Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Räcker det inte med några fler folkomröstningar?

Voting Box

Det finns ett stort problem med folkomröstningar och det är att de gynnar dem som går och röstar på bekostnad av dem som inte röstar. Så länge valdeltagandet är högt gör det förstås inte så mycket. Men med fler folkomröstningar kommer valdeltagandet säkert att sjunka. Representativ direktdemokrati är en bättre lösning än enbart fler folkomröstningar. Med representativ direktdemokrati kan varje medborgare själv välja när hen vill folkomrösta eller inte. På så vis får alla det de önskar och ingen behöver känna sig förfördelad. En perfekt kompromiss helt enkelt.

Sen så handlar inte det egentligen om folkomröstning utan att ge möjligheten till varje medborgare att när som helst utan krångel ska kunna gå in och påverka en sakfråga om han/hon tycker är viktig. Detta ska vara lika lätt som att skriva ett inlägg på Facebook. Den möjligheten finns inte i dag något som vi på Aktiv Demokrati däremot kommer att arbeta med för att förverkliga. Vi har har teknologin för detta i dag så nu fattas bara vilja och engagemanget att genomföra det.

Dela med dig:
 • Twitter
 • Digg
 • MySpace
 • Skriv ut sidan
 • PDF
 • Kommentarer till Räcker det inte med några fler folkomröstningar?
Tagged with: , ,
Posted in FAQ
One comment on “Räcker det inte med några fler folkomröstningar?
 1. Per Norbäck says:

  “Det finns ett stort problem med folkomröstningar och det är att de gynnar dem som går och röstar på bekostnad av dem som inte röstar.”
  Okej – är det inte samma sak med affärer? Affärer gynnar dem som går och handlar på bekostnad av de som inte handlar. Är inte affärer i så fall ännu mer problematiska än folkomröstningar, eftersom alla inte har råd att handla? I folkomröstningar har alla röster åtminstone samma värde, men på marknaden har vi inte alls samma värde.

  “Med representativ direktdemokrati kan varje medborgare själv välja när han vill folkomrösta eller inte.”
  Ett häpnadsväckande påstående. Normalt kan vi bara rösta vart fjärde år med representativ demokrati. Blandar skribenten månne ihop representativ och direkt demokrati?

Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>