Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Dagens politiker föder korruptionen

Så har då Janne Josefsson publicerat sitt senaste projekt, denna gång från hemmaplan, Göteborg.

Klockrent, Janne!

Se reportaget, och försök komma ihåg hela tiden att detta händer i Sverige, inte i Rom, eller Moskva…

I Göteborg har vi GOA-gubbar, som tillsammans med villiga leverantörer ser till att få en stor del av kakan i form av egna förmåner, som byggjobb, bilreparationer, bildäck, etc, i utbyte mot att de skriver avtal om uppdrag och leveranser till olika kommunala bolag.

Alla i stan gillar inte det här…:

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.359799-anneli-hulthen-jag-blir-asforbannad

Det kan man ju förstå.. Det är också tydligt hur politikerstyrd en blaska som GP är som ju i flera år fått tips om saken tydligen, men valt att inte rapportera om det. Som vanligt är det inte bara röda laget som är insyltat förstår man, även om kanske de nu inblandade är gamla arbetare som under decennier jobbat sig uppåt till sina positioner. Det såg ju inte ut att vara några högutbildade ljushuvuden precis…

Men hur många funderar på de bakomliggande mekanismerna vid den här typen av korruption?

Vi har en slö, representativt vald politikerskara, som helst inte vill veta om några oegentligheter som kan skada deras egna anseende.

Följden blir givetvis att ev. kontroll aldrig utförs med de kritiska ögon som man borde använda. En revisionsavdelning som hänvisar till den aktuella förvaltningen på fråga om varför de inte granskat räkenskaper och dyligt på åratal, trots ett flertal tips ifrån övriga leverantörer som ej haft någon chans att få göra affärer med kommunens bolag.

Ska man skratta eller gråta?

Saken kommer iaf tydligen att kanske tas upp av Riksenheten mot korruption, men vi kan nog alla tvivla rätt mycket på om någon någonsin kommer att dömas för brott. Som vanligt.

Lösningen? Jag ni vet vad vi i Aktiv Demokrati tycker…

Genom att ta bort själva syltburken, så blir vi också av med de kletiga fingrarna. Bort med parasiterna från kommunal förvaltning, och låt medborgarna ta makten direkt via en ny och fullt transparent modell! Vi kan börja i Göteborg.

Uppdatering 100504 (någon som är förvånad?):

Studera noga nu hur den ansvariga politikern börjar manövrera sig ut ur sitt ansvar!:

Uppmanar du de kommunala bolagen att kontrollera sina eventuella tidigare affärer med Allbäck?- Nej, det gör jag inte. Från politiskt håll kan vi inte gå in och göra egna undersökningar. Det måste vara upp till varje bolag. Det vi gör nu är att i möjligaste mån säkra systemen så att vi minimerar riskerna för liknande händelser i framtiden.

Förra veckan sa du att du ville vända på varje sten i den här muthärvan? Måste ni inte gå bakåt i tiden då?- Statsåklagaren kommer i morgon och ska titta på vad som har hänt.

Men han kommer att titta på idrotts- och föreningsförvaltningen och Familjebostäder. Vore det inte idé att även se närmare på övriga bostadsbolag och förvaltningars eventuella affärer med Allbäck?- Jag ska prata med stadsjuristen Gunnar Andersson och stadskansliet. Men vi kan inte själva jaga runt.

Men politiker kan ju ta ett initiativ till granskning?- Nu får vi landa och se till att de nya kontrollsystemen kommer på plats.

Snart är det val igen…

Magnus Gustavsson

medlem av partiet Aktiv Demokrati

Dela med dig:
 • Twitter
 • Digg
 • MySpace
 • Skriv ut sidan
 • PDF
 • Kommentarer till Dagens politiker föder korruptionen
Tagged with: , , , , , , , ,
Posted in Demokrati
8 comments on “Dagens politiker föder korruptionen
 1. Henke says:

  Mmmm .. don’t ya’ll worry too much now. För var dag som går blir jag mer och mer övertygad om att Smart Demokrati är ett parti som är värt att föda och om ingen av de grejer jag personligen hoppas skall ske innan 2012, har hänt vid mitten av 2013 så kommer jorden att behöva räddas med handkraft istället och det räcker nog för att motivera mig att ställa upp i valet 2014 och ge upp både kropp och rykte för att ta sverige in i ett nytt årtusende med fokus på hållbarhet och evolution snarare en territoriebevakning och frihetstransferrering.

  I WILL be killed by the illuminati powers before the period is over, but if it triggers the evolutional change of sweden it’s god damnit worth it :)

  Men, mitt valspråk of today vad gäller tilltron till anything i det nuvarande svenska systemet och globens system som sådana är, “screw this world, lets’s build another one”

  Mvh

  /Henke
  Growing Impatient with Humanity

 2. MrPerfect72 says:

  Att man inte drar det till domstol verkar en aning maerkligt. Bestickning aer ju faktiskt olagligt utav bara helvete….eller?

  Antar att HPs bestickare och skatteverkets bestuckna har automatisk immunitet av naagon anledning?

  Ett straff ska vael dessutom vara lite mer avskraeckande aen att enbart betala tillbaka korruptions-summan och eventuell omplaceing, anser jag.

  Avsked, faengelse och summa att aaterbetala som inger lite respekt, vore betydligt rimligare.

 3. MrPerfect72 says:

  Kunde inte ladda ner reportaget, men jag antar att Janne inte erbjuder naagot annat alternativ och laemnar folket i en kaensla av maktloeshet efter dess genomfoerande.

  Det goer inte vi i Aktiv Demokrati. Vi erbjuder ett alternativ.

 4. Magnusgus@AD says:

  Nej, det är väl mest den vanliga indignationen som gör folk förbannade, och får oss att knyta näven i fickan på svenskt mane’r..
  Visst ska vi utkräva ansvar (vem vill inte se hårda straff i dessa fall?), men AD vill ju eliminera problemet vid källan, en gång för alla, genom att ta bort hemlighetsmakeriet och den inre kretsen som hanterar så mycket i samhället idag, inkl våra surt förvärvade skattepengar.
  Då slipper vi diskutera om det var tillräckliga straff de inblandade fick eller inte (troligtvis inte, som sagt).

  • mrperfect72 says:

   Framtiden ser ljus ut och folk kommer vaelja att aktivt bidra till foeraendring paa ett positivt saett. ;-) Jag kan kaenna nu att det haender oeverallt runt hela planeten.

   Folk jag moeter aer allt mer upplysta nu. Det aer definitivt naagot som sker.

   En Israelisk tjej jag moette igaar var exempelvis ploetsligt helt vaken i en diskussion och inte inlaast i den vanliga raedslan.

   Hon accepterade de fakta som jag gav henne och oevertygade en mer skeptisk Israel om rimligheten och tillsammans hade vi en positiv diskussion om moejligheterna i framtiden.

   En DJ jag traeffade igaar skriver en bok om hur ungdomar kan skydda sig mot satanister som saeljer droger och moerdar folk och hur de kan ge sin energi till goda fester och goda saker istaellet.

   En tjej som jag traeffat ger “Oneness blessings” i syfte att aktivera hela hjaernan och goera folk lyckligare och upplysta kaenslomaessigt.

   Barerna ger inte laengre ut flyers som anger priset paa billig sprit utan det handlar om riktig musik, live av riktiga musiker och musikerna har dessutom en enorm kaensla och kvalite.

 5. emviemartin says:

  Jag tycker synd om gubbarna som inte klarar av att skapa sig hederliga slantar. Vad ska de med alla pengar? Ryska prostituerade?

Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>