Vi byter namn och hemsida till Direktdemokraterna

Jo, tack

Inkompetenta politker är väl en sak, men hur kan de med att berika sig själva så att

Partistödet fortsätter att öka

?

Över en miljard går alltså nu till våra folkvalda. Låter lite mkt när de enda som gör ngn form av analysarbete verkar sitta i regeringspartiernas styrelser.

“Nödvändigt med ett generöst partistöd för att säkra demokratin” -Pyttsan!

Anders S i SP får till det rätt bra, själv har man ju under några hektiska timar på valdagen 2006 sett med egna ögon vad våra skattepengar går till på nära håll.

Förutom div. interna möten satsas en stor del av partikassorna på valrörelserna där det gäller att gå på volym till varje pris. Valsedlar till sådär en 200 mijoner svenskar beställs av de besuttna partierna medan vi som inte benådigats än med några bidrag alls, vi har inte råd till att trycka sedlar till mer än en båkdel av vallokalerna.

Sedlar som sedan måste distribueras under flera veckor av de små partierna på egen hand med allt vad det innebär för att det lilla antalet man har råd med, inte skall drunka (eller mystiskt “försvinna”) på något vis efter någon dag.  På valdagen är det helt nödvändigt att ha kontrollanter ute vid alla tusentals vallokaler om man vill vara säker på att ha “övervägts”.

Historier om glädjen i att finna alla valsedlar för sitt parti förbrukade på några timmar, bara för att besviket senare på valnatten konstatera att den ende som röstade på det egna partiet var en själv, de är allt för vanliga. Inget kan bevisas förstås men visst är det märkligt hur valsedlar kan hamna under andra partiers eller helt sonika slängas av sympatisörer av andra partier under röstningen.

Efter senaste valet t.ex.  regnade det manna på SD som till nästa val kommer att belönas med gratis, utburna och vaktade valsedlar. Så om man på en massa års hårt slit lyckas skrapa ihop lite fler röster så kan det tänkas att ett parti plötsligt kommer över en magisk gräns vartefter det rullar på betydligt lättare.

Direktreklam via posten kan ju småpartierna bara glömma, liksom massiv valaffichering dagligen.

Nej, man förstår ju varför partistödet är så heligt för de större partierna, annars skulle ju alla kunna få samma genomslag, och det är ju…fel…

Dela med dig:
 • Twitter
 • Digg
 • MySpace
 • Skriv ut sidan
 • PDF
 • Kommentarer till Jo, tack
Tagged with: ,
Posted in Demokrati
One comment on “Jo, tack
 1. Josef Boberg says:

  Hmmm… – Partipolitik är ju som pest och kolera – oavsett… :-)

  Mer om DemoKrati – i meningen folkstyre på
  http://josefboberg.wordpress.com/2008/03/14/demokrati

Add Comment RegisterLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>