Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Spelet om valsedlarna – Upprop för demokratin

Bra att det blir mer allmänt känt vilket problem Sveriges system med förtryckta valsedlar ger för demokratin.

Det är inte utan att man misstänker att hela systemet med personval och kryssningar enbart har tillkommit för att stärka behovet av förtryckta valsedlar.

Varför då? Jo, det är ju klart som korvspad att de etablerade gammelpartierna vill utnyttja sina ekonomiska resurser så mkt som möjligt och på alla sätt försöka konkurrera ut de som har mindre resurser, men som kan utgör ett hot mot deras egen dominans vidd maktens grytor. Även de med mindre konspiratorisk läggning kan då misstänka att det är av denna anledning man inte kan printa sina egna valsedlarr på nätet t.ex., eller på ett enkelt sätt få tillgång till en lista över de partier som ställer upp vid samtliga vallokaler.

Istället ska partierna tvingas springa runt flera ggr dagligen för att kontrollera att deras tryckta valsedlar verkligen ligger synliga för väljarna, och har samma chans som alla andra att bli sedda av villrådiga väljare som trots allt tagit sig till vallokalen.

Det är hög tid att systemet med tryckta valsedlar skrotas och att modern teknik i anslutning till vallokalerna eller hemmaprintade valsedlar ska ersätta det enormt ineffektiva och resurskrävande systemet med miljontals valsedlar som måste beställas, tryckas och distribueras, till största delen betalt av oss skattebetalare!

Jag hoppas att Gudrun Schyman, Rick Falkvinge och övriga företrädare till Sveriges småpartier vill delta i detta upprop så att vi kan komma ifrån eländet, helst till riksdagsvalet 2010. Det nuvarande systemet är ett hot mot demokratin, oavsett vilken position man har på den politiska kartan.

Tills vidare är vi hänvisade till den blanka valssedeln och en vanlig penna.

Många tvekar dock och är osäkra på om rösten kommer att vara giltig, därför ska all heder gå till Benny Andersson som vill hjälpa till att lösa problemet.

Jag får ju avsluta med en enkel instruktion på nytt då…:

Aktivdemokrati har inte de ekonomiska resurser som i sann maktkonserverande anda normalt krävs, för att kunna bekosta upptryckning av miljontals valsedlar att utdelas flera ggr om till alla Sveriges hushåll.

Man måste därför använda en blank valsedel om man vill rösta på Aktivdemokrati.
Gör så här:
Ta en blank valsedel och skriv exakt detta:
Aktiv Demokrati
Vill du sedan personrösta ritar du en ruta under som du kryssar i, följt av namnet på kandidaten du vill rösta på.

OBS att det är viktigt att man skriver exakt ovanstående, inga stavfel eller förkortningar eller tillägg till ovanstående accepteras, din röst förklaras då ogiltig!!

Efteråt kommer du att känna stor tillfredställelse med att du iaf gjorde vad du kunde för att rädda demokratin.
Tala sedan om för släkt och vänner vad du tycker om dagens EU, och hur man som enskild medborgare kan få mer makt medans tid är.

Är du inte redan medlem i Aktivdemokrati så bli det så snart du känner att du vill ha ett ord med i laget, alla medborgare med rösträtt i Sverige har rätt att bli medlem i Aktivdemokrati!

Magnus Gustavsson

EU-kandidat för Aktiv Demokrati

Dela med dig:
  • Twitter
  • Digg
  • MySpace
  • Skriv ut sidan
  • PDF
  • Kommentarer till Spelet om valsedlarna – Upprop för demokratin
Tagged with: , , , ,
Posted in Demokrati
Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>