Forum

Svar till Valpejl

Svar till Valpejl

Inläggav Patrik Fridén » 2010-06-30 11.40

Hej jag visste inte var jag skulle klistra in detta så jag skapa ny tråd, flytta den om det är nödvändigt.

"Presentera dig själv:

Mitt namn är Patrik Fridén. Namnet säger kanske inte mycket men jag är
en person som vilar med värderingar på säker grund och med civilkurage
att backa upp dem med väl avvägda handlingar. Jag har förvisso enbart
erhållit gymnasial examen men mina kunskaper om stat och politik har
vuxit sig stora genom personlig aktivitet och intresse inom dessa områden likväl som genom mitt intresse för filosofi, etik och religion vilket jag odlat sen jag var 13. Likt många av samma generation har jag
enbart haft flyktiga arbeten, mest inom industri men också inom äldreomsorgen och försäljning.
Utbildas till skådespelare men är också mångsysslare som skriver mycket litterära alster, gör musik och allmänt arbetar med kultur.

Min väg in i att förstå fördelen med Aktiv Demokratis principer och även hur en fritt tänkande rörelse av individer kan täcka många av livets aspekter på ett mer adekvat sätt än människofjärmade ideologier är en väg som också går inåt.
Min insikt och vad jag vill delge som en del av vad jag tror på är att människan har en oändlig potential att förverkliga sig själv med, detta är ändå sagt helt apolitiskt; Var man är sin egen lyckas smed.
Applicerad politiskt blir direktdemokrati den politiska ståndpunkt som står närmast min insikt, att förfoga över den fullständiga politiska makten över sitt eget öde som individ och folk.

Varför ska man rösta på dig?

Är man av åsikten att ledare i allmänhet ska lyssna mer till folket de rår över är en röst på mig och Aktiv Demokrati ett sätt att sätta mer press på ledare och förhindra att de annars begår själviska och oansvariga beslut.
En röst på mig och Aktiv Demokrati är att säga "Satsa på dig själv" som moderaterna eller "Makten åt Folket" som vänstern fast här på ett juridiskt fastslaget och långt mer sanningsenligt sätt. Här ger vi verkligen Dig - liksom hela det svenska folket - chans att få tycka och säga till vad vi ska satsa på som nation. Jag och mina gelikar garanterar kontraktsenligt att representera vad Du och det svenska folket som deltar tillsammans vill att Aktiv Demokrati ska stå för. En röst på mig är en röst att i flertalet av fallen kunna räkna med som din egen och med en så upplyst och välinformerad allmänhet som Sverige bebos av kan annat än upplysta och välinformerade beslut fattas?

Vilka tre politiska frågor är de viktigaste för dig att driva?

Den första punkten är att införa mer utbildning kring infrastruktur, kommunikation och gruppsamverkan i skolorna redan på en ganska tidig nivå i skolsystemet.
En person med större klarhet angående gruppdynamik och hur avancerade kommunikationsinstrument fungerar överlag har större förståelse för dess användningsområden.

Den andra punkten är att mer av statens budget ska gå till kommunikationsdepartementet för att kunna öka den allmänna tillgången till datorer och andra kommunikationsinstrument. Detta kommer alltid ske i mån av grundläggande budget för livsnödvändiga och kritiska områden som vård, omsorg och förmåga till företagsamhet. Enbart sådant som kan anses vara överskott i statens budget kommer gå dit, däribland kan nämnas förtroendevaldas löner utöver det genomsnitt som ska representera det svenska folkets inkomst.

Den tredje punkten är att återigen bygga upp folkhemmet men både bevara och bygga på grunden för näringsverksamhetens intressen. Min utgångspunkt är bl.a. att satsa på kultur för att främja svenskens intresse för etik och moraliska frågor samt för att ifrågasätta mera hur man korrekt avväger en människas friheter och ansvar. Genom att människor tar till sig ett moraliskt budskap genom kultur kan en öppen debatt och öppen politik ge dem ett verktyg för att förbättra samhället på eget bevåg.

Var någonstans skulle du placera dig själv på en politisk vänster – högerskala?

Det är tvivelaktigt om det går att placera in mig på så vis eftersom jag ser för och nackdelar med båda sidorna. Jag har åsikter som var för sig kan placeras olika men som individ tänker jag på att försöka ha en världsbild som ska reflektera världens helhet. Jag vill också passa på att poängtera att vänster-högerskalan är förlegad och kan inte med rätta beskriva dagens politiska landskap. Vad som snarare är lämpligt vore att jämföra hur mycket friheter du har jämfört med hur mycket ansvar du måste ta för att få ut det mesta av din frihet, ja för att överhuvudtaget få ha friheten i behåll. För mycket frihet gynnar några få penningstarka individer på bekostnad av samhällets väl. För mycket ansvar minskar dock allas frihet och agerar alltid dämpande på tillväxt.

Vem är din politiska förebild?

Vem som än kan axla andras beslut när andra inte orkar, som uppmuntrar andra att ta sina egna beslut, som aldrig tar åt sig av äran, som alltid står ut med smutskastning utan repressalier men som också vågar säga ifrån när andra smutskastas. Om du vill säga mig vem det är som lever efter sådana principer vill jag veta hur han eller hon gör det så jag slipper ha en förebild som bara är människa.

Om du var aktiv i ett annat parti, vilket skulle det vara?

Miljöpartiet eftersom de är det enda riksdagsparti som ens betänker direktdemokrati.

Finns det en fråga där du ändrat ståndpunkt inom politiken?

Jag var förr extremt vänsterorienterad, genom att faktiskt läsa och försöka förstå vad högertänkare menar och vill har jag fått en mer balanserad bild av mycket. Kultur, nation och moral är viktigt för att bygga människor med sunda världsbilder, inte bara ideologisk propaganda och kamp. Invandring är inte enbart positivt när man har hög arbetslöshet i landet, inte ens när man beskyller arbetsgivarna. Familjens integritet är faktiskt viktig om man ser till hur mänskligheten ska överleva som art, allt är inte bara fri kärlek.
Det finns alltså många frågor jag omvärderat och ständigt omvärderar när jag ser ny och avgörande information som jag betänker utan ett ideologiskt filter. Man behöver ha vissa grunder knutna till samhällets bärande pelare. Men man behöver också flexibilitet för att inte samhället ska stagnera.

Om du får en riksdagsplats kan du då tänka dig att rösta emot ditt parti, i en för dig mycket viktig fråga?

Nej, jag vill inte göra det av principsak. Inte heller vill jag begå kontraktsbrott.

Bedriver du en personvalskampanj?

Ja, för att bredda väljarnas förståelse för Aktiv Demokrati."

Så tänkte jag den skulle se ut för min del. Kan någon ge konstruktiv kritik, alternativt skicka iväg den till rätt adress?
Senast redigerad av Patrik Fridén 2010-06-30 15.01, redigerad totalt 2 gånger.
Kristallklart klingar Kosmos över vidderna, hören I ej?
"Allt som kärt är överröstar" en fågel viska till mig

Allt du sett mig skriva i försvar av socialism har jag gjort avkall på,
jag upptäckte att det fanns fler vägar att gå än en eller två.
Användarvisningsbild
Patrik Fridén
 
Inlägg: 88
Registrerad: 2006-09-20 16.59
Ort: Falköping

Re: Svar till Valpejl

Inläggav Patrik Fridén » 2010-06-30 15.02

Ok bra, det funkar nu.

Kan man få feedback och en adress att skicka detta till?

Har gjort små förändringar i texten, på min andra punkt "att driva" exempelvis, "höja budgeten" såg ju helt fel ut, ser det bättre ut nu?
Kristallklart klingar Kosmos över vidderna, hören I ej?
"Allt som kärt är överröstar" en fågel viska till mig

Allt du sett mig skriva i försvar av socialism har jag gjort avkall på,
jag upptäckte att det fanns fler vägar att gå än en eller två.
Användarvisningsbild
Patrik Fridén
 
Inlägg: 88
Registrerad: 2006-09-20 16.59
Ort: Falköping

Re: Svar till Valpejl

Inläggav MrPerfect72 » 2010-06-30 15.05

Mejla valpejl med infon!
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Re: Svar till Valpejl

Inläggav Patrik Fridén » 2010-06-30 15.26

Jag har skickat iväg det nu. Said and done.
Kristallklart klingar Kosmos över vidderna, hören I ej?
"Allt som kärt är överröstar" en fågel viska till mig

Allt du sett mig skriva i försvar av socialism har jag gjort avkall på,
jag upptäckte att det fanns fler vägar att gå än en eller två.
Användarvisningsbild
Patrik Fridén
 
Inlägg: 88
Registrerad: 2006-09-20 16.59
Ort: Falköping

Re: Svar till Valpejl

Inläggav Magnus Gustavsson » 2010-07-04 22.26

Du och alla andra kandiater kommer att kontaktas av svt och får en inlogg så vi kan fylla i uppgifterna.
Jag vill att vi samordnar detta och först enas om vad vi ska skriva så det inte spretar för mycket.
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Re: Svar till Valpejl

Inläggav MrPerfect72 » 2010-07-06 04.58

Haer har ni mitt foerslag:

Presentera dig själv:

Mitt namn är Martin Gustavsson, född 1972 och uppvuxen i Linköping, Göteborg och Växjö.

Jag arbetade 1993-2004 som maskiningenjör i Linköping, Göteborg, Skåne och Växjö men innan dess också industriarbetare och sommarjobbare inom kommunen, samt vikarie på olika högstadieskolor. Barn är härliga och ärliga. Jag gillar barn och ungdomar och vill ha egna i framtiden med en trevlig kvinna.

Vi har nu tillsammans rationaliserat och automatiserat bort mycket arbete och det tycker jag är naturliga och bra förändringar. Jag har rest mycket sedan 2004 och har hittat fram till meditation och eget tänkande. Min konsumtion har minskat och jag trivs med det.

Jag var med i ett annat parti tidigare men lämnade detta parti eftersom jag inte kunde påverka riksdagspolitiken effektivt. Jag var med i tidigt skede vid uppstarten av Aktiv Demokrati och har sedan dess varit en av alla de drivande krafterna inom detta parti.


Varför ska man rösta på dig?

Det behöver du inte. Om Aktiv Demokrati kommer in i riksdagen kommer alla partiets kandidater in och alla av oss har signerat partiets hederlighetsavtal. Fundera istället en stund på Aktiv Demokrati som är det enda partiet under 4% som vill valsamverka.


Vilka tre politiska frågor är de viktigaste för dig att driva?

I Aktiv Demokrati kan alla driva olika frågor. Genom att vara med i Aktiv Demokrati anser jag att jag främst driver:
1. Mer demokrati i Sverige genom fler folkomröstningar.
2. Demokratisk valsamverkan mellan medlemmar ur mindre partier i syfte att stärka demokratin.
3. Satsningar på säker programvara och hårdvara för röstning via Internet.
Hur mycket andra frågor drivs beror på medlemmarna.


Var någonstans skulle du placera dig själv på en politisk vänster – högerskala?

Jag väljer i att inte placera mig på en politisk vänster – högerskala. Varje sakfråga avgörs direkt eller indirekt av partiets medlemmar. Sakpolitiska åsikter ska inte grupperas i en verklig demokrati.

Jag upplever Aktiv Demokrati som ett verkligt folkligt balanserat parti med människor på hela den politiska skalan, samt att partiet representerar folket mycket bättre än dagens etablerade partier i alla sakfrågor. Våra personliga visioner är endast viktiga om du som medlem vill delegera inom partiets direktdemokratiska valsystem.

Mina olika åsikter och mina visioner inom andra områden är dock välkända inom Aktiv Demokrati. Alla är välkomna att delta i partiet och de med rösträtt i Sveriges riksdagsval 2010 är välkomna in i partiet som medlemmar.


Vem är din politiska förebild?

Jag svarar lite hemlighetsfullt att det är en person som ville driva fram ömsesidigt ansvarstagande och skapa nya vägar till vitalisering, som ville nå ut till människorna och göra dem aktiva. En person som tyckte att demokrati bygger på lojalitet, öppenhet och pulserande liv och att den därför ständigt måste vinnas på nytt.


Om du var aktiv i ett annat parti, vilket skulle det vara?

Det skulle kanske vara ett parti som liknar Aktiv Demokrati, som har en fungerande intern direktdemokrati och som ger medlemmarna direkt inflytande.


Finns det en fråga där du ändrat ståndpunkt inom politiken?

Ja. Sanningen är ofta svår att finna om man ens finner den. Man måste vara öppen för nya fakta, skeptisk och, ja, prestigelös. Jag har inte alltid haft rätt. Oftast känner jag dock att jag har mer tur än andra när jag gissar.


Om du får en riksdagsplats kan du då tänka dig att rösta emot ditt parti, i en för dig mycket viktig fråga?

Nej. Jag respekterar den proportionerliga direktdemokratin och medlemmarnas vilja genom Aktiv Demokrati. Jag kommer dessutom hjälpa alla i Aktiv Demokrati och de andra riksdagsledmöterna att komma ihåg anledningen till lugn, mod, värdighet, hederlighet och ett gott eftermäle.


Bedriver du en personvalskampanj?

Ja. Men enbart i syfte att skapa valsamverkan mellan fler genuina demokrater i Sveriges alla partier.


E-post:

kontakt@aktivdemokrati.se


Telefonnummer:

Hemligt


Mobilnummer:

Hemligt


Blogg:

http://aktivdemokrati.wordpress.com


Hemsida:

http://aktivdemokrati.se/aktiv-demokrat ... ycker.html


Musikartist/band

Jamming, lokalt och live tillsammans. Spelar gitarr och skriver musik ibland.


Film

Komedi, dokumentär, science fiction


Författare

Minns speciellt Robert Wensman, Ovid Pacific Boyd, Robert A Dahl, Mark Twain, Dalai Lama, Vernon Howard, Mahatma Ghandi, Eckhart Tolle och David Chandler.


TV-program

Undviker TV och letar information och fakta genom Internet.


Radioprogram

P1 klarspråk


Sport

Långa promenader, cykel, simning, yoga


Hobby

Aktiv Demokrati, sova och meditation.


Mat

Helst ekologiskt och lokalt odlat enligt säsong.


Dryck

Gillar fruktjuicer och rent friskt vatten.


I vilket land är du född?

Sverige


Talar du andra språk förutom svenska?

Använder engelska flitigt just nu.


Vad har du för sysselsättning:

Jag skapar just nu mer demokrati och fred genom Aktiv Demokrati på heltid.


Vad har du för yrke?

Maskiningenjör, lärarvikarie, dykguide, snorkelguide, healer och drivande medlem i Aktiv Demokrati.


Vilken är din högsta fullgjorda utbildningsnivå?

Maskiningenjör 80p.


Vad har du för boendeform i första hand?

Hyresrätt eller vandrarhem.


Var bor du?

Reser i Asien just nu.


Hur ser din familjesituation ut?

Singel.


Hur många barn har du?

Inga barn, men det vore trevligt att ha.


Hur tar du dig till jobbet eller motsvarande?

Promenerar, tar cykel eller kollektivt.


Vad gör du på Internet?

Bloggar och svarar andra bloggare som debatterar politik, demokrati och direktdemokrati
Läser SVDs och Aftonbladets web-upplaga
Modererar och fixar webben i Aktiv Demokrati


Har du under de senaste två åren använt dig av "RUT-" eller "ROT-avdrag"?

Nej.
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Re: Svar till Valpejl

Inläggav MrPerfect72 » 2010-07-06 05.38

Jag publicerar i morgon saa feedback innan dess om ni vill paaverka innehaallet.
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Re: Svar till Valpejl

Inläggav pH7.3 » 2010-07-06 19.36

Tro det eller ej, men det är inte alls menat som en pik:

MrPerfect72 skrev:Jag inte alltid haft rätt.


Det saknas ett "har".
Användarvisningsbild
pH7.3
Medlem i partiet
 
Inlägg: 361
Registrerad: 2009-08-11 22.46

Re: Svar till Valpejl

Inläggav MrPerfect72 » 2010-07-07 02.58

Tack foer feedbacken. :D
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Re: Svar till Valpejl

Inläggav MrPerfect72 » 2010-07-07 05.10

Fyllde i uppgifterna i valpejl saa gott det gick. Bytte till att jag inte bedriver personlig valkampanj eftersom det endast fanns ja/nej paa den fraagan och att nej blir mer raettvisande eftersom jag goer det enbart i syfte att staerka partiet, inte bli invald sjaelv. Jag kommer ju dessutom inte kunna bedriva personlig politik om jag vaeljs in. Var dock bra att ha skrivit lite om sig sjaelv innan.
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Re: Svar till Valpejl

Inläggav Magnus Gustavsson » 2010-07-07 10.20

MrPerfect72 skrev:Fyllde i uppgifterna i valpejl saa gott det gick. Bytte till att jag inte bedriver personlig valkampanj eftersom det endast fanns ja/nej paa den fraagan och att nej blir mer raettvisande eftersom jag goer det enbart i syfte att staerka partiet, inte bli invald sjaelv. Jag kommer ju dessutom inte kunna bedriva personlig politik om jag vaeljs in. Var dock bra att ha skrivit lite om sig sjaelv innan.


Du menar att du fått en länk?
Eller att du är klar med ditt förslag.
Bra att du redovisar, kan du vänta med att fylla i skrapt tills vi andra också tittat på detta?
Samordning är viktigt här.
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Re: Svar till Valpejl

Inläggav MrPerfect72 » 2010-07-08 04.38

Jaha... saa du tycker att vem du ger login till webhotellet inte aer viktigt... Medlemmarna ska inte tycka till om detta. Och jaha.. Vad exakt som staar paa valpejl tycker du aer saa viktigt att medlemmarna ska laegga sig i kandidaternas personliga versioner...
... tycker du att grisar kan flyga ocksaa? :lol:
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Re: Svar till Valpejl

Inläggav Roger » 2010-07-08 10.30

Martin, kan du (via e-mail) informera de andra kandidaterna om länken till enkäten så de har möjlighet att ge sina svar?
Roger
Medlem i partiet
 
Inlägg: 389
Registrerad: 2008-08-09 20.14
Ort: Hindås

Re: Svar till Valpejl

Inläggav MrPerfect72 » 2010-07-08 12.22

Fixat.
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Re: Svar till Valpejl

Inläggav Magnus Gustavsson » 2010-07-08 13.22

Kandiaterna har alla fått mail med länk.
Jag vill fortfarande att alla skriver här vad de tänker svara, så att folk får en chans att tycka till.
Patrik var föredömlig!
Martin redovisade också men vill hetsa.
Vad som händer med webhotellet har inte med detta att göra.
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Re: Svar till Valpejl

Inläggav Jonas_helander » 2010-07-10 18.04

Publicerar här mina svar till valpejl-enkäten för att få konstruktiv kritik.

Namn:
Jonas Helander
Parti:
Aktiv demokrati

Berätta lite om dig själv:
Jag är en musikstudent på 24 år från Härnösand, och för mig är det väldigt viktigt att ett samhälle genomsyras av kreativitet. Därför vore det utmärkt med ett politiskt system som just bygger på att dess medborgare är kreativa. Genom Direkt Demokrati. Detta skulle kunna bli ett viktigt redskap i processen att övervinna samhällets största problem; segregationen. Hur detta system kommer att se ut och fungera, och i vilken omfattning, är svårt att säga idag, men debatten om Direkt Demokrati borde ha en given i plats i ett samhälle med sjunkade medlemsantal i de politiska föreningarna. Vi måste ha partier som styrs från medlemmarna, och inte från styrelsen. Därför är jag med i Aktiv Demokrati.

Varför ska man rösta på dig:
För att visa att det behövs en debatt om hur vår demokrati ska se ut. Desto mer vi kan synas, desto fler kan gå med och hjälpa till att bygga upp en demokrati alternativ till dagens blockpolitik.

Vilka tre politiska frågor är de viktigaste för dig att driva? (Skriv helst endast ett eller ett par ord. Vi förbehåller oss rätten att korta vid behov):
1. En utökad demokrati
2. Minskad segregation
3. Öka människors deltagande
Användarvisningsbild
Jonas_helander
Medlem i partiet
 
Inlägg: 159
Registrerad: 2006-01-19 21.39
Ort: Malmö

Re: Svar till Valpejl

Inläggav MrPerfect72 » 2010-07-11 06.53

Bara ett misstag:
...kreativa. Genom Direkt Demokrati.

...kreativa genom Direkt Demokrati.
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Re: Svar till Valpejl

Inläggav Roger » 2010-07-11 15.23

Direkt Demokrati ser ut som ett namn. direktdemokrati är vanligare (se t ex antal träffar med Google). Glöm inte skicka med loggorna jag mailade.

AD_16x16.gif
AD_16x16.gif (646 Bytes) Visad 5923 gånger
Roger
Medlem i partiet
 
Inlägg: 389
Registrerad: 2008-08-09 20.14
Ort: Hindås

Re: Svar till Valpejl

Inläggav Magnus Gustavsson » 2010-07-13 00.30

Roger skrev:Direkt Demokrati ser ut som ett namn. direktdemokrati är vanligare (se t ex antal träffar med Google). Glöm inte skicka med loggorna jag mailade.

AD_16x16.gif


Instämmer.
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Re: Svar till Valpejl

Inläggav Magnus Gustavsson » 2010-07-14 21.35

OK, jag förslår detta svar för min del.
Jag har lagt till kommentarer om varför jag skriver på detta sätt, och hoppas att alla kan skriva ngt liknande för enhetligt intryck.
Kommentera snarast, vi måste snart finnas på valpejl, de gör redan reklam för fullt om valpejl i radio o tv, så jag hoppas vi kan skicka in detta alla innan lördag.


Namn:
Magnus Gustavsson
Parti:
Aktiv Demokrati

Berätta lite om dig själv:

Jag har sedan jag fick rösträtt, med stigande frustration, sett hur det politiska systemet mer eller mindre förlamats av blockpolitiken och partiernas strikt hierarkiska uppbyggnad.
Frågan för mig var om det verkligen är ett optimalt system vi byggt upp med partier som styrs som bolag, med styrelser, valberedningar osv.
Om makten ska utgå från folket, varför då inte låta folket bestämma själva istället? (Direktdemokrati via internet)
Varför skulle inte detta kunna fungera när vi idag inte behöver resa över halva Sverige för att kunna informera oss och rösta i frågor vi verkligen bryr oss om, och är insatta i?
Klart är ju att folket börjar vända partipolitiken ryggen idag, och att det faktiskt ger utrymme för missnöjespartier av olika slag att få fotfäste.
Är det då inte bättre att låta folk ge uttryck för sina åsikter direkt, för att låta dem se att varje röst faktiskt räknas och kan göra skillnad?
För om man sitter själv med verklig makt är det svårt också att bli uppgiven och kanske sluta att rösta, vilket ju verkar bli ett alternativ för fler och fler i Sverige idag.
I Aktiv Demokrati har jag hittat en organisation som inte kan tas över av en elit, som är fullständigt transparent, där korruption, lobbying och nattliga regeringsförhandlingar helt enkelt är omöjliga.
Därför vill jag ha in Aktiv Demokrati i Sveriges riksdag!


Varför ska man rösta på dig:

För att visa att det behövs en debatt om hur vår demokrati ska se ut. Desto mer vi kan synas, desto fler kan gå med och hjälpa till att bygga upp en demokrati alternativ till dagens blockpolitik.

Vilka tre politiska frågor är de viktigaste för dig att driva? (Skriv helst endast ett eller ett par ord. Vi förbehåller oss rätten att korta vid behov):
1. En utökad demokrati, utan dagens personkulter, vuxenmobbing och pajkastning.
2. Öka människors deltagande i den politiska beslutsprocessen.
3. En bättre kontroll på statens finanser genom den transparens som idag endast Aktiv Demokratis budgetsystem kan erbjuda.

Var någonstans skulle du placera dig själv på en politisk vänster – högerskala?


Jag väljer i att inte placera mig på en politisk vänster – högerskala. Varje sakfråga avgörs direkt eller indirekt av partiets medlemmar. Sakpolitiska åsikter ska inte grupperas i en verklig demokrati.

Jag upplever Aktiv Demokrati som ett verkligt folkligt balanserat parti med människor på hela den politiska skalan, samt att partiet representerar folket mycket bättre än dagens etablerade partier i alla sakfrågor. Våra personliga visioner är endast viktiga om du som medlem vill delegera inom partiets direktdemokratiska valsystem.

Vem är din politiska förebild?

Sokrates

Om du var aktiv i ett annat parti, vilket skulle det vara?

Det skulle kanske vara ett parti som liknar Aktiv Demokrati, som har en fungerande intern direktdemokrati och som ger medlemmarna direkt inflytande.

Finns det en fråga där du ändrat ståndpunkt inom politiken?


Kan inte komma på någon faktiskt. Jag brukar sätta mig in ganska noga i sakpolitiken innan jag bestämmer mig för vad jag tycker. Men visst kan man ibland få ny information, och då får man ju givetvis ta hänsyn till den.

Om du får en riksdagsplats kan du då tänka dig att rösta emot ditt parti, i en för dig mycket viktig fråga?

Nej. Jag respekterar den proportionerliga direktdemokratin och medlemmarnas vilja genom Aktiv Demokrati.

Bedriver du en personvalskampanj?

Nej, för en direktdemokrat skulle det kännas konstigt.
I Aktiv Demokrati kan vem som vill bli delegat en eller flera ämnesområden, och i den processen kan det däremot vara motiverat förstås. Men det gäller inte oss som riksdagskandidater på valsedeln eftersom vi förbinder oss att agera enligt beslut från partiets medlemmar och inget annat.

E-post:

magnusgus@gmail.com

Telefonnummer:

0707-920142

Blogg:

http://aktivdemokrati.wordpress.com


Hemsida:

http://aktivdemokrati.se

Musikartist/band

Hmmm svårt, finns många bra, har svårt att se vad det har med mig som kandidat att göra bara.. Rock före pop kan man väl säga kanske.


Film


Komedi, thriller, drama, science fiction


Författare

Ovid Pacific Boyd, Synd att Sokrates aldrig skrev ner några texter :-(


TV-program


Uppdrag granskning
Tyvärr är det ont om granskande journalistik i Sverige, men UG:s redaktion gör ett bra jobb tycker jag.
TopGear
Jay Lennos Garage
Minns med fasa Trafikmagasinet...

Radioprogram

Kommersiella musikkanaler mestadels..

Sport

Motorsport


Hobby


Aktiv Demokrati, snickra på huset, bilar och teknik


Mat

Allt möjligt, men försöker minimera energiåtgång och skövling av naturen för att fler än jag ska kunna få mat och vi ska kunna lämna över en planet som är något mer än en öken till kommande generationer.


Dryck

Öl och rent friskt vatten.

I vilket land är du född?

Sverige

Talar du andra språk förutom svenska?

Engelska, tyska

Vad har du för sysselsättning:
Jag är en ingenjör som jobbar i fordonsindustrin i väst-Sverige. Jag håller på att starta upp egen konsultrörelse.

Vad har du för yrke?

Maskiningenjör och drivande medlem i Aktiv Demokrati.


Vilken är din högsta fullgjorda utbildningsnivå?

Fordonsingenjör 100p. (maskinkonstruktion)

Vad har du för boendeform i första hand?

Villa

Var bor du?

Hindås, öster om Göteborg


Hur ser din familjesituation ut?


Gift

Hur många barn har du?

En dotter

Hur tar du dig till jobbet eller motsvarande?

Bil


Vad gör du på Internet?

Bloggar och svarar andra bloggare som debatterar politik, demokrati och direktdemokrati
Skaffar information om allt jag behöver veta.
Deltar och fattar beslut i Aktiv Demokratis direktdemokratiska beslutssystem.


Har du under de senaste två åren använt dig av "RUT-" eller "ROT-avdrag"?

Nej
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Nästa

Återgå till Valet 2010



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron
π