Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Hur skyddar man sig från extremister?

zigzag

 

Genom öppen diskussion och utbildning. Mer kan man inte göra i en demokrati. Extremism tenderar nämligen att frodas i slutna auktoritära system där människor inte har frihet att tycka och tänka som de vill. Öppnar vi upp den politiska arenan och får människor delaktiga i politiska beslut så kommer desto färre välja extrema och olagliga vägar för att göra sin röst hörd.

Men samtidigt måste man vara medveten om att vad som räknas till extremism är väldigt subjektivt. Alla åsikter är i grunden lika mycket värda och det är majoritets beslut som dikterar vad det är vi som parti fattar beslut om som det ska vara i en sann demokrati. Alla åsikter accepteras i inom AD så länge de kan backas upp av sunda argument.

Dela med dig:
 • Twitter
 • Digg
 • MySpace
 • Skriv ut sidan
 • PDF
 • Kommentarer till Hur skyddar man sig från extremister?
Tagged with: , ,
Posted in FAQ
9 comments on “Hur skyddar man sig från extremister?
 1. Joakim Sigvald says:

  Jag tycker att den här bilden behöver bytas ut. Det ser i mina ögon ut som att vi pekar ut en särskild folkgrupp som extremister, en grupp som dessutom har varit i skottgluggen för media i ett tiotal år nu. Vi ska inte ta ställning i den infekterade debatten och vi ska inte haka på trenden att betrakta en viss folkgrupp som presumptiva extremister.

 2. Joakim Sigvald says:

  Ingen bild alls till att börja med. Jag tror texten är begriplig även utan bild.

  • Joakim Sigvald says:

   Ja, vid närmare eftertanke så tycker jag inte att vi ska ha en bild här. Först tänkte jag kanske en bild på Anders Behring Breivik i uniform, sedan funderade jag på Hitler. Men vad vi än hittar för bild som passar ihop med det här stycket så blir det en bild som vi absolut inte vill bli förknippade med. Så ta bort bilden och ersätt den inte med någon annan.

 3. Sebastian Näslund says:

  “Alla åsikter accepteras i inom AD så länge de kan backas upp av sunda argument.”

  Finns det inte anledning att lägga till: “… och inte bryter mot svensk lag”, och kanske t o m: “… och inte bryter mot grundläggande mänskliga rättigheter”.

  Minoriteter, extremister, rättshaverister e t c kommer att samlas kring AD ju mer lyckosamt projektet är, tror jag.

Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>