Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Vi vill ha en verklig demokrati nu!

Gustaf Adolfs Torg 2011-11-05

Det började med Tunisien i december 2010. Detta inspirerade revolutionen i Egypten januari 2011.

Egypterna ockuperade torget och vägrade att ge sig av. Under ett par veckor bildades ett helt samhälle på torget, komplett med sjukvård, renhållning, förnödenheter, säkerhet, och med dagliga möten på direktdemokratiskt vis.

Människor från hela världen inspirerades av den positiva andan från demonstranterna i Egypten. Liknande demonstrationer uppstod snart i många fler arabiska länder och fortsatte sedan att spridas till Europa i bland annat Grekland och Spanien.

Democracia Real Ya!

I Spanien demonstrerade man bland annat under parollen “En verklig demokrati Nu!”, som utvecklades till ett globalt upprop för en verklig demokrati som inte ska styras av folket och inte av de som kan betala mest.

I september 2011 tog demonstrationerna ytterligare fart i USA med “Occupy Wall Street” som i sin tur inspirerade till ännu fler liknande ockupationer över hela världen.

Här hemma i Göteborg demonstrerades det på Järntorget den 15e Oktober som en del av en global revolution för en verklig demokrati.

Det utgjorde startskottet för samtidiga ockupationer i över tusen städer från världens alla hörn, inklusive flera svenska städer.

I Göteborg samlades stora skaror människor varje dag mitt i Nordstan för att bjuda till uttryck för önskemål och synpunkter på samhället.

Den 5e november ordnades åter igen en större demonstration på Gustaf Adolfs Torg där alla bjöds till att diskutera med varandra och uttrycka sina åsikter. Jag tog tillfället för att berätta om Aktiv Demokrati.

Dagen blev lyckad. Alla var glada. Polisen blev bjuden på Cop Cakes.

Ockupationerna fortsätter. Idag demonstrerar tiotusentals människor i New York.

Aktiv Demokrati har ett koncept som snabbt kan leda till en verklig förändring för äkta demokrati.

Dela med dig:
 • Twitter
 • Digg
 • MySpace
 • Skriv ut sidan
 • PDF
 • Kommentarer till Vi vill ha en verklig demokrati nu!

Började studera direktdemokrati 1994. Medlem i AD sedan 2009. Ordförande sedan 2010.

Tagged with: , , , , ,
Posted in Demokrati
5 comments on “Vi vill ha en verklig demokrati nu!
 1. Keith Obermann om demonstrationerna den 17e November

 2. Josef Boberg says:

  Jonas – jag hoppas på att Du är medveten om – att som princip alla sådana här rörelser i nationer – är hart när utan långsiktig effekt – därför att över alltihopa “lyser” ju den globala ränte- och penningbluffen sedan ca 150 år tillbaka, tyvärr tyvärr… :cry:

  Men var vid gott mod – för så länge som det finns liv så finns det hopp :!:

  • Min tanke är att, nu när kanske miljoner människor demonstrerar mot hur pengasystemet tagit över demokratin, att det kan bli en ändring. AD har ett sätt att skapa denna förändring och det är vad jag försökt förmedla.

   Och tack vare denna rörelse finns det nu ett stort antal nya direktdemokratiska initiativ. Jag tror absolut att detta har stärkt rörelsen för en direktdemokrati.

   • Josef Boberg says:

    Jo… – Jonas – men personligen “gråter” jag en del över att så ytterligt få tänker, skriver och pratar så lite om vad det egentligen handlar om = att finna HÅLLBARA lösningar på PYRAMIDMAKTHAVERI-ELÄNDET.

    Om det har jag tänkt och skrivit en del i sak om HÄR.

Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>