Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Aktiv Demokrati i hela Sverige från norr till söder

landsvag-kommunpartiet-691x250

Sverige har mängder med lokala kommunpartier. Dessa har ofta ett större inslag av direktdemokrati än de gamla etablerade rikspartierna som även finns på kommunnivå. De har ofta uppstått på grund av att ingen av de etablerade partierna lyssnat på befolkningen, utan följer istället sina centrala direktiv och gamla etablerade förhållningssätt.

Aktiv Demokrati vill erbjuda alla dessa människor ett sätt att kunna påverka i sina hjärtefrågor direktdemokratiskt. Alla ska kunna välja hur aktiva de vill vara. Vi kan utveckla och erbjuda webbverktyg som förenklar arbetet och gör det mer demokratiskt och tillåter alla att vara med, oavsett om de fått en plats i kommunfulmäktige eller inte.

Aktiv Demokrati har alltså en stor potential att spridas över hela Sverige. Då det handlar om direktdemokrati finns det ju ingen nödvändighet att de måste gå med i en central organisation eller anpassa sig. Alla direktdemokratiska kommunpartier kommer att fortsätta vara självständiga.

Men om vi samarbetar kan vi tillsammans införa den direktdemokratiska andan från kommunpartierna raka vägen in i landsting, Riksdag och EU. Om vi sedan också har samma namn på alla valsedlar vore det också ett plus. Så låt oss gå samman och öppna politiken för en verklig demokrati.

Dela med dig:
 • Twitter
 • Digg
 • MySpace
 • Skriv ut sidan
 • PDF
 • Kommentarer till Aktiv Demokrati i hela Sverige från norr till söder

Började studera direktdemokrati 1994. Medlem i AD sedan 2009. Ordförande sedan 2010.

Tagged with: , , ,
Posted in Demokrati, Nyheter
5 comments on “Aktiv Demokrati i hela Sverige från norr till söder
 1. I en direkt demokrati har vi möjlighet att bestämma vad som är väsentligt för oss som individer, som samhälle och land — dvs ge vår uppfattning om prioritering och erbjuda att dela en rimlig budget utan orimligt många mellanhänder, administratörer, politiker och företagsrepresentanter. Vad anser vi efter en beskrivning av vettiga alternativ, vara viktigt att få gjort i samhället … inte den vanliga lösa “jobb och ekonomi” propagandan utan genuint viktiga och reella funktioner i samhället (brandsläckning, sjukvård med stark betoning på preventiv friskvård, utbildning och kunskapsutveckling men inte Björklunds industri-träning och militärdisciplin, hälsosam matproduktion, realistiskt lokal-försvar, effektiv bekämpning av kriminalitet och t.ex. se till att vi inte släpper in individer eller grupper med kriminellt förflutet…

  Globala företag kan ta hand om sig själva. Det finns ingen anledning i ett litet land som Sverige att ge stöd och subventionering till deras verksamhet, som t.ex. GMO och pesticid-industrin. Dom är duktiga (via PR-industrin) på att säga hur viktig deras verksamhet är men det är ofta ren nonsens och bara sätt att skapa pengar till deras verksamhet och aktieägare.

 2. Josef Boberg says:

  “I en direkt demokrati har vi möjlighet att bestämma vad som är väsentligt för oss som individer, som samhälle och land — dvs ge vår uppfattning om prioritering och erbjuda att dela en rimlig budget utan orimligt många mellanhänder, administratörer, politiker och företagsrepresentanter.”

  Nja… – Carl – så länge som ett land är bundna av det sedan 1800-talet rådande globala pyramidiska ekonomiska tänkandet och agerandet så är nog det åt hållet omöjligt – som jag ser det.

  Om hur att “lätt som en plätt över en natt” ändra på detta – skrev jag ett mail till finansminister Anders Borg om den 21 april i år. Det finns publicerat på min blogg här.

  I o f s så kan jag ha fel i det jag skrev till Anders Borg – men det kan jag ej föreställa mig att jag har. Vad tror Du ?

Add Comment RegisterLeave a Reply to Josef Boberg Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>