Forum

Varför en rödgrön f.d. miljöpartist väljer AktivDemokrati

Säg HEJ och presentera dig själv.
Har du frågor eller funderingar?

Varför en rödgrön f.d. miljöpartist väljer AktivDemokrati

Inläggav MrPerfect72 » 2006-08-20 00.44

Hej!

Jag var förr medlem i mp och röstade på mp. Varför har jag då bytt och hur ser jag på att miljöpartiet riskerar att åka ur p.g.a. vad jag nu gör?

Jo. Det handlar om långsiktighet. Låt mig förklara.

Min bakgrund:
Jag var precis färdigutbildad och hade en fin bild av hur partier och fackföreningar fungerar. Jag fick mina första riktiga jobb och blev illa behandlad av min arbetsgivare. Jag upptäckte till min fasa att mitt fack inte var på min sida i förhandlingen och lämnade därför facket. Nåväl, tänkte jag, jag engagerar mig politiskt och påverkar den vägen och valde miljöpartiet efter tvekan mellan vänsterpartiet och miljöpartiet.

Ett svårt val för mig vid den tidpunkten.

Det visar sig då plötsligt, till min förvåning att s.k. "valberedningar" gör ett förslag till utformning av valsedel inför valet och att det utövas odemokratisk påtryckning från vissa individer. Jag reagerar givetvis och får till något som kan liknas direktdemokrati, fastän jag inte kände till begreppet då.

Det visar sig vidare att hela rikspartiet verkar stödja sig på denna princip. Även om den individ som gjort sig skyldig till manipulering av valberedningen avsätts av partiet, så jag ifrågasätter jag om det överhuvudtaget finns demokrati där det finns valberedningar.

Hur kan två individer under yttre korruptionsförsök verkligen förväntas få fram en lista som alla medlemmar kan vara eniga i?

Nåväl. Jag sitter sedan i en liten nämnd utan makt och påverkar noll och äter semlor och får arvode tills jag inser en dag vid ett möte om en gödselstad att detta ska fan inte skattebetalarna pröjsa för. Jag går ur mp och lämnar politiken och inser instinktivt att de flesta partier, föreningar och kommuner är som en slags dysfunktionell odemokratisk sörja.

Mitt intresse för politik minskar däremot inte och plötsligt en dag inser jag att demokrati och internet borde kunna kombineras för att skapa verklig demokrati och strax finner Robert Wensman mig eftersom han och några andra personer redan har skapat grunden för http://www.aktivdemokrati.se.

Varför http://www.aktivdemokrati.se är ett bättre sätt att bedriva miljöpolitik:

1. Miljöpartiet skiljer sig inte nämnvärt från de övriga partierna. Den odemokratiska strukturen, girigheten och armbågarna finns där. Partipiskan finns där. Skitsnacket finns där. Debatten förs internt på ett specialforum och yttre influenser är starkt frånvarande. Därför bli debatten likriktad och fördummande. De flesta som är ute efter politisk karriär och feta arvoden försöker pådyvla alla att de tycker precis som miljöpartiet i alla stora frågor. Detta hjärntvättar i sin tur alltför många genom grupptrycket och en vettig debatt uteblir helt. AktivDemokrati är motsatsen till detta.

2. Den odemokratiska 4%-spärren gör att miljöpartiet ständigt kämpar för sin makt att påverka med förödande effekter när de inte kommer med. Genom sammarbete mellan människor i http://www.aktivdemokrati.se kan alla vara med och påverka utan att uteslutas ur debatten och utan att ignoreras oavsett om de söta sälarna dör i virussjukdomar eller ej inför valet. Folk kan enas i olika frågor över partigränserna utan att bli anklagade för illojalitet.

3. När du lämnar miljöpartiet för att gå med i http://www.aktivdemokratise så stödjer du fortfarande miljön + de frågor där din åsikt skiljer sig från mp:s. Det innebär att ju snabbare mp avvecklas och ju fler du kan få med dig, desto snabbare skapas en miljörörelse där äkta demokrati råder och där logiska långsiktiga argument når hela befolkningen och inte enbart ett internt hjärntvättat forum.

Gör ett långsiktigt val i höst! Stöd demokratisk långsiktig miljöpolitik! :D

(Jag uppmanar alla från andra partier att skriva en liknande motivering.)
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Återgå till Övrigt



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster

cron
π