Forum

Om det fanns 100 människor på jorden

Säg HEJ och presentera dig själv.
Har du frågor eller funderingar?

Om det fanns 100 människor på jorden

Inläggav fredblomson » 2007-12-25 11.45

HEJ! 2007-12-23

Fighting starvation and supporting basic education for all,
is an obligation not a charity.

OM DET FANNS 100 MÄNNISKOR PÅ JORDEN

Citat ur: Sekotidningen, Nr 4 vecka 17 1999 (http://www.sekotidningen.se/)
”Världen är så stor så stor. Men om man krymper jordens befolkning till bara 100 personer, blir siffror som annars är ohanterligt gigantiska plötsligt begripliga. Om vi alla bodde i en liten by på 100 personer, skulle det finnas:
21 européer, 57 asiater, 14 amerikanare, 8 afrikaner, 52 kvinnor, 48 män, 70 personer med annan hudfärg än vit, 70 personer med annan religion än kristendom, 89 heterosexuella, 11 homosexuella, 70 analfabeter.
Hälften av alla i byn skulle vara undernärda och 59 procent av alla tillgångar skulle ägas av 6 personer, som alla skulle vara från USA. 1 person skulle ha universitetsutbildning. 1 person skulle äga en dator.”

Originalversionen på engelska av denna statistiska artikel har enligt tidningen publicerats på sidan http://www.webofculture.com. Jag har sökt i denna sida och artikeln fanns inte kvar längre men jag tvivlar inte att siffrorna överensstämer med verkligheten och skall vara möjligt att få från annan källa.

MED IT-DEMOKRATI KAN VI BÄTTRA VÄRLDEN SJÄLVA OM VI VILL.
Representativ demokrati är en vald diktatur. All makt skall utgå från folket på riktigt inte bara på lotsas. Att bekämpa hunger och elände med hjälp av lagar, är en plikt för alla och inte en karitativ åtgärd.
Det finansiella systemet kan enkelt beskrivas som ”den starkes lag”. I detta system kan man äga och konsumera hur mycket som helst, utan att behöva att ta hänsyn till att andra t.ex. svälter och äger ingenting, eller till att våra konsumptions- och livsföringsvanor förstör naturen på gränsen till total katastrof.
I det humanististiska it-demokratiska (nomos=lag) systemet som beskrivs här, är man, av lagen tvungen och förpliktat att ta hänsyn till alla på jorden och till att skydda naturen från sjukdomar och katastrofer. Samtidigt är man skyddad själv av lagen och garanterad jämlik materialistisk rättvisa, övrig rättvisa, maximal hälsa och friskt liv i en frisk natur.

OM DEN POLITISKA OCH DEN DEMOKRATISKA KULTUREN
Kultur i likhet med t.ex. religion är något som man inte kan enkelt sätta sig i från en dag till nästa. Religion får man oftast under sin uppväxttid och av sin nära omgivning genom lång indokrinering.
Religion är inte enhetlig i världen och likaså t.ex. den politiska demokratiska kulturen är inte enhetlig, inte färdigt studerat och inte definitivt utkristalliserad på ett acceptabelt idealt nivå. Å andra sidan är sanningen och naturvetenskapen omöjlig att förkasta. Matematikens lagar t.ex. är eviga.
Det moderna samhället domineras numera av IT (Informationsteknologi) sida vid sida med det finansiella systemet.
Frågan är: Vart är vi på väg? Hur lång tid kommer detta tillstånd att pågå?

VEM HAR LUST ATT DISKUTERA DESSA FRÅGOR?
De anställda idag interesserar sig för mera löner, bättre förmåner, höga pensioner, bra arbetsvillkor och liknande. Med denna egoistiska inställning, de anställda accepterar, som ett syndrom och automatiskt det finansiella systemet med pengarna i centrum och därmed ”den starkes lag”.
Det mest sanolika är, att tidigare eller senare, de anställda och de övriga medborgarna kommer att bestämma sig för att använda IT i det humanististiska it-demokratiska systemet och istället för att t.ex. kräva mera pengar, att börja kräva att stifta direkt själva internationella rättvisa lagar som skall styra och bättra världen. En stor sjukdomsepidemi eller och en stor naturkatastrof kommer att sparka igång alla. Är det förnuftigt att vänta på detta?

E-GOVERNMENT, DEN MODERNA ÄKTA DEMOKRATIN
E-demokraterna talar om e-regering (e-government) d.v.s. regering utan dagens representanter med uppdrag att fatta beslut och att stifta lagar som diktatorer. Det är lagen som alla har direkt varit med om att skapa, som skall styra och alla skall rätta sig efter.
När president Putin har löst Rysslands alla problem, kommer han kanske (eller en svensk Putin? Eller till och med en svensk Puta), att lösa Sveriges alla problem och sedan Europas och världens alla problem....Är representanten Putin & Co en demokrat eller en diktator?...
Skoj åt sidan! Var är ni alla kamrater och alla akademiker? När kommer att explodera den humanistiska it-demokratiska bomben som skall ta kol på finansvärlden genom att skapa äkta demokrati, äkta rättvisa och materialistisk konsumtions jämlikhet?

ÅTERKOMMANDE UTBILDNINGSPROGRAM I ALLA SKOLOR OCH I MASSMEDIERNA
Var goda diskutera äkta modern it-demokrati.
Kräv av Er tidning, av Ert TV-bolag, av Era läroanstalter och andra liknande aktörer, att ha återkommande utbildningsprogram i it-demokrati för att praktisera it-demokrati med webutfrågningsfunktioner i sina websidor. De berörda medborgarna, försedda med säkra koder liknande bankernas, skall kunna rösta, ställa frågor till omröstning och läsa statistiska omröstningsresultat. Ge Er röst till Ert parti endast under villkoret att partiet sätter som program och mål nr 1 att propagera för att it-demokrati skall införas överallt så snart som möjligt och endast under villkoret att partiet tillämpar till 100% it-demokrati internt i partiet för att engagera och att aktivera medlemarna, nu med det samma!
Fred Blomson
A SONG ABOUT JUSTICE IN THE WORLD.
STOCKHOLM, SPRINGTIME 1994

I have a dream I have a wish
Brothers and sisters no poor and no rich.
Brothers and sisters no poor and no rich.

No pain, no starving and a house now.
Is that possible today? Can you tell me how?
Is that possible today? Can you tell me how?

I have a dream, we can institute rule.
Only justice does earth wonderful.
Only justice does earth wonderful.

Mine and yours, the e-law shares the cake.
Love, peace and goodness. I get awake.
Love, peace and goodness. I get aaaaawaaaaaaake!
Fred Blomson
Fighting starvation and supporting basic education for all,
is an obligation not a charity.
fred.blomson@homail.com
http://www.fredblomson.spaces.live.com
http://www.itdemokrati.blogspot.com
http://www.blogg.aftonbladet.se/20300
http://www.superstart.se, världens bästa gratis startsida.
_________________
Fighting starvation and supporting basic education for all, is an obligation not a charity.
Användarvisningsbild
fredblomson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 49
Registrerad: 2010-04-07 19.42

Re: Om det fanns 100 människor på jorden

Inläggav Patrik Fridén » 2008-03-17 14.34

Tyvärr tror jag att vi kommer se saker förvärras innan de blir bättre, dvs vi kommer säkerligen få en ren/uttalad världsdiktatur (Imperiet) innan global e-demokrati (Federationen). Detta kan vara bra på olika sätt dock, för det första är det lättare att ena en hel planet genom diktatur än genom demokratiska avgörelser, samt att medborgarna behöver se vilka krafter som ligger och vilar i samhället för att förstå att vi behöver ett radikalt annorlunda system för att kunna hålla dem i schack.

Det kan verka skumt ibland när man ser just hur illa allt är ställt men man oroas än mer av att ingen annan ser det.
Just så är det för det mesta, folk är så övertygade om det här systemets godhet/frihet/demokrati/etc att de kommer kämpa för att behålla det och vara beroende av det tills den dag de förstår att de inte är fria.

Innan medborgarna kontrollerar staten med teknologi kommer staten kontrollera medborgarna med den.
Kristallklart klingar Kosmos över vidderna, hören I ej?
"Allt som kärt är överröstar" en fågel viska till mig

Allt du sett mig skriva i försvar av socialism har jag gjort avkall på,
jag upptäckte att det fanns fler vägar att gå än en eller två.
Användarvisningsbild
Patrik Fridén
 
Inlägg: 88
Registrerad: 2006-09-20 16.59
Ort: Falköping


Återgå till Övrigt



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster

cron
π