Forum

Ny här

Säg HEJ och presentera dig själv.
Har du frågor eller funderingar?

Ny här

Inläggav corgens » 2014-02-14 07.55

Hejsan gott folk jag är ny här.

Men har sneglat på partiet i flera månader nu.

Tycker nästan allt med aktiv demokrati låter kanon. Första gången jag känt att detta är ett parti jag vill stödja och engagera mig i.

Trodde detta med namn underskrifter inte skulle vara något problem. Så lät det bero lite. Men efter som det fortfarande saknas 200 underskrifter har jag börjat med att försöka övertala folk i min omgivning att skriva på.

Helt klart en generations fråga. De i min ålder även om det kanske aktivt tänker rösta på sitt vanliga parti anser att här finns det smarta idéer och värda ett försök. Äldre verkar tycka att nu är man ute och cyklar och håller på med något suspekt och ev. brottsligt. Blev lite chockad. Helt klart politik är smutsigt enligt många.

Lite om mig

Martin 35 år fyllda.
2 barn i förskoleålder, fru katt, bil, villa.

Aktiv inom nationella skyddsstyrkan (Hemvärnet) och med det sagt tycker jag att det är riktigt skrämmande hur vårt försvar ser ut i dag. Jag vill gärna arbeta för att starkare försvar med bättre folkförankring.

Är barnbarn till en bonde, vars gren på gården kan följas i släktbanden till 1500-talet. Anser att de bör få bättre betalt för sina varor, och mellanhänderna kanske borde få mindre.

Är även barnbarn till en industriarbetare och egensmåföretagare. Anser att det är på tok för tung grott för många mindre företag som får lägga för mycket tid på pappersarbeten och i många fall även köpa in tjänster för att ta hand om det samma.
Dessutom är något fel när en utländsk konkurrent kan sälja en färdig vara för samma pris som den lokala tillverkaren köper råmaterialet för, dessutom från samma råvaruleverantör.

Nu hinner jag inte skriva mer. Bilen har tid på verkstad.

Men avslutningsvis kan jag säga att lokala företagare, jordbrukare och försvaret är de grundpelare vårt land är byggt på. Att försämra (då inte reglera till bättre miljö) någons av dessas villkor att fortleva och verka är att slå undan benen på den pall man står på.


Hoppas på många och långa uppvindar för AD. Här skall flygas
corgens
Medlem i partiet
 
Inlägg: 32
Registrerad: 2014-02-13 20.25

Re: Ny här

Inläggav peteri » 2014-02-17 00.31

Hej Corgens!

Och välkommen till Aktiv Demokrati.

Och tack för din historia. :)

Mitt namn är Peter Iwanek, jag har varit medlem i AD i drygt 1,5 år. Jag sneglade precis som du på AD innan jag träffade Jonas Liljegren på Järntorget i Göteborg och fick tillfälle att utbyta ett par ord. När jag frågade om partiprogrammet svarade han att det inte fanns något:

- Vi vill att människor ska tänka och rösta själva.

Jag bestämde mig där och då. Det här partiet är partiet för mig.

Helt klart en generations fråga. De i min ålder även om det kanske aktivt tänker rösta på sitt vanliga parti anser att här finns det smarta idéer och värda ett försök. Äldre verkar tycka att nu är man ute och cyklar och håller på med något suspekt och ev. brottsligt. Blev lite chockad. Helt klart politik är smutsigt enligt många.


Det tar nog lite tid innan man blir varm i kläderna. När det gäller det där med politik är det ganska personligt. Något som får växa fram. Men, du har sått ett frö, det är det viktigaste.

"Är barnbarn till en bonde, vars gren på gården kan följas i släktbanden till 1500-talet. Anser att de bör få bättre betalt för sina varor, och mellanhänderna kanske borde få mindre."

Pratar vi sakfrågor, är jag helt med dig där. Självklart ska vi stödja svenska bönder. Vad är annars meningen med att ha bönder alls?

"Är även barnbarn till en industriarbetare och egensmåföretagare. Anser att det är på tok för tung grott för många mindre företag som får lägga för mycket tid på pappersarbeten och i många fall även köpa in tjänster för att ta hand om det samma."

Är egen själv och håller helt med dig. Det borde förenklas mycket. En företagare ska jobba med att få företaget att växa och skapa arbeten. Administrationen ska vara minimal.

"Hoppas på många och långa uppvindar för AD. Här skall flygas"

Ser fram emot att träffa dig någon gång.

Var bor du förresten? Vi har en kongress på gång i Vallentuna, är det i dina trakter?

MVH
Peter Iwanek
peteri
Medlem i partiet
 
Inlägg: 424
Registrerad: 2012-06-30 15.45
Ort: Göteborg

Re: Ny här

Inläggav corgens » 2014-04-08 18.00

Bor i Borensberg mellan Linköping och Motala.

Ursäkta att det tog lite tid att hitta in. Sidan vägrade släppa in mig under en tid.

Martin
corgens
Medlem i partiet
 
Inlägg: 32
Registrerad: 2014-02-13 20.25

Re: Ny här

Inläggav Magnus Gustavsson » 2014-04-09 11.32

Välkommen till AD corgens!!
Vi verkar ha mkt gemensamt
Är också egenföretagare numera och slås ständigt av hur illa det är ställt i vårt gamla land.
Försvaret, skolan, sjukvården, infrastruktur..., ja finns det något som ens fungerar hyffsat längre?
Ändå tas det in rekordhöga skatter, vart går alla pengar?
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Re: Ny här

Inläggav corgens » 2014-04-09 16.29

Jo du Magnus det kan man fråga sig.
Personligen tror jag att utförsäljningen av vård, skola, omsorg, apotek, neddragningen i stora arbetsgivare som försvarsmakten. Också ökat vinstkraven från tidigare verksamheter som inte haft vinst krav innan. vilket lätt till att färre gör jobbet som flera gjorde förr vilket minskar inkomstskatten men ökar arbetslösheten, vilket minskar köpkraften vilket minskar efterfrågan vilket minskar arbetsutbudet.

Bara titta på försvarsmakten som köper in maten från externt företag. Kostar en bra slant med dessutom. istället för att behållit sina matlagningspersonal och haft kontroll på läget.

Eller Fortifikationsverket som fick alla försvarets byggnader av staten utan kostnad. som de sedan hyr tillbaka till försvaret till en ordentlig månadskostnad. Inte nog med det om försvaret säger upp kontraktet för vissa byggnader ökar hyran för dem de har kvar?!

Själv anser jag att allt som behövs för att ett samhälle skall fungera, bör ha ett vinstdrivande förbud och inrikta sig på kvalitet.
corgens
Medlem i partiet
 
Inlägg: 32
Registrerad: 2014-02-13 20.25

Re: Ny här

Inläggav Magnus Gustavsson » 2014-04-09 17.51

Mja, i min värld är all konkurrens bra.
Det som saknas i fallen dyr upphandling, ibland efter privatisering, är ju kompetens hos upphandlarna + i vissa fall förekomsten av korruption.
Jag har inte sett något fall där skattebetalarna fått mindre för pengarna efter privatisering, och man inte samtidigt ganska enkelt kan peka ut rätt grova missgrepp i upphandlingarna.
Visst kan det å andra sidan vara bra att ha kvar vissa saker i egen regi, det ska ju gå att visa att man sparar något på att ändra.
Som jag förstått det i försvarets fall så sätter Fortifikationsverket sprätt på höga hyror genom att köpa ngt för dyrt.
För om de levererar in bra överskott till staten istället är ju allt i princip frid och fröjd ur skattebetalarnas synvinkel, med avvikelsen då att de inte fått försvar för 40 miljarder längre, utan för 40 miljarder minus en viss summa hyra.
Låter som en pacifistisk baktanke...
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Re: Ny här

Inläggav corgens » 2014-04-09 18.24

Tanken med fortifikationsverket är väl att man använder försvaret som en tillfällig sparbössa. de kan säga att de satsar på försvaret medans de egentligen pumpar ur mer pengar än tidigare.

Konkurrens är inte alltid nyttigt. om det är på lika villkor så kan det vara bra. men inom vård och skola kan jag inte se hur ett vinstintresse skulle främja resultatet. Om inte vinsten är direkt knuten till resultatet i form av livslängde, botade och helt återställda patienter, eller elever som får topp betyg i oberoende kontroller.

Ang. konkurrens på olika villkor kan man ju jämföra våra bönder som lider under utländska bönders lägre krav på djurhållning och kötthantering. gynnar endast dem som bryr sig minst.
corgens
Medlem i partiet
 
Inlägg: 32
Registrerad: 2014-02-13 20.25

Re: Ny här

Inläggav Magnus Gustavsson » 2014-04-10 10.52

Pumpar ur? Du menar att Fort-verket återbetalar hutlösa hyror till statskassan, lite som skolor tvingas betala "marknadshyror" till kommunala fastighetsbolag så att kommunen kan säga att de "visst satsar mycket på skolan!"?
Typiskt svenskt bedrägeri isfåll som måste stoppas!

Jag skulle definitivt se det som ett steg tillbaka om inte det fanns möjlighet att besöka de läkare och vårdinrättningar jag ville.
(Det är fortfarande inte fullt tillåtet att besöka t.ex. de specialister man vill, man måste ha remiss, politikerna litar inte på att vi går till rätt specialist utan man måste gå till en "allmänläkare" först för bedömning. En omyndighetsförklaring som jag ser det, och absolut ingen besparing i långa loppat, tvärtom)
Det är jag som betalar och då ska ingen säga till mig vad jag får köpa.
Hur menar du att konkurrens inte är bra inom vården? Vad skiljer den från andra verksamheter?
Har inte patienter förmågan att bedöma om de fått valuta för pengarna eller ej?
Är det bara bilägare som har det på verkstan?

Gällande jordbruk så är det nog bara i Sverige som det inte ses som självklart att samma regler måste gälla. Politikerna har inte fattat att EUs konkurrenslagar avser just detta, och inte att allt måste kunna importeras till varje pris.
Har vi strängare regler gällande djurhållning, vilket är tillåtet, så ska givetvis detta också gälla importerat livsmedel.
Om man kollade i Frankrike t.ex. så är jag mkt tveksam till om motsvarande orättvis import förekommer.

Jaja, vi ska väl inte göra denna tråd till en politisk tråd, som sagt, dylika frågor bör debatteras på den andra bloggen.
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Re: Ny här

Inläggav corgens » 2014-04-10 14.29

Fortifikationsverket har bara en kund försvarsmakten ( så som jag förstått det hela).
Har även förstått det som att de inte köpt byggnaderna utan övertagit dem. Och trots att försvaret slutat hyra flera byggnader efter övertagandet är den totala hyran den samma?! Om jag minns det hela rätt var de dessutom ett av statens lönsammaste företag.

Så på bedrägeri delen håller jag helt med dig. De fungerar bara som en snurrdörr för pengarna skall komma tillbaka igen.

Tycker vi ser alldeles för mycket skandaler både i skola och vård för att någon skulle kunna påstå att det fungerar bättre nu än innan. Bör inte gå att göra vinst på folks lidande. Då slutar vi som i USA, med gratisklinker där de gör vad de kan och fina kliniker som bara tar emot folk med rätt försäkringar och pengar. Ingen ljusframtid med andra ord.

Inget som hindrar frirörlighet inom sjukvården bara för att man skrotar frivinstmarginal

Bilverkstäder skall vi inte gå in på. har gått igenom några verkstäder, och de jag är nöjd med ur penga kontra service nivån är få, men de finns och de är inte de stora bolagen utan de små som sköter sig bäst. kanske just för att de vill ha kunden tillbaka.

Tror inte en Fransk bonde skulle lämna gödselspridaren på gården om de fick konkurrera på lika snedvridna villkor som våra svenska.
Dessutom har jag förstått att Danskarna själva ratar och förbjuder sitt egna griskött i vissa inrättningar pga smittorisken via köttet ( samma kött som vi importerar utan invändningar). På vissa håll får inte bonden gå in på sjukhus för att det finns stora risker att de bär på smitta, utan får tas emot på annat håll borta från övriga patienter.

Skall vi flytta diskussionen tycker du. Kanske vi får fler åsikter dessutom :P
Ny på sådant här så hänvisa mig till rätt tråd :roll:
corgens
Medlem i partiet
 
Inlägg: 32
Registrerad: 2014-02-13 20.25

Re: Ny här

Inläggav Magnus Gustavsson » 2014-04-11 10.29

Mmmmm.
Gör en blogpost här:
http://direktareflektioner.wordpress.com/
Jonas, kan alla medlemmar posta nu?
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Re: Ny här

Inläggav corgens » 2014-04-11 23.58

Får väl försöka hitta på något intressant att skriva om....
corgens
Medlem i partiet
 
Inlägg: 32
Registrerad: 2014-02-13 20.25

Re: Ny här

Inläggav corgens » 2014-04-12 07.22

http://direktareflektioner.wordpress.com/about/

Vad tycker du om denna då? Eller är det skrivet på fel ställe?
corgens
Medlem i partiet
 
Inlägg: 32
Registrerad: 2014-02-13 20.25

Re: Ny här

Inläggav jonas » 2014-05-30 20.52

Magnus Gustavsson skrev:Mmmmm.
Gör en blogpost här:
http://direktareflektioner.wordpress.com/
Jonas, kan alla medlemmar posta nu?


Vi är på väg att byta webbplats igen. Något verktyg för allmän politisk debatt har vi inte.

Jag har föreslagit att använda http://sweden.yrpri.org/ tills vi har något bättre.
Aktiv Demokrati byter namn till Direktdemokraterna.
Vi håller på att migrera till http://www.direktdemokraterna.se

Deltag i våra möten för att hjälpa till att föra partiet framåt.
Användarvisningsbild
jonas
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3687
Registrerad: 2006-09-18 22.57
Ort: Göteborg


Återgå till Övrigt



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster

π