Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

På gång i Aktiv Demokrati

summer-sun-small

Varje vecka skickas det ut ett brev med nya ämnen (trådar) från vårt forum. Men vill du även se alla svaren som postats under veckan behöver du själv gå in och ställa in detta här: Ditt konto -> Forum Sammandrag -> Kategoriurval. Ändra där från Enbart första inlägget i ämnet till Alla inlägg.

Vi valde att som förhansval enbart skicka ut nya inlägg i sammandraget för att det inte ska bli för mycket när det är hög aktivitet i forumet. Du kan även välja att direkt få notifiering om nya inlägg i ämnen (trådar) genom att klicka på länken Bevaka denna tråd som finns uppe till höger för varje ämne (tråd) i forumet.

Lägg märke till att det nu finns en meny för Ditt Konto som ger dig direkt access till alla dina inställningar för Aktiv Demokrati, för forum, blogg och valsystem.

Hur kan vi göra webbplatsen ännu bättre?

Svara gärna på dessa frågor för förstasidan för AD.

Hur lätt är det att hitta?
Är det något du skulle vilja ta bort från sidan?
Är det något som saknas?
Har du en annan idé på hur den kan se ut?
Vilken är den första länken du klickar på?
Vad är det första du läser på sidan?
Vilken känsla får du från den?
Vill du rekommendera den till dina vänner?

Kom med synpunkter och diskutera med oss i forumet.

Lokalavdelningar

Vi behöver synas över hela landet för att sprida idén i konferenser, festivaler, mässor och på stan. Tänk om du i nästa väl kan rösta på AD även till kommun och landsting.

Gå med i en av våra lokalavdelningar eller starta en ny. Vi har även grupper på facebook för våra lokalavdelningar i Stockholm, Göteborg och Skåne. (Gå även med i på AD i facebook och AD i Google+ och AD i twitter.)

Nomineringar till förtroendeposter

Det är dags att börja andända vårt nya valsystem på allvar. Inför vårt kommande årsmöte kommer vi att hålla val till de ordinarie styrelseposterna ordförande, vice ordförande, kassör, sekreterare, samt revisor och revisors-suppleant. Alla poster står öppna för nya och gamla medlemmar. Vi behöver fler nomineringar inför de kommande omröstningarna. (Enbart partimedlemmar kan skriva i denna del av forumet.)

Även övriga förtroendeposter kommer att gå upp för omval när vi är klara med årsmötet. När tekniken är på plats kommer dessa poster att kunna tillsättas via kontinuerliga personval i valsystemet.

Aktivism

Rekommendera Aktiv Demokrati till dina vänner och sociala nätverk. Knappar för detta finns på webbplatsen. Rekommendera sidan på facebook

Skriv ut broschyrer och sprid dem överallt. Lämna en på sätet på bussen varje gång du stiger av. Lägg broschyrer i gratistidningar eller broschyrställ. Sätt upp på anslagstavlor. Ge till dina vänner.

Blogga om Aktiv Demokrati. Här är en ständigt aktuell lista på blogginlägg som nämner direktdemokrati. Gå med i debatten i dessa bloggar och tipsa om Aktiv Demokrati. Skriv även om det i de bloggar som är mest besökta just nu.

Tipsa föreningar och småpartier om att Aktiv Demokrati har ett system som kan hjälpa dem att införa mer demokrati internt i deras förening samt även slutligen ge dem direkt makt ända in i riksdagen. Val.aktivdemokrati.se kan redan idag användas av föreningar för bättre interna direktdemokratiska omröstningar.

Våra talespersoner kan hjälpa dig att sätta upp möten med dessa föreningar för att vidare diskutera hur vi kan hjälpa dem att uppnå sina mål. Vi kan arrangera föredrag, presentationer, personliga möten, telefonmöten eller konversation via e-post.

Vägen frammåt

Vad är det mest effektiva vi kan göra tillsammans för att växa maximalt till nästa val?

Var med och diskutera i forumet för partiets utveckling.

Sommarbilden: ©2008 av Juan Rubiano. cc by-nc-nd

Dela med dig:
  • Twitter
  • Digg
  • MySpace
  • Skriv ut sidan
  • PDF
  • Kommentarer till På gång i Aktiv Demokrati

Började studera direktdemokrati 1994. Medlem i AD sedan 2009. Ordförande sedan 2010.

Tagged with: ,
Posted in Nyheter
Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>