Forum

Konstitutionell Republik vs Demokrati Del 1 och 2

Konstitutionell Republik vs Demokrati Del 1 och 2

Inläggav Alias » 2011-05-13 16.09

Konstitutionell Republik vs Demokrati Del 1 och 2: Demokrati leder till tyranni : Vaken.se
Bra sammandrag av vissa viktiga uttalanden liksom annan information i gruppen "Bra-att-veta".

Annan bra länk som har artiklar i berörda ämnen finns på NEXUS Nya Tider
/Björn Hallgren
- Det finns lagar i allt och allt är uttryck för lag
Användarvisningsbild
Alias
Medlem i partiet
 
Inlägg: 60
Registrerad: 2011-04-24 21.14
Ort: Sandsjön, Sexdrega

Re: Konstitutionell Republik vs Demokrati Del 1 och 2

Inläggav gilroitto » 2011-05-13 23.41

De fastställde att dessa rättigheter inte fick kränkas av en otyglad majoritet, lika litet som de fick kränkas av en otyglad kung eller monark. De insåg att majoritetsstyre snabbt skulle urarta till pöbelvälde och sedan till tyranni. De hade studerat de grekiska demokratiernas och den romerska republikens historia. De förstod tydligt den relativa frihet och stabilitet som hade präglat den senare, och de strider och omvälvningar - som snabbt ledde till despotism - som hade präglat den förra. När de formulerade konstitutionen skapade de en regering som byggde på lagar och inte på personer, en republik och inte en demokrati.

Under demokratin byggs ständigt dessa konstitutionella skyddsmekanismer på, och kommer att fortsätta göras under direktdemokratiskt styre. Hela ADs tanke bygger väl på tron att vi inte behöver omyndigförklara folket och att vi måste ha upplysta regenter som skyddar oss mot oss själva, utan att vi klarar av att självvalt ge förtoendet till pålästa personer och ge dem vårt förtoende genom att direkt eller indirekt rösta på deras förslag. Då blir det inte pöbelvälde samtidigt som man skapar större engagemang och genomlysning samt slipper drabbas så hårt när dessa regenter inte är så särskilt upplysta.
/Gil Roitto
Användarvisningsbild
gilroitto
Medlem i partiet
 
Inlägg: 787
Registrerad: 2006-09-03 00.33
Ort: Malmö

Re: Konstitutionell Republik vs Demokrati Del 1 och 2

Inläggav Alias » 2011-05-14 00.34

Personligen är jag inte insatt i vilka varianter och olika omständigheter som kan inträffa. Vad jag däremot är relativt medveten om, det är detta jag kallar för mörka krafter. Med det avser jag hemliga eller organisationer som inte kör med öppna kort. Ofta sammansatta av ett mindre antal individer i toppen som sedan styr de inunder på olika vis. Frimureriet är en sådan organisation med 33 kända grader där i princip ingen underliggande har minsta kännedom om att det ens finns ytterligare högre grader. Hur mångas till motsvarande krafter finns det? Visst, många tillhör just den nämnda orden på ett eller annat vis men vilka är de okända?

Banker, vapen-, kemiska- medicinska- och andra multinationella industrier är i stort sett styrda av gemensamma organisationer. Allt sker i tysthet där lobbying med mutor och en allsköns massa olika påtryckningsmedel ser till att få sin vilja igenom, oavsett tidsperspektivet. En livstid har ingen större betydelse, bara de ser till att allt löper i rätt riktning så kan de njuta av sin gemenskap.

För att någon form av demokrati skall fungera är det ett måste att neutralisera allt som går av detta falskspel bakom lykta dörrar. Annars hjälper det inte hur mycket vi vanliga försöker bygga ett gemensamt fungerande samhälle. Har vi inte stenhårda regler mot fusk och korruption med långtidsstraff som påföljd kommer det skumma att fortsätta liksom att de utvecklas stadigt.

Tyvärr kan jag inte bidra med några smarta lösningar, har bara lite idéer som jag inte kan se vilka konsekvenser de skulle få av motattacker. Ett ensamt land som går före i detta drabbas hårt av olika sanktioner. Troligen gäller det att mobilisera gräsrötterna i många länder samtidigt för att få positiva genomslag. Tänker bland annat på MAI-avtalet som gräsrötterna fick stopp på, att det sedan kommer ånyo i annan form är få medvetna om. Som sagt, tiden spelar ingen roll, allt kommer igen men i nya skepnader.
/Björn Hallgren
- Det finns lagar i allt och allt är uttryck för lag
Användarvisningsbild
Alias
Medlem i partiet
 
Inlägg: 60
Registrerad: 2011-04-24 21.14
Ort: Sandsjön, Sexdrega

Re: Konstitutionell Republik vs Demokrati Del 1 och 2

Inläggav gilroitto » 2011-05-14 17.45

Idag är medarbetares krav på genomlysning av företag mycket större, likaså inom olika organisationer, tom svenska frimurarna har en öppnare organisation, då folk vet att det finns bättre alternativ och organisationerna inte kan behålla medlemmar med vilka fasoner som helst. Politiken eller företag eller organisationer kan gå före och indirekt dra med sig samhället i stort. Genom ökad demokratisering kommer information om olika processer i samhäälet finnas mer tillgängligt för insyn och göra det allt svårare för olika maktsfärer att gå runt en öppen process för att genomdriva större förändringar.

Sverige har faktiskt haft stora motkrafter mot detta under en lång tid i form av starka föreningar, partier, journalistik osv som gör oss relativt befriade från att wallenbergsfamiljen, frimurare eller andra ska bli frestade att röra sig i för vida svängar.
/Gil Roitto
Användarvisningsbild
gilroitto
Medlem i partiet
 
Inlägg: 787
Registrerad: 2006-09-03 00.33
Ort: Malmö

Re: Konstitutionell Republik vs Demokrati Del 1 och 2

Inläggav WERY » 2012-02-10 18.03

Republik leder alltid till korruption så det är därför man bör avskaffa ett sådant statskick
WERY
Medlem i partiet
 
Inlägg: 69
Registrerad: 2010-10-03 23.35


Återgå till Utanför ämnet



Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron
π