Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Angående Martins avhopp

För de som inte deltagit i diskussionerna på ADs forum, skriver jag här för att bemöta kritiken.
Ni kan läsa vidare om allt som hänt i vårt forum.

Martin skriver i Idag byter jag parti och går med i ett nytt nätverk:

Jag går härmed ur partiet Aktiv Demokrati p.g.a. bristande interndiskurs innan omröstningar, retroaktiv censur och bristande känsla för den demokratiska processen hos dagens styrande medlemmar. Situationen har helt enkelt blivit ohållbar på mer än ett plan.

  • Aktiv Demokrati har en modell där alla kan ta upp frågor för omröstning. Diskussion kan bedrivas samtidigt med omröstningen. Även efter en omröstning kan vem som helst ta upp frågan på nytt för ytterligare en omröstning.

    Aktiv Demokrati förordar vad vi kallar för en kontinuerlig direktdemokrati. Varje medlem kan när som helst uppdatera sin röst. Omröstningen fortgår tills vi har ett gemensamt beslut.

  • Medlemmarna i partiet har beslutat att Aktiv Demokrati ska vara opolitiskt. Partiet existerar endast för att införa ett demokratisystem. Alla andra frågor avgörs inom detta system, på samma sätt som att dagens representativa demokrati är ett system.

    Om Aktiv Demokrati skulle göra ett politiskt uttalande vore det som att www.riksdagen.se skulle ha politiska åsikter.

    Därför har vi beslutat politiskt material i vår egen blogg och på vår egen webbplats måste bort. Detta inkluderar många blogginlägg från Martin. Dessa inlägg kommer att flyttas till en extern blogg som inte ska kunna blandas samman med Aktiv Demokrati.

  • Aktiv Demokrati styrs med direktdemokrati. Att referera till dagens styrande medlemmar är missvisande. Vi har under de senaste månaderna jobbat hårt för att göra det riktigt tydligt vem som bestämmer vad och vad vi hittills har bestämt. Alla förtroendevalda är upplistade tillsammans med deras befogenheter och dessa kan när som helst bytas ut genom direktdemokratiska val. Denna lista existerade inte tidigare.

Jag upplever att den nya ledningen av partiet tar till odemokratiska metoder som jag vill likna vid USAs försök till censur av Wikileaks och det har lustigt nog fungerat.

Vi vill inte ge ett intryck av att Aktiv Demokrati har en politik. AD ska vara opolitisk.

Fler medlemmar än jag har lämnat partiet och slutat läcka besvärande uppgifter om maktens korruption i bloggen, en blogg som tystnat fullständigt med partets nya regim.

Alla medlemmar är självfallet fria att blogga om vad de vill. Bara inte i Aktiv Demokratis namn.

Alla är välkomna att skriva inlägg för publicering i ADs blogg, så länge de följer de regler vi antagit.

Dela med dig:
  • Twitter
  • Digg
  • MySpace
  • Skriv ut sidan
  • PDF
  • Kommentarer till Angående Martins avhopp

Började studera direktdemokrati 1994. Medlem i AD sedan 2009. Ordförande sedan 2010.

Tagged with: ,
Posted in Demokrati
0 comments on “Angående Martins avhopp
1 Pings/Trackbacks for "Angående Martins avhopp"
  1. [...] Efter långa diskussioner om bloggens innehåll röstades nya riktlinjer fram. Bloggen flyttades till partiets egna webbplats och en stor mängd gamla inlägg som inte följde riktlinjerna rensades bort. Martin Gustavsson (sedan många år en av de mest aktiva medlemmarna) lämnade partiet och kritiserade den nya ledningen. [...]

Add Comment Register



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>