Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Gammelmedia förvånar!

Anders Mildner på SVD står idag som gammelmedias mest klarsynte skribent, alla kategorier!

Att gammelmedia på detta sätt vädrar ut det hela bloggosfären kokar av sedan iaf ett år tillbaka är mkt uppfriskande! Det ska bli mkt intressant att se hur resten av mediasverige kommer att bemöta detta utspel. Förmodligen kommer horder av traditionalister att försöka mena att Anders drabbats av solsting där ute på Visbys gratissprit-fester.

Aktivdemokrati är inte i Visby i år. Heller.

Aktivdemokrati vill ha precis den deltagardemokrati  som Anders skriver om. Vi vill inte jobba genom de etablerade kanalerna och trängas med alla stekar-lobbyister som tillsammans med sprittörstiga politiker gör slut på våra skattepengar under en slapp cirkus på behörigt avstånd från insyn av medborgarna. (Vem har möjlighet att avlyssna vilka kontakter och beslut som fattas mellan drinkarna och snittarna i sommarnatten i ett Visby som knappt går att nå om man inte bokat flyg eller båt i månader i förväg?)

Eminente Mikael Zackrisson på VA är inne på  precis samma spår!  De flesta under 40 sägs det, jag skulle vilja höja till 45 med tanke på min egen ålder…förstår att internet är något mer än en samling tjänster.

Åsa Torstensson är långt över 45 uppenbarligen.

Det har börjat bli lite löjligt helt enkelt. Och Anders var den som vågade skriva om det i gammelmedia.

Tack Anders Mildner!

Magnus Gustavsson

www.aktivdemokrati.se

Dela med dig:
 • Twitter
 • Digg
 • MySpace
 • Skriv ut sidan
 • PDF
 • Kommentarer till Gammelmedia förvånar!
Tagged with: , , , , , , , ,
Posted in Demokrati
2 comments on “Gammelmedia förvånar!
 1. mrperfect72 says:

  Imponerande och klarsynt artikel. Hoppas han gaar med anonymt i http://www.aktivdemokrati.se. Han kanske redan aer med. :-)

 2. mrperfect72 says:

  Svar till Stockholmsvaenstern:

  Kanske du har raett. Ja till fler plattformar. Ja till fler stadsdelsnaemnder. Laat folket bestaemma vilket! Jag vill laegga till en sak till detta och det aer att i alla dessa ska det finnas direktdemokrati och den ska fungera digitalt saa att alla kan delta i sin stadsdel direkt fraan hemmen via ex. Internet om de vill.

  Alla vill naemligen inte lyssna paa laangdragna blaverande politiker i en mossig stadsdelsnaemnd och alla aer faktiskt inte intresserade av att debattera fler tulpaner i rabatterna i timtal.

  Visst finns det en majoritet av bra maenniskor, men vi har inte alltid samma intressen och vissa har helt enkelt inte det som kraevs. Internet kan hantera detta paa ett utmaerkt saett. Raetten att faa sin roest hoerd har alla paa samma villkor, stumma, blyga, doeva och blinda och raetten att endast lyssna paa de man tycker har naagot vettigt att komma med kan modereras av alla individer. Internettroll kan ignoreras genom en knapptryckning. Taenk om du hade en saadan knapp till ex. Carl Bildt och hans bisatser. Hur trevligt vore det att slippa se och hoera karln eller kanske aennu baettre Maud Olofssons foervirrade pladder? Anders Borg aer aatminstone intressant. Han verkar aatminstone tro paa sina egna utsagor.

  Om folk vill att vi ska gaa ur EU saa duger inte direkt makt i stadsdelsnaemnden ej heller rakt in i kommunhuset (demoex.net i Vallentuna eller i knivsta.nu i Knivsta). Daa duger endast http://www.aktivdemokrati.se som direktdemokratisk plattform.

  Upp till kamp alla vaenstermaenniskor!
  Vi behoever varann. Vi maaste kunna staa enade i naagon slags plattform utan att avskaerma oss fraan goda argument fraan andra. Sluta att bara “snacka” om deltagardemokrati och samarbeta med http://www.aktivdemokrati.se nu saa slar ni tvaa flugor i en smaell eller kanske fler!

  / Roedgroen medlem av http://aktivdemokrati.se/

Add Comment Register



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>