Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Ge oss din röst, så får du flera hundra av oss!

Jo, det är sant! Genom att rösta på ett registrerat direktdemokratiskt parti, som Aktiv Demokrati, den 19 september, bidrar du till möjligheten att delta i hundratals beslut som rör dig och andra du bryr dig om. Röstar du på ett vanligt parti, bjuder du dem på ditt förtroende under fyra år och kan bara hoppas att de röstar någorlunda som du vill. Det finns inte ett enda partiprogram som kan presentera hur man ställer sig i alla de faktiska omröstningar som kommer upp på agendan under de kommande åren. Men det finns ett som kan ge dig möjlighet att ta ställning i varje riksdagsomröstning om du vill. Vill du helst slippa göra alla dessa val, kan du delegera din röst till någon människa eller organisation du har förtroende för, men ta tillbaka den när det dyker upp något som du har en egen tanke om. Du kan till och med delegera din röst till ett politiskt parti om du vill, i alla frågor, men fortfarande ha möjligheten att plocka av dem din röst och istället låta din vilja styra i just den omröstningen där din vilja och ditt favoritpartis vilja skiljer er åt.

Låter det bra? Fint! Då är det bara att rösta på Aktiv Demokrati i september.

Men vi som redan är medlemmar i partiet skulle bli väldigt glada om vi fick ta del av dina idéer redan nu. Det är det som är en av de stora finesserna med direktdemokrati,
- man behöver inte vänta på ett visst datum för att få veta vad allmänheten tycker. Så, vad är dina tankar om direktdemokrati? Är det något som inte låter tilltalande? Något som du tror man kan känna sig främmande inför? Eller vad är det som är tilltalande med direktdemokrati för just dig? Vi som redan är medlemmar eller deltar i diskussionerna på forumet har hyfsad koll på vad vi tycker och vill. Men vad vill du som läser det här, som inte redan är engagerad i rörelsen för mer folkmakt?

Kommentera gärna direkt i bloggen, eller besök vårt diskussionsforum, du behöver inte vara medlem för att registrera dig och skriva där. Vi är mycket angelägna om att ta del av just dina tankar om direktdemokrati, för det är utifrån dina idéer vi kommer att utvecklas. Hör av dig! Vi lyssnar!

/Rikard Tordön

Dela med dig:
 • Twitter
 • Digg
 • MySpace
 • Skriv ut sidan
 • PDF
 • Kommentarer till Ge oss din röst, så får du flera hundra av oss!

Jag hade bestämt mig för att inte rösta alls i valet 2010. Inte ens en blankröst. Tanken bakom detta var att jag inte vill bidra till att sanktionera den representativa demokratin, alltså att min röst formellt legitimerar en annan människas beslut, som i sin tur är influerad eller rentav styrd i sitt röstbeteende av sitt parti.

Tagged with: , ,
Posted in Demokrati
One comment on “Ge oss din röst, så får du flera hundra av oss!
 1. MrPerfect72 says:

  Grattis. Du har kommit in i bloggen! :-) Nu ska du inte enbart skriva men anvaenda laenkningar till bloggar och artiklar. Det ger fler laesare.

  Naagot som kallas “Trackback” finner du ocksaa i kontrollpanelen och daer kan du fylla i andra bloggares bloggpostadresser som du kommenterar. (WordPress-bloggar trackbackas automatiskt saa dessa behoever du inte fylla i.)

  Du kan se i statistiken i kontrollpanelen hur maanga laesare du har, vart de kommer ifraan och vart de tar vaegen.

  Tjingeling. :-)

1 Pings/Trackbacks for "Ge oss din röst, så får du flera hundra av oss!"
 1. [...] Aktiv Demokrati har ytterligare en bloggare, Rtordon, som bloggar positivt i en enorm hastighet. Ge oss din röst, så får du flera hundra av oss! Vem ska bestämma, – du eller dom? Vad röstar du på egentligen, medborgare? Det tycker vi i [...]

Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>