Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Varför du ska rösta på Aktivdemokrati

En dag kvar att göra något för dig och kommande generationer. Det tar inte många minuter, men ger dig så mkt på sikt att du egentligen borde ägna hela natinaldagen åt att sätta dig in i alternativen.

Jag gör det enkelt för dig istället!:

 • Till miljövänner: Läs här och byt ut PP mot AD, och var säker på att även miljöfrågorna kommer att belysas så som DU vill.
 • Till liberaler: Läs här och inse att allt inte är som det verkar hos de liberala. Ska vi även räkna in Centern till de liberala så ser det ju inte mkt bättre ut.
 • Till socialister: EU är ett gigantiskt socialistiskt projekt säger en del. OK, så varför handlar det mesta inom EU om att fördela våra pengar till jordbruket och om att bekämpa “organiserad brottslighet”? Jag tror arbetarrörelsen skulle ha en hel del att vinna på att börja driva sina egna frågor istället för att låta CIA och främmande makt sätta agendan hela tiden. När man har parlamentariker i Bryssel som snällt tar upp och driver ideer som dessa istället för socialism, då är det dags att agera.
 • Till borgerliga:I Sverige har vi Calle Bildt, mannen som var nära nog först med att inse kvaliteerna hos ett världsomspännande datanät. Det kan ingen ta ifrån honom. Förra årets övervakningsdebatt när man efter något år villigt plockade upp det Bodström dragit igång visade dock att det även hos borgerlighetens frontalfigurer finns en helt annan agenda än liberala och integritetsvärnande ideal. Bildt har genom sin blogg-serie “”FRI med FRA” tappert försökt försvara det hela utifrån ett UD- och försvarsperspektiv, men det gick inget vidare, eller vad tycker ni? Nej, vill man ha bra villkor för entrepenörer och företagande, då är det nog nödvändigt att slå vakt om brevhemlighet och fria kommunikationer.  Som Karl Sigfrid kanske
 • Till de som oroar sig för att den svenska värdegrunden, vad nu den innebär, snart kommer att gå under i det muslimska korståget: Ja, i bloggosfären är väl SD:s framfart det som omskrivits mest näst efter FRA-debaclet antar jag, exemplen är ju oändliga, men här ser vi kanske en sansad debatt, var och en får ju bilda sig en uppfattning..  SD är ett enfrågeparti och är fö enligt mig bara pga det diskvalificerat.

Slutsatsen blir att det inte finns ett enda etablerat parti som förtjänar våra röster i årets EU-val.

Bland de nya finns det bara två val som jag ser det, PP eller AD, de enda gräsrotspartierna värda namnet, som ställer upp.

PP har två problem;

1.  Man vägrar införa direktdemokrati och kommer oavsett hur  välmenande de styrande i ledningen är, oundvikligen förr eller senare råka in i svårigheter, svekdebatt osv.

2. Man är och förblir ett få frågeparti. Man vägrar att ha en politik för annat än medborgerliga rättigheter, iofs ngt av det viktigaste man kan intressera sig för. Men det räcker inte för det betyder att man lämnar walkover på alla de andra frågorna där man kommer att låta den partigrupp som har turen att få PP som valboskap, besluta allt utan närmare motivering.

Det betyder att alla andra frågor kommer att förvärras eller fortsätta på samma spår som nu. Jag tror få svenska väljare tycker det är OK, svensken är kritiksk till EU med all rätt och t.ex. det nya Lissabonfördraget innebär starten för ett lättkontrollerat EU med USA som förebild (jag gillar mkt med USA, men maktkoncentrationen till presidenten är mkt farlig), och detta kommer tyvärr att öka i betydelse, det har både övervakningsdebatten, terrorism”kriget” och finanskrisen visat tydligt de senaste åren.

Återstår då ett enda alternativ: Aktivdemokrati.

Endast detta parti kan bidra till att lösa ovanstående problem. Endast detta parti kan på sikt öppna ögonen hos majoriteten så att vi börjar kräva riktig demokrati, transparens och medbestämmande istället för dagens despotiska styre.  Låstasdemokratins dagar är räknade, allt annat skulle innebära katastrof, och jag är en okuvlig optimist i grunden.

Min röst kan väl inte göra någon skillnad, det blir väl de gamla vanliga betonghäckarna som åker till Bryssel iaf?

Fel, gammelpartierna håller på att tappa greppet, och det syns och märks först i EU-val där väljarna är mer öppna för att testa nya lösningar. Tom de traditionella opinionsinstituten ser med häpnad nu hur den politiska kartan håller på att ritas om.

Vad är det då som skiljer ett gräsrotsparti från ett gammelparti? Ja, gammelmedia och etablissemanget brukar ju försöka ignorera själva existensen av något annat än det traditionella partiet i form av en vanlig förening, med styrelse, stadgar så som gemene man tror att alla organisationer fungerar.

Men nu växer motståndsrörelsen ute i stugorna. Du är inte ensam om att vilja förändra!

Magnus Gustavsson

EU-kandidat för www.aktivdemokrati.se

Dela med dig:
 • Twitter
 • Digg
 • MySpace
 • Skriv ut sidan
 • PDF
 • Kommentarer till Varför du ska rösta på Aktivdemokrati
Tagged with: , , , , , , , , , ,
Posted in Demokrati
Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>