Forum

Modereringsregler

Modereringsregler

Inläggav MrPerfect72 » 2006-08-27 13.52

1a. Censur
Moderatorerna har rätt att censurera, radera och förändra inlägg så att de inte bryter mot lagen ex. vad gäller sekretessbelagt material eller då person ber att uppgift som kan anses kränkande enligt lagen inte skall finnas tillgängligt varken för medlemmar eller moderatorer.

1b. Moderatorerna har rätt att direkt förändra meddelanden av SPAM-karaktär om inget väsentligt i meddelandet raderas. Stora bokstäver i rubrik kan förminskas, Ex. Kan texten ”Spam?” läggas till i rubriken. I meddelandet kan förtydliganden läggas till. Ex. ”Detta manifest är inte beslutat demokratiskt av http://www.aktivdemokrati.se

1c. Misstänkt trolling http://sv.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internet) eller avvikelser från ämnet kan flyttas direkt till ny eller annan tråd med länkhänvisning, eller om trollingen inte är omfattande kommenteras direkt av moderatorn eller andra medlemmar. Ex. ”Tillbaka till ämnet" eller "Starta annan tråd!”

1d. Samtliga åtgärder av en moderator måste noteras och motiveras direkt i tråden.

2a. Grund till varning
Moderatorerna har rätt att varna användare som anses vara utanför de ramar som Svensk Författnings Samling (SFS) föreskriver. Brottsbalk (1962:700) 5 kapitlet om ärekränkning är den lag som kan antas vara viktigast att ta del av innan moderering. Även material som strider mot partiets värdegrund och grundläggande mål kan varnas. Moderatorerna har tolkningsföreträde på forumet. Inlägg eller trådar som moderatorerna anser strider mot reglerna flyttas till ”Sopstation” där medlemmar kan läsa men ej utomstående. Moderatorerna motiverar modereringen i tråden. Meddelande av SPAM-karaktär direkt till medlemmar via forumets medlemslista samt i forum kan leda till varning.

Riktlinjer:

Ex. på saker som bör varnas:
* Olle är diktator. (Inga bevis styrker att Olle är envåldshärskare)
* Nisse utsätter mig för mobbning. (Inga bevis styrker att Nisse mobbar eller på vilket sätt)
* Pelle trakasserar min fru. (Inga bevis styrker att Pelle trakasserar eller på vilket sätt)
* Diktatur är bättre än demokrati (Strider mot partiets värdegrund)


Ex. på saker som INTE bör varnas.
* Jag tycker inte om vad Olle har gjort även om det inte regleras i stadgarna. (Att tycka är OK)
* Är det någon som tycker synd om mig när Olle, Nisse och Pelle vill utesluta mig?(Att be om sympati är OK)
* Pelle ringde min fru och sa följande: ".....", vilket jag har bevis för eftersom alla våra samtal spelas in på band. (Ok. Det finns alltså bevis som styrker påståendet.)
*Ringde du min fru och sa följande?: ”xxxx”.... (OK. Att ställa frågor om annans handling)
* Du borde undersöka dig och få vetskap om du har begränsningar i minnescentrum. (OK. ”Du borde” betyder ”Jag tycker” även om det kan uppfattas som en provokation så kan det också uppfattas som förslag till hjälp.)
* Är du förståndshandikappad? Om du är det bör du fråga dig om du verkligen har förstånd att förstå vad som är bäst för dig och andra. (Kanske inte lämpligt uttryck för att få bra respons men bör dock inte varnas med hänvisning till lagen. Det kan ju vara en uppriktig och befogad fråga som dock bör ställas privat eller till anhöriga.)

3) Två varningar leder till låg skrivbehörighet på forumet. Första gången 2 veckor. Stegring av strafflängden sker med en vecka vid varje tillfälle. Ett år utan bestraffning nollställer tiden. 75% enighet hos moderatorerna krävs för beslut om låg skrivbehörighet. Röstningstid max ett dygn.

4) Varningar kan hävas då moderatorerna anser att anledning till detta finns. Ex felaktigt beslut enligt regler. Anledning att häva varning kan vara uppriktiga ursäkter och kompensation till person eller parti.Denna utgåva av moderereringsregler har införts efter diskussionen här:
viewtopic.php?f=6&t=715&p=6031#p6031
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Återgå till om PartietVilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron
π