Forum

Kartläggning av svenska rättsövergrepp

Säg HEJ och presentera dig själv.
Har du frågor eller funderingar?

Kartläggning av svenska rättsövergrepp

Inläggav Jonas_helander » 2008-09-05 14.55

Hej! Det vore trevligt om vi tillsammans kan samla ihop information om svenska rättsövergrepp mot individer/medborgare under 2000-talet. Vi fick ju igång en våg av rättsövergrepp i anti-terrorismens namn. T ex Människor som utlämnats från Sverige till att torteras i andra länder och människor som har fått alla sina tillgångar frysta mm. Det vore bra om vi tillsammans kunde sammanställa lite av denna information till en lista. Detta skulle kunna hjälpa oss att pålysa just hur man i Sverige verkar mer och mer kunna tumma på demokratiska värderingar och individens rättigheter. (Trots en 'liberal' regering som påstår sig gå i individualismens korståg)

Så, alltså, om vi kan samla kortfattad information (med källa) och ordna den kronologiskt så har vi en ganska skrämmande lista.

Vad jag har för mig så hade övergreppet om utlämning för tortyr något med egyptien att göra, om det var egyptisk polis.
Det andra var om den terrorstämplade somaliska organisationen som man kan skicka pengar till anhöriga genom.
Sen har vi även ÖB´s överseende av tortyrrapporter som nämndes i uppdrag granskning.
+ Antipiratbyrån och polisens razzia mot internetleverantören Banhof och beslagtagningen av piratebays servrar. (Detta behöver inte vara ett ställningstagande i piratkopieringsfrågan, utan i polisens metoder som leder till att många personers informationsutbyte drabbas.)

Detta behöver inte bli något gemensamt ställningstagande, men de i partiet som är aktivt emot skit som 'FRA-lagen' kan hjälpa till att ta av ögonbindeln på alla de människor med 'rent mjöl i påsen' som tror att Sverige är det enda landet i väst som har demokratiska värderingar hos sina makthavare. Som ni ser blir listan fort lång så det vore bra om vi kunde hjälpas åt.
Användarvisningsbild
Jonas_helander
Medlem i partiet
 
Inlägg: 159
Registrerad: 2006-01-19 21.39
Ort: Malmö

Re: Kartläggning av svenska rättsövergrepp

Inläggav MrPerfect72 » 2008-09-05 17.13

Någon som ser det odemokratiska i att behandla sjuka människor på detta vis?:
http://www.dagensarbete.se/home/da/home ... enDocument

Ingen diskussion, inget medbestämmande av individen själv, inget beslut baserat på demokratisk grund. Vem som helst inser att en sjuk människa kan knuffas över gränsen och vad det kan leda till i ett redan deprimerat tillstånd. Dessa odemokratiska instutitioner, läkare och tjänstemän borde entledigas. Låt folk som är sjuka vara sjuka tills de blir friska och låt ungdomarna få jobb!

Att vilja arbeta måste ske genom att man blir frisk på riktigt, får inre motivation och då kan bl.a. en psykoterapeut hjälpa till att få personen att känna motivation, glädje och vilja att göra något.....men vill man inte så vill man inte och det är ok. Världen skulle kanske inte vara så förorenad om vi jobbade mindre allihop och konsumerade mindre och mediterade/filosoferade mer. :)
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Re: Kartläggning av svenska rättsövergrepp

Inläggav MrPerfect72 » 2008-09-05 21.35

Ja, Jonas. jag har funderat. Listan kan komma att bli bra och lång.

Det viktigaste är nog modet att berätta om övergreppen så att folket sen tillsammans kan fokusera på positiv förändring av samhället direktdemokratiskt genom www.aktivdemokrati.se så att vi får ett bättre samhälle.

Viljan att skapa verklig demokrati måste komma inifrån varje individ. Viljan att bli behandlad rättvist måste vara så stark att folk tar konsekvensen av sin tanke om vad som borde vara rätt och riktigt och att de sedan verkar tillsammans för att upphöja denna goda rätt till allmän lag och sedan agera enligt densamma själva.
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52


Återgå till Övrigt



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster

cron
π