Forum

Kan Junilistan innebära direktdemokrati?

Säg HEJ och presentera dig själv.
Har du frågor eller funderingar?

Kan Junilistan innebära direktdemokrati?

Inläggav MrPerfect72 » 2006-07-01 01.01

Fortsättning från:
http://wse75376.web16.talkactive.net/PH ... .php?t=124

- Kan Junilistan innebära direktdemokrati?

Nej, måste vi säga då. Mickes försök att få medlemmar ur http://www.aktivdemokrati.se att rösta på Junilistan kommer sannolikt inte leda framåt mot målet om direktdemokrati.

Micke påstår att i Junilistan kan alltså folket föra fram folkviljan som kanske strider mot Junilistans partiprogram?
Det blir lite motsägelsefullt minsann. Röstar man på folket eller på Micke eller på Junilistans partiprogram? Intressant. 8)

Har Micke skrivit något avtal som förbinder honom till någotsomhelst beteende under de fyra år han vill sitta vid köttgrytorna? :shock:

-Nej, det har han inte, men det har våra representanter gjort.

--------
Som svar på ditt tidigare inlägg: (som egentligen inte hör till saken)
"Vem vill inte ha frisk luft, friska barn osv ...?"
Det finns en motsättning mellan ex. Tjernobyl och friska barn för att göra det extra tydligt för dig och Junilistan, Micke. Kärnkraften är giftig så in i "bomben". Vakna upp ur ljumheten och kapitalets medialögner!

Ja, oavsett om man är för eller emot så finns kärnkraftverken där ute och genom att stänga dem i snabb takt kan vi få mindre avfall och inte riskera ett nytt Harrisburg eller Tjernobyl.

Perfektion är ingen illusion längre, Micke! http://www.aktivdemokrati.se är så nära man kan komma i dagens Sverige. :D

Om du läser vårt partiprogram har både folket och de hederliga politikerna en plats i http://www.aktivdemokrati.se eftersom folket kan välja att delegera till dem genom demokratisystemet.
Senast redigerad av MrPerfect72 2006-07-07 11.58, redigerad totalt 1 gång.
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Sluta ljuga är Du snäll.

Inläggav Micke » 2006-07-01 10.21

Jag har INTE försökt få AD medlemmarna att rösta på JL.
Som jag sa i början när jag började delta i Er debatt så
blev jag nyfiken på Ert plattform och såg att vi hade
gemensamma visioner.
Mitt enda syfta var att ha en dialog med Er.
Jag är nu trött på Dina fördömmande yttranden, Du kan
bara inte utrrycka Dig sansat så för min del är diskussionen
Dig och mig emellan över.

Den byggtekniken som Tchernobyl använde sig av har inte Sverige i närheten bland sina kraftverk, anklaga mig inte för att sova i
en medialögn om Du inte kan ta dig ur Din konspirationsgrotta.

Over and out.
Micke
 

Inläggav MrPerfect72 » 2006-07-01 11.54

Over and out.

Ok. Micke ställer alltså upp i valet för detta hopkoksparti och vill sedan inte att folk ska rösta på honom? Märkligt.

Vad gäller min betäckning av Junilistan som ett högerparti så gäller det även socialdemokratin+v+mp i realpolitiken på senare år.

Om det nu är så att Micke har gemensamma visioner med oss så ska han gå med hos oss och gå ur detta hopkok, anser jag, eller snabbt försöka få Junilistan att anamma vårt systemtänk så vi kan lägga ner vår egen verksamhet.

Han är trött på mina fördömmande yttranden säger han, samtidigt som han faktiskt motverkar hela syftet med vårt eget parti genom att antyda att Junilistan verkar för mer direktdemokrati.

Det är inte mindre manipulativt än att miljöpartiet går in och försöker värva röster i Piratpartiet med sin nya ansiktslyftning på piratområdet. (I realiteten kohandlar de bort piratfrågan mot något nytt naturskyddsområde. De är bara ute efter valboskap med sitt valfläsk.)

Jag hoppas han sätter igång nu och gör reklam för oss och verkar för DD i Junilistan om han nu är äkta och inte fördriver sin tid här! Han har gjort sitt val. Jag hoppas nu att han står för sitt vägval och jobbar hårt så han utömmer sina eventuella tvivel om möjligheterna till att påverka ett gammalt standardparti till DD samtidigt som han upplyser om http://www.aktivdemokrati.se när/om det misslyckas.

Om Micke lyckas skapa DD i detta standardparti kommer vi kanske avskaffa http://www.aktivdemokrati.se och gå med, vem vet, men nu ser det inte speciellt ljust ut, anser jag.

Vad gäller våra egna "säkra" kärnkraftverk kan jag bara upplysa Micke om att de är "säkra" med en viss sannolikhet. Allt annat är lögn. Tidsfaktorn gör att denna minimala sannolikhet för katastrof sedd över en längre tidsperiod givetvis blir större. Enkel sannolikhetslära. Fråga vilken ingenjör eller matematiker som helst!

När sannolikheterna för det värsta sammanverkar i en speciell följd så händer det oomkullrunkeligen. Det är inte en fråga om "om?" utan om "när?". Och VILL någon att det ska hända och planerar ett terrordåd så rakar sannolikheten för fullständig katastrof givetvis i höjden ännu mer.

Det kan alla IQ-silltrutar fira med en radioaktiv skumpa från Frankrike!
http://www.greenpeace.org/finland/se/pr ... ll-student
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Inläggav Jonas_helander » 2006-07-19 11.41

Martin, kan du vara snäll och sluta försöka skrämma bort varenda människa som intresserar sig för partiet? Du gjorde exakt samma sak med fred blomson när han kom med KONSTRUKTIV kritik. Jag hade hoppats att allt detta onödiga tjafs var förbi och att vi såg framåt istället, jag hade visst fel.
Användarvisningsbild
Jonas_helander
Medlem i partiet
 
Inlägg: 159
Registrerad: 2006-01-19 21.39
Ort: Malmö

Inläggav MrPerfect72 » 2006-07-19 14.23

Faktum:
Alla kan (som medlemmar) driva och rösta för saker i alla frågor de vill och ignorera mig fullständigt om de så önskar och jag kan inte göra något åt det.

Jag följer modereringsreglerna och stadgarna efter bästa förmåga och utför de uppgifter jag tar på mig så bra och effektivt jag kan.

Det betyder inte att jag måste underkasta mig dålg kärnkraftsretorik, tomma tunnor som bullrar eller röstfiske. Jag vill som en enskild medlem ha ordning i detta parti för det betyder mycket för mig och jag utnyttjar mina förmågor till max för att skapa detta.
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Inläggav Magnus Gustavsson » 2006-07-19 23.59

Jo, men hur kul är det att ständigt döda debatten?
Jag tycker Jonas har en poäng här, det finns ingen anledning att gå så hårt åt de som faktiskt tar sig tid och debatterar med oss, medlammar som icke medelmmar.
Sådant krut kan vi spara till de etablerade politikerna, de förtjänar verkligen en eller annan sanning när de kommer att försöka misstänkliggöra oss.
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Inläggav MrPerfect72 » 2006-07-20 10.34

Micke är ju praktiskt taget "etablerad politiker" eller hur, eftersom han vill bli en. Det råder det inga tvivel om att hans retorik bygger på precis de principer vi ogillar.

(Följande är inga citat, utan egna tolkningar av bakomliggande budskap hos etablerade politiker) "Rösta på mig!", "Jag lovar att...", "Jag är inte som dom andra, jag är hederlig...", "Oj då, jag råkar nästan tycka precis som mitt parti i alla frågor...", "Visst ja, har vi inte direktdemokrati i vårt parti, men snart kanske, så rösta nu på oss i alla fall!", "Vi är inte röda eller blå" (trots att färgen lyser igenom i realpolitiken) o.s.v.

När jag var med i mp och försökte få fram direktdemokratin i partiet, blev jag genast motarbetad av de som gärna sitter vid köttgrytorna och bestämmer själva. Givetvis önskar inte dessa individer äkta demokrati. De vill ha hela makten och använda folket som valboskap då och då.
Det handlar inte om just mp, utan givetvis om alla partier i standardformat, givetvis också för Junilistan.

Det enda trovärdiga partiet för äkta demokrati är http://www.aktivdemokrati.se och ingen har hittills kunnat motbevisa detta faktum.
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Inläggav Magnus Gustavsson » 2006-07-21 00.34

Men det handlar också om hur hårt man går åt en motdebattör.
Du har gått över gränsen här anser jag.
Micke kan ha hur fel som helst, men han förtjänar inte att bli kallad idiot/trojan/galning/bedragare eller vad du vill.
Det hade han kanske gjort om han gått på dig med liknande tillmälen först.
Ödmjukhet... var det inte du som gillade Dalai-Lama...?
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Inläggav Gäst » 2006-07-21 10.40

Ödmjukhet är en dygd. Inget man ska pålägga andra, men försöka ha själv, Magnus.

Micke är varken idiot eller galning. Han har sin egen agenda, mål och syfte, men jag tror att han kan vara en "trojan" och vanlig simpel "bedragare" eftersom:

1. Han stödjer ett etablerat parti utan direktdemokratiska principer.
2. Han har inget avtal som förbinder honom till direktdemokratiska principer eller lönenivå under den 4-årsperiod som han kandiderar till i riksdagen.

Jag försöker vara ödmjuk, därför sväljer jag förolämpningar, ex. om min egen kompetens och karaktär, när jag själv blir förolämpad och svarar enbart på argumenten. Det gör jag utan att kasta skit tillbaka, MEN jag vägrar vara ödmjuk när det innebär att jag måste bli naiv. Därför avslöjar jag bedragare (som f.ö. ofta är jättelena i truten) om jag upptäcker en sådan och kan då verka som att jag är ovänlig mot en snäll person, men det handlar faktiskt om välvilja mot partiet.

Jag har gjort detta förr och folk har i efterhand tackat mig för detta (ex. i mp och det har även du gjort i två fall om du nu kan minnas det Magnus) och du har sett det som faktiskt är positivt i detta.

Vi ska ta hand om de människor som verkligen vill samma sak som partiet, de som är en tillgång och för oss framåt, de som skapar något och INTE har en massa dolda agendor eller är allmäna slapparslen eller enbart skapar aggression-offer-hjälp-apati-beteenden.

De som har andra agendor kan jobba med dem, men inte här och inte p.g.a. att resten av oss är så naiva och ödmjuka att vi inte avslöjar dem.

När jag avslöjar bedragare så kan de välja att ta på sig offerhatten och dra, ett vanligt beteende, men det föredrar jag framför röstfiske eller konfliktskapande i smyg som förstör för oss.

Personer som inte vill ta konsekvensen av den kunskap partiet sitter på och plötsligt hävdar andra mål som går stick istäv med vår egen agenda hör INTE hemma här. Är det så att personen är oskyldig, jamen svara då på argumenten isället för att fly eller ändra åsikt och ta konsekvensen!

Vi har medlemmar som vi tror om gott, men vissa motbevisar ständigt sig själva genom sina handlingar eller frånvaron av dem.

Det man gillar ägnar man tid. Så enkelt är det.

Gillar man inte partiets idé, då gör man inget konstruktivt, man tar inget ansvar eller fullföljer inte de viktiga uppgifterna man tar på sig för den goda saken. Så enkelt är det.

I initiativen och handlingarna ser man vem som är vår vän och vem som inte är det. På mitt tillitskonto ligger du högt Magnus eftersom du ställer upp, utför dina åtaganden och är närvarande. Du ger mig skit ibland, du är inte len i truten, men jag vet att vi vill samma sak. För mig är detta det allra viktigaste oavsett vad du lyckas åstadkomma.

När någon ger pengar, samlar namnunderskrifter, gör en hemsida utför en uppgift ordentligt etc. så hamnar de på plus och givetvis motsatsen.

De som gör halvana jobb som vi inte kan använda, inte vill ge pengar, inte skickar in en enda namnunderskrift eller inte ens registrerar sig som medlemmar, men bara tjafsar HÖR INTE HEMMA HÄR anser jag. De behövs inte.

Om vi ska kunna bli något måste vi bestå av positiva, äkta och aktiva människor som arbetar för partiet.
Gäst
 

Inläggav Jonas_helander » 2006-07-29 10.24

Jag tycker Mickes politiska ambitioner är totalt orelevanta om man ska ha ett demokratiskt part där ALLA är välkommna oavsett politisk åsikt. Det som gör att jag mer och mer tvivlar på detta parti är att vi mindre och mindre låter oss påverkas utifrån, och vi måste kunna påverkas utifrån om vi ska vara ett parti för 9 miljoner svenskar. Vi börjar bli mer och mer som riksdagspartierna; "Alla är välkommna i vårt parti, förutsatt att ni tycker likadant som oss".

Titta på junilistan, som trots en hel del publicitet inte har hastat sig in i någon gemensam politik. Junilistans fördel är ju just det, det finns fortfarande utrymme att påverka partiet. VI har däremot snart inget utrymme kvar, eftersom vi redan har bestämt hur valsystemet ska se ut, att vi ska ha en direkt demokrati via Internet mm. Jag menar, vi har varken förändrat eller förenklat partiprogrammet på flera år verkar det som.

Sen är faktumet att Torgny, fred och micke är alla personer som har visat sig intresserade för partiet, trots det har de fått ett bemötande som lett till att de aldrig kommer vilja ha med oss att göra igen. Dessutom så har en hel del personer skrämts bort när de sett ordvalet och förolämpningarna som är synliga för alla. Kan du ärligt talat säga att detta är bra reklam för oss? Oavsett om du har sagt något tillåtet eller inte så tycker jag (och förmodligen en hel del andra personer) att bemötandet mot dessa personer kunde ha varit mycket bättre.
Användarvisningsbild
Jonas_helander
Medlem i partiet
 
Inlägg: 159
Registrerad: 2006-01-19 21.39
Ort: Malmö

Inläggav Magnus Gustavsson » 2006-07-31 02.12

Det ligger mkt i det Jonas skriver.
Jag kan själv bara anse att en enda person (ni vet nog vem) förtjänat att få lämna partiet. Personen insåg också det själv och lämnade frivilligt.
Så jag tycker inte historien kräver så hårda ordalag som vi haft på forumet på senaste tid.
Det skrämmer mer än det lockar.
Så blir vi inte fler.
Jag har väl också dratt mina strån till stacken men de har bara varit riktade mot Martin...du vet varför, Martin.
Men även det skall jag försöka förbättra.
Kanske får jag börja begränsa mig helt enkelt.
Nästa gång du ser att jag skriver väldigt kortfattat så vet du att jag inte håller med dig, Martin :wink:
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Inläggav Patrik Fridén » 2006-09-25 20.04

Som ni kanske förstår är jag helt inne på samma politiska spår som partiet men jag kanske inte hör hemma här ändå eftersom jag inte gör något. Jag skulle vilja hjälpa men jag vet absolut inte vart jag ska börja utan någon slags fysisk klubb eller förening.
Kristallklart klingar Kosmos över vidderna, hören I ej?
"Allt som kärt är överröstar" en fågel viska till mig

Allt du sett mig skriva i försvar av socialism har jag gjort avkall på,
jag upptäckte att det fanns fler vägar att gå än en eller två.
Användarvisningsbild
Patrik Fridén
 
Inlägg: 88
Registrerad: 2006-09-20 16.59
Ort: Falköping

Inläggav ketti » 2006-09-25 20.37

"Som ni kanske förstår är jag helt inne på samma politiska spår som partiet men jag kanske inte hör hemma här ändå eftersom jag inte gör något. Jag skulle vilja hjälpa men jag vet absolut inte vart jag ska börja utan någon slags fysisk klubb eller förening."

Kanske genom att fortsätta diskutera på forumet för att visa att det finns fler människor med åsikter än Martin och Magnus? :)
Du kan även prata med människor du känner och kanske tillochmed få igång lokala möten eller något liknande?
Vi kanske kan ha en forumsektion om sätt att vara aktiv / bidra till partiet?
ketti
 
Inlägg: 305
Registrerad: 2006-09-21 17.35
Ort: Lund

Inläggav joasi » 2006-09-25 22.08

Patrik, jag tycker det är att göra en hel del bara att vara här och diskutera på forumet. Vi behöver nog alla känna att det finns fler som tänker och tycker i liknande banor.
joasi
Medlem i partiet
 
Inlägg: 1187
Registrerad: 2006-09-17 20.34
Ort: Stockholm

Inläggav MrPerfect72 » 2006-09-26 15.10

Det finns allt fraan att ge pengar, kommunicera med maenniskor om denna id'e till uppdrag som hemlig agent. Det aer bara fantasin som begraensar moejligheterna och din egen motivation och hur mycket du vill satsa. :D Din egen id'e om en fysisk plats kan du sjaelv vaelja att driva. Kanske ett bokkaff'e i vaart namn vore alldeles utmaerkt?
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Inläggav Magnus Gustavsson » 2006-09-27 12.31

Du har redan gjort mkt mer än den största delen av mänskligheten, Patrik!
Kör på! OM inte annat, tipsa andra om vår existens, med volym kommer verkstad..
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Inläggav Patrik Fridén » 2006-09-27 22.07

Du menar med andra ord att kvalitativ skillnad övergår i kvantitativ?

Marx är högst gällande fortfarande alltså.
Kristallklart klingar Kosmos över vidderna, hören I ej?
"Allt som kärt är överröstar" en fågel viska till mig

Allt du sett mig skriva i försvar av socialism har jag gjort avkall på,
jag upptäckte att det fanns fler vägar att gå än en eller två.
Användarvisningsbild
Patrik Fridén
 
Inlägg: 88
Registrerad: 2006-09-20 16.59
Ort: Falköping


Återgå till Övrigt



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster

cron
π