Forum

Strukturera upp sidan/partiet

Säg HEJ och presentera dig själv.
Har du frågor eller funderingar?

Strukturera upp sidan/partiet

Inläggav Gutenisse » 2010-03-30 10.15

Hela Aktiv Demokrati känns väldigt ostrukturerat. Partiet har olika forum och sidor lite här och där. På Facebook finns två sidor och det finns åtminstone två forum varav det ena är fullständigt stendött.

http://www.aktivdemokrati.se har en väldigt blandad layout där den ena sidan inte är den andra lik. Varför kan ni inte sätta er ner (fysiskt eller här på forumet) och börja skissa upp exakt hur sidan ska se ut och vad som ska finnas på respektive sida? Just nu verkar det som att ett fåtal personer sitter och petar lite som dom vill och tar helt egna beslut - tvärtemot det demokratiska styret som tydligen ska råda.

Det här forumet är nog det enda som är strukturerat och det beror enbart på att det är skapat av andra personer än Aktiv Demokratis "ledning".

aktivdemokrati.wordpress.com är en annan sida som jag inte begriper syftet med. Hur många sidor ska partiet egentligen ha och vad är syftet? Är det så att alla i ledningen vill "äga" en egen sida som h*n kan bestämma innehållet på helt själv eller vad är tanken?

Ju mer man läser i det här forumet, desto tydligare blir det att medlemmarna i "ledningen" inte alls är intresserad av "Aktiv Demokrati" och "folkstyre". Snarare rör det sig om ganska maktkåta individer som gärna själv vill hålla i trådarna. Det är väldigt mycket "jag tycker" och ett par medhåll senare, så är det klubbat, klart och tråden låst. Det är väl ändå inte speciellt demokratiskt?

Varför skickas det inte ut mail till medlemmarna när nya partirelaterade frågor ska diskuteras och röstas om? Istället sitter "ledningen" och tjattrar ett par dagar och sedan är saker och ting bestämda. Åter igen; väldigt odemokratiskt, men helt i linje med "ledningens" syn på saker och ting.

Att skicka mail till medlemmarna skulle dessutom öka aktiviteten på sidan. Just nu är det ett fåtal aktiva medlemmar och så har det varit i några år. För att öka deltagandet, krävs att medlemmarna blir påminda. Alla är inte lika fanatiska vad gäller "Aktiv Demokrati" som dessa aktiva individer.

Själv tillhör jag gruppen som besöker sidan ett par tre gånger om året för att se om det hänt något och varje gång konstaterar jag snabbt att inget nytt har hänt. Partiet står och stampar på samma ställe. Däremot brukar sidan byta utseende mellan varven och ena systemet har bytts mot det andra.

Såg förresten att aktiv-demokrati.se är ledig... Funderar på att regga domänen och slänga upp en sida där jag kan sprida mina egna politiska och privata åsikter... En hundring för att bli min egna lilla partipamp :)

Ytterligare en tanke... Enligt http://sv.wikipedia.org/wiki/Aktiv_Demokrati#Aktiv_Demokrati så har partiet 7 betalande medlemmar... Från och med idag är det dock 8 eftersom även jag slantat upp medlemskapsavgiften :)
Med vänlig hälsning,
Juri Salminen
http://www.familjen-salminen.se
Användarvisningsbild
Gutenisse
Medlem i partiet
 
Inlägg: 27
Registrerad: 2007-12-17 08.41
Ort: Enköping

Re: Strukturera upp sidan/partiet

Inläggav MrPerfect72 » 2010-04-01 12.20

Vaelkommen Gutenisse!
Jag tycker det aer kul att du vill vara med och paaverka partiet aentligen. :D

Gutenisse skrev:Hela Aktiv Demokrati känns väldigt ostrukturerat. Partiet har olika forum och sidor lite här och där. På Facebook finns två sidor och det finns åtminstone två forum varav det ena är fullständigt stendött.

Du aer vaelkommen att foersoeka staenga ner en av sidorna paa Facebook och sedan aktivera folk om du kan. Lycka till! Personligen aer jag inte intresserad av Facebook pga. dess CIA-kopplingar.

Gutenisse skrev:http://www.aktivdemokrati.se har en väldigt blandad layout där den ena sidan inte är den andra lik. Varför kan ni inte sätta er ner (fysiskt eller här på forumet) och börja skissa upp exakt hur sidan ska se ut och vad som ska finnas på respektive sida? Just nu verkar det som att ett fåtal personer sitter och petar lite som dom vill och tar helt egna beslut - tvärtemot det demokratiska styret som tydligen ska råda.

Nej, hemsidan aer vald. Forumt aer valt och bloggen aer nuvarande tvaa anvaendare ganska noejda med. Kunde vi aendra bloggen och foera in partiloggan skulle vi nog goera detta, tror jag.

Gutenisse skrev:Det här forumet är nog det enda som är strukturerat och det beror enbart på att det är skapat av andra personer än Aktiv Demokratis "ledning".

Nej, valt av partiet och upplagt av Magnus.

Gutenisse skrev:aktivdemokrati.wordpress.com är en annan sida som jag inte begriper syftet med. Hur många sidor ska partiet egentligen ha och vad är syftet? Är det så att alla i ledningen vill "äga" en egen sida som h*n kan bestämma innehållet på helt själv eller vad är tanken?

Bloggen drar in folk till partiet via de laenkar vi laegger upp daer. Det aer ingen nackdel att olika medlemmar i partiet "aeger" olika sidor, i haendelse av ex. olycka, som jag ser det. Det finns dessutom olika intressen i partiet. $n del gillar foirum, en del bloggar, en del gillar wiki. Dessa system aer bra paa olika saker.

Gutenisse skrev:Ju mer man läser i det här forumet, desto tydligare blir det att medlemmarna i "ledningen" inte alls är intresserad av "Aktiv Demokrati" och "folkstyre". Snarare rör det sig om ganska maktkåta individer som gärna själv vill hålla i trådarna. Det är väldigt mycket "jag tycker" och ett par medhåll senare, så är det klubbat, klart och tråden låst. Det är väl ändå inte speciellt demokratiskt?

Det tror jag kan bero paa tidsbrist, men ge gaerna ett konkret exempel!

Gutenisse skrev:Varför skickas det inte ut mail till medlemmarna när nya partirelaterade frågor ska diskuteras och röstas om? Istället sitter "ledningen" och tjattrar ett par dagar och sedan är saker och ting bestämda. Åter igen; väldigt odemokratiskt, men helt i linje med "ledningens" syn på saker och ting.

Om man vill vara med finns det inga hinder, man kan dessutom se till att besoeka forumet varje dag eller staella in forumet saa man faar alla konversationer till sin egen e-mail's inkorg. Dessutom kan alla laegga foerslag om regler eller stadgar som foeraendrar partiet paa vilka punkter som helst.

Gutenisse skrev:Att skicka mail till medlemmarna skulle dessutom öka aktiviteten på sidan. Just nu är det ett fåtal aktiva medlemmar och så har det varit i några år. För att öka deltagandet, krävs att medlemmarna blir påminda. Alla är inte lika fanatiska vad gäller "Aktiv Demokrati" som dessa aktiva individer.

Det har du helt raett i, tycker jag. Jag fokuserar paa bloggande och om du vill goera utskick via medlemsadmin om viktiga saker saa kommer jag nog stoedja detta.

Gutenisse skrev:Själv tillhör jag gruppen som besöker sidan ett par tre gånger om året för att se om det hänt något och varje gång konstaterar jag snabbt att inget nytt har hänt. Partiet står och stampar på samma ställe. Däremot brukar sidan byta utseende mellan varven och ena systemet har bytts mot det andra.

Med aktiva medlemmar kan vi komma naagon vart, annars blir det helt klart lite...passivt.

Gutenisse skrev:Såg förresten att aktiv-demokrati.se är ledig... Funderar på att regga domänen och slänga upp en sida där jag kan sprida mina egna politiska och privata åsikter... En hundring för att bli min egna lilla partipamp :)

Vi har redan ett par filurer som gjort detta i uppenbart syfte att splittra roerelsen saa du skulle inte vara ensam om detta.

Gutenisse skrev:Ytterligare en tanke... Enligt http://sv.wikipedia.org/wiki/Aktiv_Demokrati#Aktiv_Demokrati så har partiet 7 betalande medlemmar... Från och med idag är det dock 8 eftersom även jag slantat upp medlemskapsavgiften :)

Det vet medlemsadmin mer om. Jag vill ha 2000 medlemmar innan jag ser ljuset. Jag vaentar paa dem taalmodigt. :D "Sent ska syndarna vakna" brukar man saega.
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Re: Strukturera upp sidan/partiet

Inläggav Magnus Gustavsson » 2010-04-06 19.31

Hej, och välkommen, Gutenisse!
Jag tycker du verkar väldigt negativ, men också konstruktiv, så det är helt OK.
Martin svarade väl på det mesta, jag kan väl bara tillägga att vi beslutat sedan länge att inte skicka ut mail om varje omröstning då medlemmarna inte vill ha det.
(Dessutom är det enligt partiets intentioner då man istället ska kunna intressera sig för just de frågor man själv är intresserad av, utan att behöva drunkna i oväsentligheter och spam-förslag.
Just nu är det väl ingen större risk för för många förslag, men varför inte lära sig att hålla lite koll själv?
Dessutom går det ju bra att bevaka en kategori och få mail om nya inlägg kommer där.
(Medlemmarna vill inte ens ha oanmälda nyhetsbrev.)
Men, har du konstruktiva ideer och vill genomföra förändringar så är det bara att sätta igång!
Via omröstningar, eller kanske blogginlägg, eller inlägg i detta forum.
Ju mer man läser i det här forumet, desto tydligare blir det att medlemmarna i "ledningen" inte alls är intresserad av "Aktiv Demokrati" och "folkstyre". Snarare rör det sig om ganska maktkåta individer som gärna själv vill hålla i trådarna. Det är väldigt mycket "jag tycker" och ett par medhåll senare, så är det klubbat, klart och tråden låst. Det är väl ändå inte speciellt demokratiskt?

Om folk gillar dina ideer så är det inga maktkåta adminstratörer som kommer att blocka det..
Om det är få som svarar så kan det ju bero på att folk som du inte ens ids logga in oftare...ngt som givetvis blir ovanligare nu med dig som aktiv medlem?
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Re: Strukturera upp sidan/partiet

Inläggav pH7.3 » 2010-04-06 20.50

Hej Gutenisse,

Med jämna mellanrum kommer det någon som du och det behövs. Jag tycker att den representativa direktdemokratin är fullständigt lysande, men att varken aktivdemokrati eller direktdemokraterna lyckas rekrytera i tillräckligt snabb takt för att nå "kritisk massa". Man måste snubbla över AD/DD och när man väl gör det är det ett kompakt motstånd som möter en. Jag talar nu ur ett marknadsföringsmässigt perspektiv. Man sugs inte in, utan man måste vara driven och ha tid till att penetrera texterna och forumen.

Enligt min högst personliga om än kanske inte så ödmjuka åsikt beror just AD's kräftgång till stor del på Martin och hans sätt att fullständigt döda allt engagemang. Vem vet, med fler som du som engagerar sig kan vi lyfta oss så pass att vi kan marginalisera honom och hans paranoia (inte så lätt idag när han utgör 50% av kärnan).

Du har säkert varit inne på direktdemokraterna.se också. DD rör sig också i ultrarapid, men där är det - om jag har förstått Herr Anders rätt - en uttalad strategi att DD ska fungera som en slags tankesmedja och själva partiandet är något sekundärt. Om du ser på vad Murveln skriver på Direktdemokraternas forum ligger hans tankar mer i linje med mina, vilket i kort handlar om att popularisera konceptet, att sälja det, eventuellt genom att ta det i delsteg. Du hittar säkert mina inlägg om detta här och på DD.

http://wiki.sobr.se var tänkt som ett verktyg för att arbeta fram nya texter och idéer och det kan det fortfarande bli, även om Murveln har levt om lite och förfulat - vilket jag antar att han har gjort i frustration över att ingen annan har engagerat sig. Det är dock fritt fram för vem som helst att ändra och redigera, så varsågod (det gäller dig också Martin - du är ju icke-pretentiös nog för att ändra dig).


// Paul
Användarvisningsbild
pH7.3
Medlem i partiet
 
Inlägg: 361
Registrerad: 2009-08-11 22.46

Re: Strukturera upp sidan/partiet

Inläggav Magnus Gustavsson » 2010-04-06 20.56

Det är lätt att marginalisera Martin!
Han är endast en och ni båda kan köra över honom idag redan!
Blir ni en till så kör ni över mig också även om jag till äventyrs skulle hålla med Martin.... :roll:
Kör hårt!
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Re: Strukturera upp sidan/partiet

Inläggav MrPerfect72 » 2010-04-07 12.48

Alla som loggar in kommer sannolikt inte ha goda, positiva och vaelmenande intentioner.
En viss nivaa av paranoia aer att undvika total naivitet.

Jag vet vilka jag litar paa. De som bidrar paa ett positivt saett och verkligen tillfoer naagot.

I dagslaeget aer detta enbart Magnus, Josef och en ny finsk kille som programmerar samt folk som oeveratt FAQ aat partiet. kanske fler? Det faar tiden utvisa.

Resten av surpupporna aer jag faktiskt ganska besviken paa utan att det foer den skull drar ner mitt humoer. Positivitet goer naemligen att man kan lyckas med vad man tar sig foer. :D
http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/ - Valsamverkan som kommer gynna demokratin och AD
Användarvisningsbild
MrPerfect72
 
Inlägg: 3093
Registrerad: 2006-01-18 09.52

Re: Strukturera upp sidan/partiet

Inläggav Magnus Gustavsson » 2010-04-07 18.54

Var och en litar ju på den man vill förstås.
Andra kan man strunta i.

En man/kvinna, en röst.
Ingen anledning finns att börja strida om vem man litar på eller ej.
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Re: Strukturera upp sidan/partiet

Inläggav Gutenisse » 2010-04-09 13.37

pH7.3 skrev:Hej Gutenisse,

Med jämna mellanrum kommer det någon som du och det behövs. Jag tycker att den representativa direktdemokratin är fullständigt lysande, men att varken aktivdemokrati eller direktdemokraterna lyckas rekrytera i tillräckligt snabb takt för att nå "kritisk massa". Man måste snubbla över AD/DD och när man väl gör det är det ett kompakt motstånd som möter en. Jag talar nu ur ett marknadsföringsmässigt perspektiv. Man sugs inte in, utan man måste vara driven och ha tid till att penetrera texterna och forumen.

Enligt min högst personliga om än kanske inte så ödmjuka åsikt beror just AD's kräftgång till stor del på Martin och hans sätt att fullständigt döda allt engagemang. Vem vet, med fler som du som engagerar sig kan vi lyfta oss så pass att vi kan marginalisera honom och hans paranoia (inte så lätt idag när han utgör 50% av kärnan).

Du har säkert varit inne på direktdemokraterna.se också. DD rör sig också i ultrarapid, men där är det - om jag har förstått Herr Anders rätt - en uttalad strategi att DD ska fungera som en slags tankesmedja och själva partiandet är något sekundärt. Om du ser på vad Murveln skriver på Direktdemokraternas forum ligger hans tankar mer i linje med mina, vilket i kort handlar om att popularisera konceptet, att sälja det, eventuellt genom att ta det i delsteg. Du hittar säkert mina inlägg om detta här och på DD.

http://wiki.sobr.se var tänkt som ett verktyg för att arbeta fram nya texter och idéer och det kan det fortfarande bli, även om Murveln har levt om lite och förfulat - vilket jag antar att han har gjort i frustration över att ingen annan har engagerat sig. Det är dock fritt fram för vem som helst att ändra och redigera, så varsågod (det gäller dig också Martin - du är ju icke-pretentiös nog för att ändra dig).


// Paul


Jag kan inte annat än hålla med dig, Paul.

Har inte haft tid att läsa på DD's hemsida, men ska försöka hinna med detta under helgen. Kanske är mindre elittänkande hos dom?
Med vänlig hälsning,
Juri Salminen
http://www.familjen-salminen.se
Användarvisningsbild
Gutenisse
Medlem i partiet
 
Inlägg: 27
Registrerad: 2007-12-17 08.41
Ort: Enköping

Re: Strukturera upp sidan/partiet

Inläggav Magnus Gustavsson » 2010-04-10 14.29

Hur menar du att vi har elittänkande i AD, Juri?
Tänk inte 4%, det är det de etablerade partierna vill få dig att göra.
Tänk på framtiden och vad Du vill att Sverige skall vara.

MVH/
Magnus
Användarvisningsbild
Magnus Gustavsson
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3111
Registrerad: 2006-01-18 00.54
Ort: Hindås

Re: Strukturera upp sidan/partiet

Inläggav aktivt » 2010-09-22 19.54

Ja, som ny här och snart bliven medlem, i ett parti som verkar tillhöra framtiden och där jag vill vara med påverka, kanske jag lite kaxigt kan börja med att tycka till i min första fråga här på forumet, som bör uppfattas som feedback/konstruktiv kritik eller rentav feedforward-resonemang för er med makten än så länge att påverka saker och ting.

Som ganska ny besökare på sidan och med en bakgrund som civilekonom, där marknadsföring anses som A och O för att lyckas i alla former av branscher, även icke-kommersiella som i detta fallet, så är grundregeln den att första intrycket är A och O. Om man då relaterar till frågan beträffande sidans struktur och design m.m. så bör följande ses över och ändras tycker jag:

* När man kommer in på första sidan bör det framgå tydligt, kort och koncist vad partiet står för och kan erbjuda. Att detta syns direkt, är oerhört viktigt för att man som läsare skall slippa leta efter nålen i höstacket. Slogans, är nyckeolrdet i kontexten.

* Loggan är väl helt ok, men bör kanske ses över. Färgerna på sidan bör inte innehålla mer än 3-4 färger för att ge ett seriöst och professionellt intryck. För mycket färger, som dessutom inte samstämmer ihopa, ser mindre bra ut i ett totalt perspektiv.

*Sidan bör vara mer lättmanövrerad och precis som TS tar upp, strukturerad. Det skall vara enkelt att hitta runt, dessuotm skall långa i olika ämnen på huvudsidan styckindelas och struktureras så inte onödig lång text i något intressant ämne försvårar läsningen och därmed sänker intresset för läsaren.

Något mer har jag inte just nu att tillägga i detta ämne och tar gärna emot kritik för dessa ståndpunkter. Men layout och marknadsföring på sidan är oerhört viktigt och kan inte negligeras på något sätt alls, om vi skall locka intressanta aktörer till partiet och rörelsen.

Jag är ingen webbdesigner utan civilekonom, men har tillgång till fina webdesignprogram som kan vara till nytta om så fordras och kan åta mig möjligen att titta igenom dessa bitar som sagt.
aktivt
 
Inlägg: 4
Registrerad: 2010-09-14 12.39
Ort: Malmö

Re: Strukturera upp sidan/partiet

Inläggav jonas » 2010-09-26 22.18

aktivt skrev:Ja, som ny här och snart bliven medlem, i ett parti som verkar tillhöra framtiden och där jag vill vara med påverka, kanske jag lite kaxigt kan börja med att tycka till i min första fråga här på forumet, som bör uppfattas som feedback/konstruktiv kritik eller rentav feedforward-resonemang för er med makten än så länge att påverka saker och ting.


Tyck gärna till om förslaget på ny webbplats:
viewtopic.php?f=82&t=1096&start=60#p9571

Har tyvärr fått väldigt få kommentarer än så länge i forumet.
Användarvisningsbild
jonas
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3687
Registrerad: 2006-09-18 22.57
Ort: Göteborg


Återgå till Övrigt



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster

cron
π