Forum

Ny design på webben

Utveckling av hemsidan

Ny design på webben

Inläggav haja » 2011-01-26 11.48

För att bli ett seriöst parti som tas på allvar är det tvunget att ha en webb som ser proffesionell ut så att det är lätt att hitta och skapa engagemang.
Jag förstår att det är brist på engagerade och at det är ett fåtal som drivit partiet framåt. Men för att partiet ska få framgång i nästa val så måste arbetet börja nu -inte ett halvår innan val.
Jag har tittat på andra partiers webbsidor och det ger mycket at önska i AD:s webb. För AD är inget stort parti om man jämför med andra riksdagspartier eller lokalt.

Att det finns möjligheter för ett dd parti tycker jag Knivsta.nu visat genom att få drygt 15% av rösterna i kommunvalet och blev 3:e största partiet i Knivsta! Varför ska det vara omöjligt för ett rikstäckande dd-parti att få liknande framgångar?

Eftersom internet är förutsättningen för AD så måste resurserna fokuseras dit med underliggande organisation. (Andra gamla partier är inte så internetberoende pga deras struktur och varit etablerade länge.) Så därför bör AD ha som mål vara bäst på internet!


-------------

Jonas sliter och ändrar hela tiden webbplats och forum och verkar rätt så ensam om detta. Därför behöver fler behöver engageras för att utveckla webb, forum och andra kanaler på internet som twitter och facebook.

Därför är jag beredd att bidra till hur webben kan bli bättre med följande förslag och vara med att bilda / ingå i webbgruppen
Menyerna bör bytas ut till:

1) Meny:
Vår politik (vi har ju ingen politik men det är det som är poängen i texten att AD vill att alla ska få rösta i varje fråga mellan val.)

2) Om Aktiv demokrati
Beskrivning helt kort om AD, trycka på en knapp för att ge

3) Nyheter
Nyheter från partiet

4) Bli medlem
Vad det innebär att bli medlem med medlemserbjudanden?

5) Vad är direktdemokrati?
Kort förklaring vad direktdemokrati är på första sidan man kan sedan utvecka det på undersidor

6) Rösta nu
När det blir klart att kunna rösta i flera kommuner/landsting och riksdagsfrågor.

7) Bloggar
AD: Företrädares bloggar och kommentarer (interna, alternativt externa, kanske både och.)

8) Forum
Måste bli enklare! Viktigt att kommentera enskilda inlägg högre upp. Gärna trådat som finns i t.ex. vanliga emailkdiskussuiner och t.ex. IDG forum. Som det är nu följer forum endast tid, dvs senaste kommentar hamnar alltid längst ner och det är inte så användarvänligt att hantera om man vill kommentera en enskild tidigare kommentar.

9) Press
Pressreleaser - våra egna pressreleaser

10) Kontakt

11) Shop
Medlemmar och andra ska kunna köpa pins, dekaler t-shirts etc. Ingen egen ehandelplattform behövs inte. Man kan använda t.ex. e-butiken.nu, blocket, e-trade eller liknande.


---------------------------------
Navigeringen till höger skapar förvirring eftersom de är inkonsikventa som är beroende av val i toppmeny. Undermenyerna har alldeles för stor textmassa och tar för stort utrymme.
Webbplatsen tycker jag är för "kantig" och bör uppdateras med en grafisk profil som känns intressant och modern.

Webbplatsen har geomgående för kompakt och mycket textmassa och är därigenom svårgenomtränglig. Nyfikna orkar inte läsa, de går vidare istället. Webben måste därför ha mer grafik och bilder och ha mer luft mellan olika delar på webbsidan.

Första sidan (page) bör innehålla mer intressant grafik, nyhetsrubriker, senast, twittrat och bloggat. Texten ska var i rubrikform som kommer från andra media. Det ska vara intresseväckare/ uppmaning /erbjudande att gå vidare till andra delar på webben eller gå till externa webbplatser.

Om forum:
Texten är alldeles för stor för att kunna läsas effektivt, det är som att läsa genom ett förtoringsglas och man måste bläddra mer och det är svårare att då ägna igenom långa diskussuinsinlägg och trådar. Mindre textstorlek behövs!
Forumet behöver även minska ner ovidkommande information i varje inlägg.

Man bör kunna nästla i forumet, kommentera direkt i tidigare kommentarer och kommentera kommentar. Det borde synas grafiskt, det blir då lättare att följa diskussionstråden.

Man bör inte kunna vara anonym i forumet. Det man skriver bör man ju stå för och det minskar risken för personangrepp.
Användarvisningsbild
haja
Medlem i partiet
 
Inlägg: 460
Registrerad: 2011-01-06 23.11
Ort: Stockholm

Re: Ny design på webben

Inläggav jonas » 2011-01-26 14.26

Tack. Det var en hel del.

Ja vi behöver fler som jobbar med detta. Jag gör en sak i taget. Behöver utveckla organisation, aktivera fler människor, utveckla själva röst-programvaran, fylla på med innehåll, kommunicera med omvärlden, administrera medlemmarna, och annat.

Jag har som sagt äntligen upplevt att jag blivit tillräckligt klar med uppdateringen av webbplatsen för att kunna fortsätta med nästa sak på priolistan, vilket är själva valsystemet.

Därför är frågan vem som ska göra dessa saker... Vi behöver en person som ansvarar för att fördela arbetsuppgifter. Som kan ta hand om medlemmar och intresserade och hjälpa dem till rätt plats. Jag ställer såklart upp med att hjälpa den som ska göra en sak med hur och vad. Men någon behöver ta tag i dessa personer och skicka dem till mig.

En massa av dessa saker skulle underlättas av demokratisystemet. Det systemet kan fungera för projekthantering. Förslag kan läggas upp, grupperas, diskuteras och prioriteras. Så vi kan få en överiskt över vad som är mest önskvärt och vad som är klart, osv. Då kan var och ett av dina förslag läggas upp som separat för diskussion, omröstning och genomförande.


Jag kan hålla med om mycket av det du säger. Men efter allt slit så skulle jag gärna vilja få en reaktion på webbplatsen i förhållande till hur det såg ut innan jag satte igång med det för några månader sen. --> http://aktivdemokrati.se/old-web/
Aktiv Demokrati byter namn till Direktdemokraterna.
Vi håller på att migrera till http://www.direktdemokraterna.se

Deltag i våra möten för att hjälpa till att föra partiet framåt.
Användarvisningsbild
jonas
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3687
Registrerad: 2006-09-18 22.57
Ort: Göteborg

Re: Ny design på webben

Inläggav Josef Boberg » 2011-01-26 14.37

Hans Jangeby skrev:Man bör inte kunna vara anonym i forumet. Det man skriver bör man ju stå för och det minskar risken för personangrepp.

En MYCKET viktig synpunkt - som jag ser det. Som jag tolkar AD´s partiprogram - så skall det GENOMGÅENDE vara öppenhet/transparens i AD som SKALL vara ledstjärnan = i AD skall ej anonyma "springa i buskarna" och idka "prickskytte".

Ej heller skall det vara någon storebror i AD som nagelfar någonting - av sådant som publiceras på t ex AD-bloggen - ifall min tolkning av AD´s partiprogram är åt hållet korrekt.
Det finns Något i Allt... :idea:
Samverkan Är Win-Win för Alla. :roll: Motverkan ger vinnare och förlorare = Alla blir förlorare över tid sett - punkt.
Användarvisningsbild
Josef Boberg
Medlem i partiet
 
Inlägg: 350
Registrerad: 2008-10-19 21.26
Ort: Laholm

Re: Ny design på webben

Inläggav joasi » 2011-01-26 23.05

Tack Hans för ditt initiativ. Det är just sådana initiativ som ditt vi behöver för att utvecklas. Jag hoppas att Jonas bjuder in dig till webbgruppen snarast möjligt så att du kan börja bidra konkret med dina idéer och kunskaper. Jag håller med om många av dina synpunkter, men viktigast av allt tycker jag är att fler än Jonas blir engagerade i webbgruppen och att det utvecklas ett lagarbete och en process kring webbutvecklingen. Jag tror framförallt det är kompetens kring layout och användbarhet vi brister i. Däremot har vi gott om kompetens på programmeringssidan vad jag har förstått.
joasi
Medlem i partiet
 
Inlägg: 1187
Registrerad: 2006-09-17 20.34
Ort: Stockholm

Re: Ny design på webben

Inläggav jonas » 2011-01-27 02.31

Vi har haft två formella omröstningar angående webbgruppen. Dessa kan när som helst ändras genom nya omröstningar.
http://aktivdemokrati.se/forum/viewtopic.php?f=15&t=1103
http://aktivdemokrati.se/forum/viewtopic.php?f=82&t=1123

Jag tolkar det om att jag och Roger fått befogenhet att agera på egen hand eller att delegera uppgifter.

Jag håller med om många av punkterna och tycker att det vore bra om sidan fortsatte att utvecklas. Dock skulle jag vilja att någon annan kunde ta på sig att genomföra de faktiska ändringarna eftersom jag siktat in mig på andra saker nu.

Så frågan är om du, Hans vill ta på sig och göra de faktiska ändringarna i koden. I så fall kan du checka ut git-arkivet för webbplatsen, göra ändringar och sedan checka in. Jag kan sedan se över ändringarna hos mig och sedan applicera dem.

Frågor etc är som alltid välkomna på vår chat.
Aktiv Demokrati byter namn till Direktdemokraterna.
Vi håller på att migrera till http://www.direktdemokraterna.se

Deltag i våra möten för att hjälpa till att föra partiet framåt.
Användarvisningsbild
jonas
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3687
Registrerad: 2006-09-18 22.57
Ort: Göteborg

Re: Ny design på webben

Inläggav haja » 2011-01-27 13.26

Tack för era svar.
Jonas. Webbplatsen har blivit mycket bättre än tidigare :D.
Men det är hela tiden en evolution med att ändra webbplatsen. Du och Roger har tagit ett stort steg på vägen mot en bättre webbplats. :lol:
joasi skrev:Jag hoppas att Jonas bjuder in dig till webbgruppen snarast möjligt så att du kan börja bidra konkret med dina idéer och kunskaper. Jag håller med om många av dina synpunkter, men viktigast av allt tycker jag är att fler än Jonas blir engagerade i webbgruppen och att det utvecklas ett lagarbete och en process kring webbutvecklingen. Jag tror framförallt det är kompetens kring layout och användbarhet vi brister i. Däremot har vi gott om kompetens på programmeringssidan vad jag har förstått.


Jag kan bidra med mina erfarenheter kring webdesign, användarvänlighet och funktioner. För min kompetens ligger mer åt marknadsföring, försäljning, ekonomi och verksamhetsutveckling. Jag har även erfarenhet av PR-arbete som också kan vara till nytta för AD.
Jag kan lite om programvarutveckling också- men då handlar det mer om projektstyrning och att kunna hantera / använda olika metoder för olika typer av projekt. Har även en del praktisk erfarenhet av PHPBB SMF WP Joomla som OSS. Men också av Domino/notes som grupp-program som motsvaras närmast av Sharepointserver, Exchange och Outlook i MS-miljö.

Men den stora utmaningen är att få fler bli aktiva och kunna bidra med sina frivilliga arbetssinsatser. Jag tror att många vill det -men det krävs en organisation precis som Jonas beskriver. D.v.s skapa förutsättningar för hundratals AKTIVA medlemmar som vet vart man är på väg (mål och visioner) och vet vilken roll/uppgift som man har i AD. Helt enkelt att alla får vara med och skapa något helt nytt i svensk demokrati.
Användarvisningsbild
haja
Medlem i partiet
 
Inlägg: 460
Registrerad: 2011-01-06 23.11
Ort: Stockholm

Re: Ny design på webben

Inläggav Josef Boberg » 2011-01-27 23.00

jonas skrev:Vi har haft två formella omröstningar angående webbgruppen. Dessa kan när som helst ändras genom nya omröstningar.
http://aktivdemokrati.se/forum/viewtopic.php?f=15&t=1103
http://aktivdemokrati.se/forum/viewtopic.php?f=82&t=1123


Jo... - Jonas - men det var ju bara ett pyttelitet antal, av det röstberättigade medlemmarna i AD, som deltog i de besluten - p g a att det då ej fanns något fungerande röstningssystem i AD. Att göra om det beslutet - synes mig vara åt hållet helt meningslöst - enär AD fortfarande ej har något fungerande röstningssystem.

Finns det någon prognos för när det skulle kunna vara på plats :?:

Jag håller med haja om att att AD´s hemsida har blivit MYCKET bättre - men hävdar fortvarigt envist - att AD´s partiprogram förtjänar en flik i överkanten på öppningssidan - istället för som nu en liten text i högermarginalen.

Dock... - nya AD-bloggen, såväl som Direkta Reflektioner, är ju ”döda hamstrar” - avseende framförallt besöksfrekvensen - såväl som mångfalden på författarna till inläggen.

Den gamla FRIA AD-bloggen - med sin gula reservationstext i högermarginalen - var ju ovedersägligt mycket bättre besökt. Att sen en av medlemmarna tilläts att, på tok för länge, dominera den bloggen med sin socialistpropaganda (= alla skall ha det lika dåligt - en liten klick PyramidMaktHavare undantagna) - avseende såväl antal inlägg som antal svar i kommentarsfälten - det är ju en lärdom att dra andra slutsatser av - än att lösningen skall behöva bli Storebrorscensur - som jag ser det.

Det är NU som AD kan synas - för nu är alla andra partier ”döda” med sin marknadsföring - enär nästa val ej kommer förrän om drygt 3,5 år. Det är NU som AD har en potentiellt stor chans att göra AD känt - för NU ”drunknar” ej AD´s budskap i en massa andra partiers marknadsföring.

Så ifall jag fick bestämma - så skulle per omgående ny AD-bloggen raderas - och inäggen där flyttas till Direkta Reflektioner - som skulle göras om till detsamma som ”gamla FRIA AD-bloggen” var - före att Storebrorscensur infördes.

Då skulle det nog kunna bli lite ”liv i luckan” igen - därför att Wordpress.com´s standardfunktioner innebär bl a att man enkelt kan följa ALLA gjorda kommentarer på wordpress.com - och det är mååånga som finns där... :idea:

Tredje gången gillt för AD-bloggen :?:

I o f s så kan jag ha åt hållet fel i något av det ovanstående - men det tror jag ej alls själv på.
Det finns Något i Allt... :idea:
Samverkan Är Win-Win för Alla. :roll: Motverkan ger vinnare och förlorare = Alla blir förlorare över tid sett - punkt.
Användarvisningsbild
Josef Boberg
Medlem i partiet
 
Inlägg: 350
Registrerad: 2008-10-19 21.26
Ort: Laholm

Re: Ny design på webben

Inläggav jonas » 2011-01-27 23.12

Om röstningssystem:
Josef Boberg skrev:Finns det någon prognos för när det skulle kunna vara på plats?


Jag har haft fullt upp med att utveckla webbplats och forum. Nu behöver vi en aktiv och fungerande organisation. Denna organisation kommer då kunna dirigera programmerare till utvecklingen av röstsystemet. Ju fler som kan ta på sig och sköta övriga uppgifter, desto mer tid kommer jag att få för programmeringen.

Jag är på väg att flytta fokus från utvecklingen av WP till att införa röstsystemet nu. Men jag kan inte göra det förrän vi utvecklat organisationen. Det finns en lång rad med uppgifter som är LÄTTA att göra. Men av någon anledning är det inte någon som stigit fram för att faktiskt ta på sig dessa uppgifter. Så jag finner att jag måste lägga mitt fokus på organisationsutvecklingen nu. När det är klart kan jag gå vidare till att ta fram röstsystemet.

OBS! Svara i denna tråd, angående organisationen:
http://aktivdemokrati.se/forum/viewtopic.php?f=7&t=1340
Aktiv Demokrati byter namn till Direktdemokraterna.
Vi håller på att migrera till http://www.direktdemokraterna.se

Deltag i våra möten för att hjälpa till att föra partiet framåt.
Användarvisningsbild
jonas
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3687
Registrerad: 2006-09-18 22.57
Ort: Göteborg

Re: Ny design på webben

Inläggav jonas » 2011-01-27 23.21

Josef Boberg skrev:Den gamla FRIA AD-bloggen - med sin gula reservationstext i högermarginalen - var ju ovedersägligt mycket bättre besökt.


Här är lösningen på att öka besöken till bloggen:
http://aktivdemokrati.se/forum/viewtopic.php?f=121&t=1332

Om alla medlemmar skulle göra detta så skulle vi få mycket mer trafik.


Om alla medlemmar dessutom hade sina egna eller gemensamma bloggar och skrev om direktdemokrati, så vore också det mycket bra.

Och jag hindrar er inte att använda Direkta reflektioner. Alla är välkomna att blogga vidare där om vad ni vill. Använd gärna även den för att prata om Aktiv Demokrati.
Aktiv Demokrati byter namn till Direktdemokraterna.
Vi håller på att migrera till http://www.direktdemokraterna.se

Deltag i våra möten för att hjälpa till att föra partiet framåt.
Användarvisningsbild
jonas
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3687
Registrerad: 2006-09-18 22.57
Ort: Göteborg

Re: Ny design på webben

Inläggav Josef Boberg » 2011-01-28 12.11

jonas skrev:Om röstningssystem:
Josef Boberg skrev:Finns det någon prognos för när det skulle kunna vara på plats?


Jag är på väg att flytta fokus från utvecklingen av WP till att införa röstsystemet nu. Men jag kan inte göra det förrän vi utvecklat organisationen.

I Ditt ställe så skulle jag vända på "den steken" - därför att med ett fungerande system för medlemsröstningar inom AD - så kommer intresset hos medlemmarna att AKTIVT delta att öka "dramatiskt" - är jag rätt säker på.

Detta därför att dom som är intresserade av AD´s framtid - som alternativ till alla andra "skitpartier" - avseende framför allt medlemsinflytandet - ÄR huvudsakligen i första hand intresserade av att ej hamna i ett PartiKrati-parti = där det finns begränsningar på att göra sin röst hörd. Sådana partier finns det ju redan en "uppsjö" av - bokstavligt talat.

I o f s så kan jag ha fel i det - men det tror jag ej alls själv på.

Vilka är de enda som kan bringa ordning i kaos :?:
Det finns Något i Allt... :idea:
Samverkan Är Win-Win för Alla. :roll: Motverkan ger vinnare och förlorare = Alla blir förlorare över tid sett - punkt.
Användarvisningsbild
Josef Boberg
Medlem i partiet
 
Inlägg: 350
Registrerad: 2008-10-19 21.26
Ort: Laholm

Re: Ny design på webben

Inläggav Josef Boberg » 2011-01-30 14.06

Josef Boberg skrev:
jonas skrev:Vi har haft två formella omröstningar angående webbgruppen. Dessa kan när som helst ändras genom nya omröstningar.
http://aktivdemokrati.se/forum/viewtopic.php?f=15&t=1103
http://aktivdemokrati.se/forum/viewtopic.php?f=82&t=1123

Dock... - nya AD-bloggen, såväl som Direkta Reflektioner, är ju ”döda hamstrar” - avseende framförallt besöksfrekvensen - såväl som mångfalden på författarna till inläggen.

Den gamla FRIA AD-bloggen - med sin gula reservationstext i högermarginalen - var ju ovedersägligt mycket bättre besökt.

Det är NU som AD kan synas - för nu är alla andra partier ”döda” med sin marknadsföring - enär nästa val ej kommer förrän om drygt 3,5 år. Det är NU som AD har en potentiellt stor chans att göra AD känt - för NU ”drunknar” ej AD´s budskap i en massa andra partiers marknadsföring.

Tredje gången gillt för AD-bloggen :?:


Idag fick jag en kommentar om hur nätbesökare hos AD upplever det som "knökigt". Den finns att läsa HÄR.
Det finns Något i Allt... :idea:
Samverkan Är Win-Win för Alla. :roll: Motverkan ger vinnare och förlorare = Alla blir förlorare över tid sett - punkt.
Användarvisningsbild
Josef Boberg
Medlem i partiet
 
Inlägg: 350
Registrerad: 2008-10-19 21.26
Ort: Laholm


Återgå till Webbplats



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

cron
π