning tillbaka.

AD vill verka för ett fritt samhälle där alla får möjlighet att ta sitt ansvar och påverka alla sina beslut kontinuerligt.

Det huvudsakliga arbetet under konferensen var diskussioner om hur vi vill formulera vår Vision, Mission, Värderingar, Mål och Strategi. Detta utefter en process framarbetad och ledd av Hassan. StrategiskPlanering_AD_6-8Jan2012

Det blev många och långa diskussioner. Vi kom fram till att dagen trots allt inte var lång nog för att hinna med denna ambitiösa process. Vi gjorde så gott vi kunde och skrev ned våra slutsatser i dokumentet Aktiv Demokrati Konferens Tuve Scoutgård den 6-8:e januari 2012.

Vi kom också fram till att bredda och göra om denna process på forumet och med vårt valsystem där ännu fler kan deltaga.

Erika hade med sig ett exemplar av Magasin Nic som nämner Aktiv Demokrati.

Mellan all god mat och gott umgänge hann vi även med att spela in flera små föredrag.
Se vår kanal på Youtube för en fullständig lista på filmer.

Robert Wensman ett tal om Aktiv Demokrati.

Efteråt höll han en session med frågor och svar tillsammans med Erika, Fredrik, Mikael, Ove och Gil.

Mikael berättade om sina erfarenheter med direktdemokratiska partier.

Och Maneka fyllde på med idéer om att utveckla direktdemokratiska verktyg för föreningar.

Jonas demonstrerade valsystemet GOV för omröstningar av olika slag.

Och Erika intervjuade Jonas … som var ganska så obekväm framför kameran…

Vi hoppas på fler givande konferenser framöver.

Dela med dig:
 • Twitter
 • Digg
 • MySpace
 • Skriv ut sidan
 • PDF
 • Kommentarer till Rapport från vår konferens i januari 2012

Började studera direktdemokrati 1994. Medlem i AD sedan 2009. Ordförande sedan 2010.

Tagged with: ,
Posted in Nyheter
2 comments on “Rapport från vår konferens i januari 2012
 1. ha ha
  “Vi var 11 deltagare samt några barn och en katt som träffades under ett par mörka dygn.”

  Det ar klockrent! Snacka om gräsrot. Jag tror pa det har 100%
  Det har kommer att bli grymt!

Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>