Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Nu börjar valrörelsen!

Nu, när distraktionerna från valet 2010 är över, kan vi komma igång med förberedelserna inför valet 2014.

Vi håller på att få ny ordning i partiet (uppdaterade stadgar & reglemente), få en snygg hemsida som snabbt förmedlar direktdemokratins budskap och få igång ett valsystem som kan påvisa hur det kommer att fungera när vi har mandat i riksdag och kommuner. När dessa delar är fixade, så kan vi nå ut till fler medlemmar och planera hur vi ska nå ut till allmänhetens kännedom, så att alla vet vilka vi är redan när den allmänna valrörelsen börjar 2014.

Vi och vårt valsystem med kopplat politiskt forum (med direktdemokratisk moderering som visar inlägg utefter hur relevanta läsarna ansett de vara) skall vara centrum för den politiska diskussionen i sverige. Vi skall ha delegater från alla partier, inklusive från dem som inte kommit in i riksdagen, och vårt forum skall vara välbesökt även av dem som faktiskt sitter i riksdagen. Med ett välanvänt valsystem kommer det även börja skrivas i tidningarna om detta, i likhet med opinionsundersökningar, och en riktig politisk debatt kommer ut i allmänheten, snarare än block-politik eller parti-politik.

I en direktdemokrati är det sakfrågorna som blir relevanta, inte personerna eller partierna.

Välkomna till Valrörelse 2014.

Dela med dig:
 • Twitter
 • Digg
 • MySpace
 • Skriv ut sidan
 • PDF
 • Kommentarer till Nu börjar valrörelsen!
Tagged with: ,
Posted in Nyheter
3 comments on “Nu börjar valrörelsen!
 1. Josef Boberg says:

  SD:s framgångar gör blockpolitiken oklok… – 28/11-09 av Kjell-Olof Feldt.

  BlockPolitiken blockerar politisk utveckling – 10/4-10 av Gudrun Schyman.

  Det kan uppfattas som att den svenska BlockPolitiken ÄR BlockeringsPolitik = PartiKrati-styre = vanstyre (video 8 min) (folkrättsligt sett) – tycker Josef

 2. emviemartin says:

  Intressant skrivet av Kjell-Olof.

  Intressantast vore kanske att ha flera statsministrar som man har i Schweiz. Om man tar varja votering i sak och inte i block kan det ju bli en enormt bra och demokratisk stabil ordning. Makten kommer tillbaka till riksdagen. Ett steg till och den kommer tillbaka till folket som i Schweiz. =)

 3. Josef Boberg says:

  Apropå Riskdagen som Regeringens styrelse – så tipsar jag om her illa det är med den saken i dags dato – i ANNE-MARIE PÅLSSON´s (M) AVSKEDSBREV TILL SINA VÄLJARE.

  ”Mona och Fredrik – ni bör regera tillsammans !” – DN 15/9-10 – ”Växelbruket mellan borgerliga och socialdemokratiska regeringar har gett en hygglig förnyelse av Sverige de senaste 35 åren. Med en stor koalition skulle nästa våg av reformer bli både djärvare och uthålligare.”

  Sannolikt skulle en sådan regering kunna göra någonting åt RÄNTEBLUFFEN på ett framgångsfullt sätt – såväl som att finna kreativa lösningar på MAKTENS MYSTERIUM – menar Josef

Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>