Forum

Om de svenska högerextrema organisationerna

Säg HEJ och presentera dig själv.
Har du frågor eller funderingar?

Om de svenska högerextrema organisationerna

Inläggav Andropov » 2006-08-26 18.58

[b]Om de svenska högerextrema organisationernas inkonsekventa mentalitet[/b]

[i]Denna artikel är tidigare publicerad i Nya Revolutionsbulletinen nr. 6, 2006, organ för politisk teori.[/i]


I Sverige får vi tyvärr stå ut med massvis med främlingsfientliga partier och organisationer som förpestar våra gator och hela vår tillvaro med högerextrema åsikter. Själva hävdar de sig inte vara främlingsfientliga, utan ”kritiska till den förda invandringspolitiken”, som de säger. Detta handlar då främst om Sverigedemokraterna och Nationaldemkokraterna. Det finns förvisso också grupper som Nationalsocialistisk Front och Svenska Motståndsrörelsen (med ungdomsförbund) som i princip är helt öppna med sin främlingsfientlighet och inte håller den dold.

Den nationalsocialistiska ideologin, som dessa grupper antingen öppet eller dolt grundar sin verksamhet på, är en främlingsfientlig ideologi. Man talar mycket om rasbiologi och de olika så kallade människorasernas olika värde. Den ariska, vita rasen anses vara den högst stående. Detta är det folk som sedan en tid funnits i norra Europa. De övriga så kallade raserna står på olika nivåer under denna så kallade ariska ras. Judarna (som inte ens är en etnisk utan en religiös grupp) anses stå allra lägst, men [i]samtliga[/i] raser står under den ariska, enligt teorin i fråga.

De rörelser jag tidigare nämnde säger sig vara till för det svenska folket och det svenska folkets försvarsrörelser. De hävdar sig driva en politik i det svenska folkets intresse, en politik [i]mot[/i] de flyktingar som kommit hit från andra änder och de som inte är inhemska svenskar. De vill skicka tillbaka folk, som på grund av olika anledningar kommit från andra länder hit till Sverige och bosatt sig, tillbaka till varifrån de kom ifrån. Givetvis ser man ju direkt hur [i]orealistisk och helt omöjlig[/i] en sådan handling skulle vara; att skicka tillbaka alla dessa. Detta är hur som helst vad de främlingsfientliga rörelserna kräver, enligt vad de säger. Jag kan däremot visa att detta inte är någonting annat än, nej, just det: bara ord och inte något som återspeglar sig på de främlingsfientligas praktik. Dessa är [i]mycket[/i] inkonsekventa i sin politik. De står inte för det de säger. Detta för ner deras trovärdighet långt ner i avgrunden. För det första företräder de en politik direkt hämtad från avgrunden, en alltigenom ondskefull och på alla vis idiotisk politik, och sen kan de inte ens vara konsekventa med denna vedervärdiga politik. De har med andra ord en fruktansvärd dålig trovärdighet i sitt propagerande för en fruktansvärt dålig politik.

Nationaldemokraterna är alltigenom främlingsfientliga. Ändå är deras partisekreterare född av tjeckoslovakiska föräldrar i Tjeckoslovakiska Socialistiska Republiken (under Gustav Husaks regim). Hans namn är Vavra Suk. Givetvis skulle inte denne man överhuvudtaget kunna vara ens [i]medlem[/i] i det parti han nu sitter i det högsta ledargarnityret för om ND hade varit konsekventa med sin politik och gjort i praktiken det som de i teorin säger sig förespråka. Hade ND kommit till makten och verkligen tillämpat sin teori i praktiken hade partisekreteraren (en av rikets i sådant fall högsta män och antagligen regeringsledamot) utvisats till Tjeckoslovakien. Nu är förvisso Vavra Suk antagligen inte etniskt homogen tjeck. Antagligen har han härstamning från massor med olika länder i Centraleuropa och för den delen övriga världen också. Då hade han fått styckats upp i massor så att varje del av hans av olika människoraser präglade kropp fått återbördas dit de hör hemma.

Det finns inga etniskt homogena stater idag. Det har aldrig någonsin under historiens lopp funnits några sådana. Nej, faktum är att [i]stater som fenomen[/i] bara funnits i ett par tusen år. Innan det, fanns det inga stater och inga nationaliteter. Nu är det kanske inte olika nationaliteter nazisterna syftar på när de talar om människoraser. De syftar antagligen på någon annan obeskrivlig och luddig uppdelning av världens folk i olika raser som inte statsgränserna klarar av. Den nazistiska rasuppdelningen är antagligen oberoende av staternas gränser. De talar uppenbarligen om någon annan sorts etnisk tillhörighet. En väldigt obegriplig sak är deras förakt mot judarna och varför judarna anses vara lägst stående bland ”människoraserna”.

Som alla vet är judendomen en religion. Vem som helst kan bli jude. Det är bara att konvertera. Jag, som förvisso inte är helt svensk, men åtminstone nordeuropé sedan fyra generationer tillbaka, skulle kunna bli jude bara jag konverterar och blir judisk troende. Byter jag då ras? Blir jag då lägre stående? I sådant fall kommer jag bli arisk jude. Arierna anses vara de högst stående, judarna de lägst stående. Hur blir det då med mig i sådant fall? Kommer min egenskap som arier och högtstående ta ut min egenskap av jude och lågtstående så att de kompenserar varandra och jag blir någon sorts mellanting, eller hur blir det egentligen? Detta är en fråga man inte kan besvara genom att använda den ofullständiga nazistiska rasbiologin som analysmetod. Nazisterna i ND förespråkar alltså en idiotisk och även (vad vi nu kan se) ofullständig politik på ett idiotiskt och inkonsekvent sätt.

Sen var det deras syn på brott, kriminalitet, straffsatser och dödstraff. Tidigare hörde jag på ett föredrag att ND krävde dödstraff för sådana som blivit dömda för brott fyra gånger eller mer. Som många kanske känner till hade ND före en stor skandal gissningsvis år 2003 en partiledare som hette Anders Steen. Han hade varit ledare sedan grundandet 2001 och satt även på ett av partiets totalt i hela Sverige två kommunala mandat, i Haninge kommun. Som sagt: fyra brott eller mer = dödstraff. Nu kan det förvisso finnas galningar som verkligen skulle uppskatta en sådan politik, men dessa har då i alla fall inte varit i närheten av marxistisk samhällsanalys. Nu är problemet bara det att Anders Steen själv, partiledaren i egen hög person, är en av alla de svenska medborgare som de facto har blivit dömd för fyra brott. Hade partiet kommit till makten i detta läge hade man inte bara haft det stora problemet med Vavra Suk, partisekreteraren, utan även självaste ledaren hade då blivit ett bekymmer. Man hade fått avrätta sin egen ledare (och i sådant läge statsminister). Jag har förvisso ingenting emot att man faktiskt [i]avlivar[/i] Anders Steen på offentlig plats inför folkets jubel.

Jag känner att det blivit väldigt mycket om ND nu, men jag bestämde mig redan i förväg för att koncentrera denna artikel på just detta parti av de politiskt mest fientligt ställda partierna i Sverige, med andra ord de högerextrema. Jag tänker nu också ta en anekdot från de värsta av dem alla (här i Sverige), nämligen Nationalsocialistisk Front. Inte ens NSF, som ska föreställa de ideologiskt mest renläriga nazisterna här i Sverige, har rent mjöl i påsen när det gäller denna punkt, den om att föra en konsekvent politik; att när man omvandlar sin politiska teori till praktiken göra det på ett konsekvent sätt.

NSF har ett ”nyhetsorgan”. Denna tidning är jättedålig, den kommer ut två gånger årligen och innehåller bara åtta sidor. De har då en organisation på flera hundra personer som ligger bakom denna tidning. Jag har också en tidning. Den kommer ut [i]många[/i] gånger fler årligen än DNS och den innehåller tio sidor i varje nummer till skillnad från deras åtta. Min tidning är ett enmansprojekt, NSF har däremot flera hundra man i sina led. Detta pekar på att någonting är fel. Antingen är jag väldigt effektiv eller så är NSF väldigt ineffektiva. Jag vet inte riktigt vilket. Nu var det dock inte mitt syfte att göra reklam för min tidning (eller snarare dess effektiva utgivning) eller såga omkull Den Svenske Nationalsocialistens miserabla kvalitet och ineffektivitet, utan jag skulle poängtera en sak angående figuren Jackie Arklöv.

Jackie Arklöv gjorde sig ökänd genom polismorden i Malexander, där han kallblodigt slaktade representanter för lagens långa arm (något som under ett nazistiskt styre antagligen även det skulle straffas med dödsstraff och tortyr). Han var även känd som nationalsocialist och han skrev artiklar i DNS minst en gång. Då till frågan om hans etniska ursprung: var han svensk? - Uppenbarligen inte. Var han överhuvudtaget arisk? - Nej, inte det heller. Han har sitt ursprung på den Afrikanska kontinenten. Detta är ännu ett oförsvarligt fenomen för de svenska nationalsocialisterna.

Tänkte avsluta med att gå tillbaka till ND. Jag såg för att tag sedan bilder från någon av deras flygbladsutdelningar. Aktivisterna hade ställt upp sig framför kameran. Det som fick mig att reagera var att en av deras representanter var rullstolsbunden. Har ND helt [i]förträngt[/i] Eutanasiprogrammen som deras politiska förebilder i Nazityskland företog sig? ND, likt alla nazister, förespråkar egentligen nödslakt av ”missbehagliga” personer. De är elitister, förespråkar det hierarkiska samhället och vill därför förinta alla handikappade och rörelsehindrade människor i vår värld. Dessa anses kosta pengar, pengar som annars kunde gå till samhällets regi. Handikappvården är samhällets regi! Välfärdspolitik är samhällets regi! Om man är en klok människa, om man är anhängare av den marxistiska läran, förstår man att det är vår plikt som människor att hjälpa varandra, att sådana som är kapabla att arbeta bra, gör det för sina rörelsehindrade kamrater skull. Detta är sann kommunistisk solidaritet. Man måste göra allt för sina medmänniskor. [i]Allt[/i] för kollektivet! Leve socialismen!

Angående allt detta jag skrivit i min artikel kan man säga att nazisterna behöver allt folk de kan få till sin politiska verksamhet. Visst är det så, för det finns inga människor som stödjer deras politik. Människor är inte idioter. Människor förstår skillnad på rätt och fel. Därför är nazisternas stöd så pass obefintligt som det verkligen är.

Nazisterna tummar även på sina teorier. Om de nu verkligen vill företräda den mest idiotiska teori som någonsin utformats, kapitalismen i dess mest extrema form, kan de väl åtminstone ta och göra det konsekvent. Annars tycker jag att de lika gärna kan sluta vara nazister och bli vettiga människor istället.
devilman_12 kanelkringla hotmail punkt com
Användarvisningsbild
Andropov
 
Inlägg: 18
Registrerad: 2006-08-25 11.43
Ort: Sundsvall

Inläggav Patrik Fridén » 2006-09-21 02.16

[quote]Jag, som förvisso inte är helt svensk, men åtminstone nordeuropé sedan fyra generationer tillbaka[/quote]

Detta är väl en synnerligen onödig kommentar från någon som helt förkastar rasbiologi?

[quote]Visst är det så, för det finns inga människor som stödjer deras politik.[/quote]

Nu gör du det mest fascistiska misstaget av dem alla, att deklassificera människor till något annat än just människor, även om de må vara nazister i grov mening.

Jag säger grov mening Karl-Erik, eller förlåt "Andropov", för att nazisterna av idag har faktiskt lärt sig vissa läxor från nazisterna förr.

Exempelvis finns det ingen nazist som idag vill vara rumsren men samtidigt bekänna sig till de rasteorier som beskrivs i Mein Kampf, åtminstone inte öppet (precis som sossar och annat pack).

De har däremot lanserat en teori om etniciteternas olikheter som kallas för etnopluralism.
Etnopluralismen går inte ut på att hierarkiskt kategorisera människor i bättre eller sämre utan att endast vilja bevara de yttre olikheter vi människor har, som exempelvis färgen på vårt hår, ögon eller hud.
Detta pga anledningar som för dem står alldeles klara och kan motiveras ur miljösynpunkt, viljan att bevara den biologiska mångfalden.

Säga vad man vill om detta men min åsikt är den att "rasblandning" inte bör ses som något onaturligt (det finns ingenting som i reell bemärkelse kan betecknas onaturligt) utan som någonting självklart.
Blandäktenskap är den naturliga förlängningen av ett globalare samhälle och ger oss inte bara nya sätt att förstå oss själva på - genom kulturmöten - utan även en grund för en vidare utveckling av vår art och framförallt en breddning av vår genpol vilket genererar mindre risk för inavel och dess resultat.

Darwinismens centrala punkt, kampen för tillvaron mellan arter spelar ingen som helst roll längre i mänsklig mening. Vi är den art med störst inlytande på hela planeten och vårt naturliga urval försvann i.o.m. vår "civilisering" d.v.s. vår förmåga att sörja för svagare medlemmar av vår art så att de också har en chans att föra sina gener vidare (på gott och ont när det kommer till mutationstillväxt).
Den enda kampen för tillvaron som fortfarande existerar idag är den rent ekonomiska och politiska.
Kampen mellan klasserna kommer bli den sista och viktigaste striden i historien, det antar jag att du håller med om?

I övrigt angående högerextremism anser jag inte det största hotet vara främlingsfientligheten eftersom den är både ogrundad och helt saknar potential till förverkligande hos folket.
Det största hotet är hatet mot demokratin, det är när sådana idéer växer i styrka som vi riskerar att vakna upp utan en rättsstat och således utan förmåga att förändra på ett fredligt sätt.
Kristallklart klingar Kosmos över vidderna, hören I ej?
"Allt som kärt är överröstar" en fågel viska till mig

Allt du sett mig skriva i försvar av socialism har jag gjort avkall på,
jag upptäckte att det fanns fler vägar att gå än en eller två.
Användarvisningsbild
Patrik Fridén
 
Inlägg: 88
Registrerad: 2006-09-20 16.59
Ort: Falköping

Inläggav MrPerfect72 » 2006-09-21 08.11

Jag tycker att de ska haallas naera "normala" maenniskor och inte foerpassas till hoegerextrema grupper. Likasaa tycker jag detta gaeller extremvaenstern. Saa kan man uppnaa en balans och ett meningsutbyte som leder till mer foerstaaelse.

1. Foerstaa att vissa kaenner kulturschock (medicinsk term)
2. Foerstaa att vissa vill ha kulturell influens.
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52


Återgå till Övrigt



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster

cron
π