Forum

Kontakta kommunorganisationer - Tips av Herr Anders

Säg HEJ och presentera dig själv.
Har du frågor eller funderingar?

Kontakta kommunorganisationer - Tips av Herr Anders

Inläggav MrPerfect72 » 2010-05-19 19.13

Nu ska jag ge dig ett tips så jag tycker du ska lyssna noga.

Istället för att fokusera på riksdagspartier som är antingen stora (Piratpartiet m fl) eller stolliga (Unika Partiet m fl) så bör du rikta in dig på de många små och oberoende kommunala partier som finns i detta land.

Dessa kommunpartier heter ofta något i stil med Kommunens Väl eller Medborgarpartiet. De har inte sällan som uttalad målsättning att lyssa på och lyda kommuninvånarna som de menar blir överkörda av de stora rikspartiernas riksintressen. De har med andra ord en grundinställning som ligger nära direktdemokratin och i vissa fall så är de kanske till och med de facto direktdemokrater även om de inte riktigt insett det själva.

Du som verkar ha gott om fritid borde ta och ringa runt till alla dessa partier (gissningsvis finns det bortåt ett hundratal) och erbjuda dem ett samarbete, särskilt fokus bör ligga på kommunpartier som inte sitter i kommunstyrelsen och lämpligtvis också är lite på dekis och i behov av en nytändning. De kan få ett nytt koncept, en ny idé och en ny möjlighet att nå ut till och skapa dialog med de kommuninvånare de säger sig representera. Och det direktdemokratiska partiet kan få sina första kommunala mandat.


Kanske ett viktigt fokus foer alla vaara medlemmar och sympatisoerer runtom i landet att pyssla med?
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Återgå till Övrigt



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster

cron
π