Forum

Ändra på Facebooksidan?

Hur AD når ut med sitt budskap

Ändra på Facebooksidan?

Inläggav caroline.astrom » 2013-07-11 09.56

Hallå!

Jag undrar vad ni tycker om att ändra "politiskt parti" på Facebooksidan? Till Gemenskap eller organisation eller något annat. För det är ju egentligen INTE ett politiskt parti i vanlig mening. Jag menar ni är ju politiskt obundna.

Tror att ni skulle få fler gillamarkeringar och folk som vill engagera sig på detta sätt. Många ryggar när de ser "politiskt parti".

Vidare så tycker jag att ni borde ha mer info under "Om" på Facebooksidan.

Tack!
caroline.astrom
Medlem i partiet
 
Inlägg: 21
Registrerad: 2013-07-07 12.19

Re: Ändra på Facebooksidan?

Inläggav JimmyStrobl » 2013-07-12 15.04

Ja, definitionen för AD är svårt ibland. Gemenskaper och föreningar har å andra sidan inger reel politisk makt så om vi gör det så går kanske vår största styrka om intet. Att vi just är ett parti som vill in och rösta igenom det folket vill ha.

Men ja, AD är lite allt möjligt. Jag ser det framförallt som ett verktyg för demokrati.
Användarvisningsbild
JimmyStrobl
Medlem i partiet
 
Inlägg: 107
Registrerad: 2012-05-07 11.13

Re: Ändra på Facebooksidan?

Inläggav peteri » 2013-07-12 16.06

Fräscha upp FB-sidan kan vara en bra idé.
peteri
Medlem i partiet
 
Inlägg: 424
Registrerad: 2012-06-30 15.45
Ort: Göteborg

Re: Ändra på Facebooksidan?

Inläggav haja » 2013-07-13 10.42

Att vilja förändra statsskicket är mycket politiskt. AD agerar som politiskt parti och ska registrera sig som hos valmyndigheten som politiskt parti. AD ställer upp i val och har ställt upp i val.
Därför anser jag att AD är ett politiskt parti per definition. Det är alltså inte en vanlig ideell organisation. Och i andra människors ögon är AD ett politiskt parti.Och det är inte vad AD medlemmar anser om AD som organisation som är det viktiga. Det är omgivningens syn på AD som är avgörande.

Att AD inte driver frågor i en traditionell höger-vänster skala, det spelar ingen roll. Inte heller om det agerar direktdemokratiskt eller inte, spelar heller ingen roll. Som sagt det är omgivningens syn på AD och agerande som parti som är avgörande. :D :D

Förlåt mig ni andra om jag låter så tvärsäker men denna fråga kommer upp då och då med en diskussion och det finns olika åsikter. Men jag har tvekat tidigare hur det är men jag anser att mina argument ovan är tillräckliga och överväger. Att det finns personer som ryggar tillbaka att att vi AD är ett politiskt parti är en annan sak. Man ska inte mörka för att få mer symapatisörer.
Och vill någon jobba för mer demokrati i en organisation så är det bara att tipsa om den ideella Föreningen för direktdemokrati (FFDD) som jobbar att ta fram demokratikurser och ska stödja direktdemokratiska föreningar och partier. Det var därför vi bildade föreningen. :D
Användarvisningsbild
haja
Medlem i partiet
 
Inlägg: 460
Registrerad: 2011-01-06 23.11
Ort: Stockholm

Re: Ändra på Facebooksidan?

Inläggav jonas » 2013-07-14 13.29

Vad vill ni ändra i texten i om-fliken?

www.aktivdemokrati.se är en direktdemokratisk röstförmedlare. Rösta själv eller välj olika representanter på olika områden.

Vision

Partiet för kontinuerlig direktdemokrati

Beskrivning

På så vis kan allas kompetens, engagemang, kreativitet och energi komma till sin rätt. De som brinner för något har också chansen att aktivt deltaga och förändra.

Allmän information

Behåll din röst! Vi låter alla medborgare rösta i riksdagen i varje enskild fråga. Alla frågor läggs upp till omröstning på webben. Alla våra mandat i riksdagen fördelas enligt resultatet i omröstningen.
Aktiv Demokrati byter namn till Direktdemokraterna.
Vi håller på att migrera till http://www.direktdemokraterna.se

Deltag i våra möten för att hjälpa till att föra partiet framåt.
Användarvisningsbild
jonas
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3687
Registrerad: 2006-09-18 22.57
Ort: Göteborg


Återgå till KommunikationVilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

π