Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Vad betyder ordet demokrati?

Idag finns jag här framför dig, i denna stund, i denna blogg, i Aktiv Demokrati’s blogg. Jag frågar dig: Vad betyder egentligen ordet demokrati i detta ögonblick för dig?

Jag vill ta ett exempel för att belysa ordet demokrati nu, som jag ser det, och jag hoppas att nya insikter ska lysa ner på dig. Och att du ska vara i detta ljus en lång stund, och att du ska känna dig lugn, upprymd och intresserad att söka mer kunskap och bli aktiv.

En människa kritiserar idag en annan människa i en tidning. Det som kritiseras är att människan varit med och skapat ett block. Men det finns hopp idag. Ingen mer ska behöva skapa ett block som står mot ett annat block. Nej. Vi kan alla vinna. Vi kan alla få demokrati, också de som saknar. Och vi kan behålla våra hjärtefrågor samtidigt. Dina och mina hjärtefrågor. Alla kan vara med.

Det som idag kallas blockpolitik, mina vänner, eller som jag kallar den, “blockeringspolitiken”, måste slitas upp med roten, eftersom blockeringspolitiken är roten till det onda, en slags diktatur, och det är en god politik vi alla vill ha. Och faktum är att det är upp till dig och till mig.

Vi sitter alla i samma båt. Samma ögonblick vi ser effekterna av blockeringspolitiken, samma effekter som alla andra kan se, ser vi ju samtidigt orsaken till blockeringen i hela det nuvarande demokratiska systemets fundament.

Vårt missnöje har ju inte alls med varann att göra egentligen, men med blockeringspolitiken, och vi är alla ansvariga tillsammans och vi har ju alla så mycket gemensamt att vinna. Du har förmågan att vinna.

Och om man vill vakna upp och se mer känslosamt på det hela, ja, då ser man vart det hela leder. Det leder mot ett stopp av mobbningen av små partier och det leder till en mänskligare demokrati en demokrati där alla räcker ut en hand till varann, tänker, diskuterar och vill skapa enighet.

Idag mobbas Kristdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet, Feministiskt intiativ, Aktiv Demokrati, Piratpartiet och Junilistan av 4%-spärren. Jag vill se en utsträckt hand! Samma hand som Aktiv Demokrati sträcker ut i hopp om valsamverkan.

Och jag vill se att de som mobbar idag kommer förändras och hjälpa de som mobbats. Men vi är alla ansvariga tillsammans att det sker. Ja. Det handlar om dig.

Slutprodukten av politiken kan bli det folket vill ha. Ja. Det kan bli så, och vi vill alla att det ska vara så. Vi kan skapa det tillsammans.

Om politikerna verkligen var “representativa”, hade ju saken varit avklarad, men så är det ju inte, och varför inte det? Jo, varje steg i hierarkin tar idag bort demokratin, dvs. folkstyret, och ju fler steg som skapas ovan folket, desto fler människor hålls undan.

Ett slags pyramidspel. Men pyramidspelets toppar kan vinna mer om de kommer ner på jorden nu. Och vad finns det att vinna? Jo, trygghet. Tryggheten att en ny lugn fas inleds i vilken demokrati och harmoni uppstår.

Aktiv Demokrati är, i detta ögonblick, det ljus som finns för dig som vill ändra framtiden. Det handlar om dig. Det handlar om vad du kan göra idag. Det är därför jag ville vara här idag och tala till dig.

/MrPerfect72

Andra bloggare:
http://alltidrottalltidratt.blogspot.com/2010/07/det-handlar-om-demokrati-dumbom.html
http://strutsnytt.blogspot.com/2010/07/lars-ohly-mannen-med-dubbla-budskap.html
http://johannesc.wordpress.com/2010/07/17/att-ljuga-hor-val-till-nar-man-levererar-en-intetsagande-debattartikel-sten-tolgfors/

Dela med dig:
 • Twitter
 • Digg
 • MySpace
 • Skriv ut sidan
 • PDF
 • Kommentarer till Vad betyder ordet demokrati?

Jag var med på Aktiv Demokrati's första möte då partiet startades och de första stadgarna skrevs. Jag var sedan aktivt drivande under en längre tid tillsammans med Magnus Gustavsson. Jag arbetade hårt på gatorna i Växjö med namninsamlingen till partiet och gjorde denna video: http://www.youtube.com/watch?v=qVsMQUJUxzs ... som sändes i TV3

Tagged with: , , , , , , , , ,
Posted in Demokrati
6 comments on “Vad betyder ordet demokrati?
 1. Josef Boberg says:

  Nu äääntligen börjar MrPerfect att “tagga” åt hållet perfekt, verkligen… :idea:

  Sverige är i dags dato hart när bara ett gott land att leva uti för ENBART PyramidMaktHavarna och deras medlöpare. Skriv Aktiv Demokrati på en blank valsedel i höstens val – så gör Du vad Du kan för att STOPPA den kontinuerligt pågående höger- och vänster-socialismens utbredning = Kallocain-samhällets fördjupning = den sedan början av 1980-talet kontinuerligt pågående väldfärds-nedrustningen.
  GRUNDORSAKEN till detta är RÄNTEBLUFFEN – och de till 100 % MedlemsStyrda = FolkStyrda delegaterna i Riksdagen från Aktiv Demokrati – kommer att lägga all upptänklig ENERGI på att eliminera detta förryckta vansinne = återställa den svenska välfärden till minst vad den var i slutet av 1970-talet.

  • mrperfect72 says:

   Jag testar Jonas teori om att det ska komma en hel storm med maenniskor om jag haaller mig till aemnet, men att bli kallad Perfect aer ju alltid smickrande. :-)

 2. Josef Boberg says:

  Debatt = diskussion är ett formaliserat och reglerat system för logisk argumentation där två eller fler parter försöker övertyga en grupp åhörare i en avgränsad fråga. Ordet debatt kommer från franskans de- ‘av, från’ och battre ‘kämpa’, och betyder slå sönder (motståndarens argument). = intellektuellt KRIG – som jag ser det. Något sådant talas det väl ej om som OK om i AD´s partiprogram – eller :?:

  I det perspektivet sett – så vore det väl betydande mera “AD-riktigt” att istället för diskussion använda ordet DIALOG – eller måhända ordkombinationen ÖPPEN DIALOG eller liknande. Det harmoniserar ju mera med orden SamVerkan och FolkStyre – som jag ser det i vart fall.

  Men Ditt inlägg är i vilket fall som “AD-riktigt”, verkligen – som jag ser det. GRATTIS :!: :wink: :roll:

Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>