Forum

Diskussion Partiprogrammets Inledning

Utveckling av hemsidan

Diskussion Partiprogrammets Inledning

Inläggav MrPerfect72 » 2009-07-05 17.35

Har citerat partiprogrammet och ger nya foerslag under citaten:

Vår grundidé är att alla medborgare, med fötterna fast förankrade i samhällets olika delar ska kunna påverka politiken direkt eller indirekt rakt in i riksdagen genom ett internetbaserat demokratisystem.

Vår grundidé är att alla medborgare ska ges möjlighet att påverka politiken mer än idag. Ett land som har mer direkt demokrati än Sverige är Schweiz. Där kan medborgarna ta initiativ till folkomröstningar som dessutom är beslutande.

Vi tror att människor som dagligen deltar i samhällets olika delar kommer göra demokratin bättre. I framtiden kan www.aktivdemokrati.se's medlemmar kanske välja att införa ett säkert digitalt system för folkomröstningar som antingen kommer likna helt vanliga bankomater eller en helt vanlig Internetbank.
Vi vill göra detta för vi anser att den "representativa demokratin" slutat fungera. Många politiker verkar idag styras av kortsiktiga egenintressen eller allmän inkompetens samtidigt som medborgarnas grundläggande intressen ignoreras. Politiker med civilkurage och idealism syns inte längre till i ledande positioner.

Den "representativa demokratin" kan utvecklas om vi vill. Tillsammans kan medborgare och politiker styras av sina gemensamma långsiktiga intressen. Med deltagande och ökande kompetens kommer allas grundläggande intressen att tryggas. Folket ska kunna styra in politiker med civilkurage och idealism in i ledande positioner.
Vi anser inte heller att dagens partier uppfyller de krav som vi ställer på demokrati, samt att 4%-spärren utestänger initiativ som har berättigad rätt att få uppmärksamhet och inflytande. Vi bör därför tillsammans ta tillbaka ansvaret för politiken genom att skapa äkta demokrati i Sverige.

Vi har krav på ordet "demokrati". 4%-spärren utestänger idag initiativ som har berättigad rätt att få uppmärksamhet och inflytande om Sverige ska kunna kallas en "demokrati". Vi bör därför tillsammans ta tillbaka ansvaret för politiken genom att skapa mer demokrati i Sverige.
Den politiska grädden vet vad demokrati betyder (Demokrati betyder folkstyre) men de missförstår medvetet vad demokrati är för att kunna trygga sin makt och leva gott på de arvoden de skapat åt sig själva. De saknar hållbara argument som klarar en saklig debatt inför medborgarna. De påstår bl.a. att deras kompetens inte kan jämföras med folkets. Vi vet alla att så inte är fallet. Det framgår nästan pinsamt tydligt alltför ofta.

De flesta av oss vet att demokrati betyder folkstyre, men vissa i makteliten missförstår medvetet vad demokrati är. Makten ska ligga hos folket och arvoden ska beslutas av folket eftersom medborgarna är politikernas arbetsgivare.
Vi har hållbara argument som klarar en saklig debatt. Majoriteten av oss medborgare har kompetens inom olika delar av samhället. Vi behöver inte ta fram mindre bra citat av s.k. "kompetenta" politker i ledande ställning för att bevisa att "kompetens" är ett ord som ska användas med försiktighet av politiker.
Vi får inte låta detta fåvälde cementeras för då är inte diktaturen långt borta. Samma tendenser som föregick Hitlers maktövertagande kan vi nu skönja. Ökad arbetslöshet, ökad kriminalitet, ökande rasism och ökad fattigdom. Politikerna är ansvariga, men det är inte någon ny Hitler som är frälsningen mot en handikappad "representativ demokrati", det har historien lärt Tyskland. Tvärt om så är det ökad demokrati som är lösningen. Du är medansvarig för att det sker.

Vi får inte låta den odemokratiska utvecklingen fortsätta för då är inte diktaturen långt borta. Samma tendenser som pågick i Tyskland innan andra världskriget kan vi nu skönja. Ökad arbetslöshet, ökad kriminalitet, ökande rasism och ökad fattigdom. Politikerna är ansvariga, men det är inte någon ny välkammad rasist som är frälsningen mot en handikappad "representativ demokrati", det har historien lärt Tyskland. Tvärt om så är det ökad demokrati som är lösningen. Du är medansvarig för att det sker.
Det är viktigt att vi vänder utvecklingen och skapar äkta demokrati medan det fortfarande är möjligt. Vi har fortfarande rätt att organisera oss så låt oss nu utnyttja detta! Vi kan tillsammans se till att uppdraget ifrån folket kommer i centrum. Vi kan stärka folkets påverkanskraft och därmed demokratin om vi hjälps åt.

Byt ut "äkta" mot "mer"?
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Återgå till Webbplats



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster

cron
π