Forum

Angående dolda agendor och sakfrågedrift

Hur AD når ut med sitt budskap

Angående dolda agendor och sakfrågedrift

Inläggav peteri » 2013-05-28 10.08

partiprogramsidan finns följande kommentar:

Så projektet är att hindra ockupation av folkets vilja. Med det menar jag att vi ska förhindra falska utsagor om vilka vi är. Ett exempel: Regeringen påstår av vi fuskar med våra bidragssystem. Visst några få gör det men att påstå att det var ett stort problem medförde en kraftig ökning av det fusket. Förmodligen tillhörde utsagan en strategi som ska leda fram till en framtid av segregering av vårt sedan folkhemstankens solidaritets strävan vunna bild av oss själva. Alltså var regeringens avsikt att öka fusket för att kunna sortera oss med tvingande politik. Vad jag förstår är vi emot dolda agendor. Att upptäcka anledningen till fusk påståendet är inte svårt men är det något vi ska göra. Jag kallar det regeringen gjorde där “Labero Politik”. Viftandet med ordet fusk och rubricering av våra försäkringssystem som bidrags utbetalare för att fästa vår uppmärksamhet där för att med dold hand främja en odemokratisk vilja. En vilja som syns tydligast i regeringens ovilja att stävja skattefusk. Eller snarare att i allt större utsträckning främja överföring av gemensamma värden till privat ägo. Hur ser vi på den urvattningen?
Hur kan driften av en sakfråga se ut?
Alltså ska vi avslöja dolda agendor?


Har vi tydliga svar på frågorna?

Frågan om hur man driver en sakfråga är något jag funderat över också. Låt säga att jag motionerar om att måla alla lyktstolpar gula. Låt säga att det finns ett intresse för att driva igenom motionen, vilket visar sig genom en omröstning i AD:s system.

Om motionen bifalls i omröstningen, hur driver jag vidare frågan till högre instans om vår representant/er i kommunen (låt säga att frågan rör Göteborg) endast är en röstförmedlare utan rätt att driva enskilda frågor?
peteri
Medlem i partiet
 
Inlägg: 424
Registrerad: 2012-06-30 15.45
Ort: Göteborg

Re: Angående dolda agendor och sakfrågedrift

Inläggav joasi » 2013-05-28 19.19

Hur ska röstförmedlaren kunna förmedla medborgarnas röst utan att aktivt driva sakpolitik? I det här fallet säger medborgarnas röst att lyktstolparna ska målas gula. Då borde röstförmedlaren aktivt arbeta för den saken med till buds stående medel. Jag ser mer röstförmedlaren som en professionell Demokrat vars uppgift är att förverkliga folkviljan. Den gamla tanken om knapptryckare hoppas jag vi har lämnat därhän.
joasi
Medlem i partiet
 
Inlägg: 1187
Registrerad: 2006-09-17 20.34
Ort: Stockholm

Re: Angående dolda agendor och sakfrågedrift

Inläggav peteri » 2013-05-28 20.44

Det är intrycket jag har fått. Att hen är en röstförmedlare, men i övrigt är neutral. Så jag förstår den ursprungliga kommentarens undran.
peteri
Medlem i partiet
 
Inlägg: 424
Registrerad: 2012-06-30 15.45
Ort: Göteborg


Återgå till KommunikationVilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

π