Forum

Inlägget "LYCKAD DEMOKRATI FÖR ALLA NU ..."

Re: Inlägget "LYCKAD DEMOKRATI FÖR ALLA NU ..."

Inläggav robwe » 2011-03-29 19.47

Fred, jag skulle också vilja påpeka ytterligare en viktig aspekt i sammanhanget.

Partiet beslutar direktdemokratiskt vad vi ska göra med partiets resurser såsom partiets pengar, partiets ingångna avtal samt partiets immateriella resurser.

Men en viktig sak att poängtera är att partiet i nuvarande stund inte har så speciellt många resurser att förfoga över. Vi har inga pengar och vi har inga människor som arbetar för oss mot betalning.

På grund av denna enkla orsak har partiet en situation som uppmanar till viss ödmjukhet.

När människor arbetar för partiet genom att bidra med sin tid och sina resurser är detta att betrakta som en gåva, som tillför resurser utöver de som partiet redan förfogar över, och även om en demokratisk princip är viktig som sådan, så kan partiet inte besluta över de gåvor som skänkes till partiet.

Jämför till exempel med att du får en julklapp av din moster. Du kanske inte är helt nöjd med julklappen som din moster gett till dig, men det är i alla fall en gåva, vilket gör att man inte kan komma med anklagelser.

Samma sak gäller partiets funktionärer. När människor hjälper partiet genom att blogga programmera eller på annat sätt, så är detta en gåva som pariet inte kan kontrollera till 100%.

Om en viss programmerare vill skapa ett demokratisystem och skänka det som en gåva till partiet, så är det fel att komma med anklagelser om diktatur. Det bara skapar osämja och minskar människors motivation att bidra.

Jultomten är till exempel ingen diktator, bara en person som gör sitt bästa för att hjälpa andra efter bästa förmåga.

Jag är säker på att alla som arbetar med detta gör sitt bästa för att nöja partiets medlemmar, men man kan å andra sidan inte heller ställa hur långtgående krav som helst. Att programmera är en tidsödande och mödosam process, och programmeraren bör ha viss frihet i sitt arbete.

När partiet har resurser att betala programmerare för att utveckla våra system, då kan man börja prata om att dessa med nödvändighet måste följa demokratiskt fattade beslut till punkt och pricka. Då har vi råd att vara petiga.

Tills dess får vi gilla läget och anpassa oss efter de donationer i form av arbetstid som partiet får.

Vad gäller allt annat så fattar vi beslut genom omröstningar!
Användarvisningsbild
robwe
Medlem i partiet
 
Inlägg: 344
Registrerad: 2006-01-25 23.23
Ort: Linköping

Föregående

Återgå till Blogg



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron
π