Forum

Stöd den lokala demokratin!

Besvara

OBS! Du är inte inloggad i forumet ännu. Klicka här för att logga in


Den här frågan är till för att indentifiera och förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode är
[img] är
[flash] är AV
[url] är
Smilies är
Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Stöd den lokala demokratin!

Re: Stöd den lokala demokratin!

Inlägg av haja » 2013-10-28 12.35

Om man ska förändra världen så börjar det med att förändra i sin närhet. Med det får man mycket lärdomar och erfarenhet. Man kan börja i det lilla och sedan fortsätta med det stora. Som att lära sig krypa innan man kan gå.

Praktisera gärna nuvarande demokrati i din kommun och kratta manegen för direktdemokrati.
https://www2.varmdo.se/Resource.phx/plaza/publica/invanare/dialog/eforslag/aktuellaeforslag.htx

Stöd den lokala demokratin!

Inlägg av haja » 2013-10-27 14.33

Jag önskar er hjälp!

Vår lokala demokrati i Värmdö har allvarliga brister. Jag behöver ert stöd i en digital namninsamling på kommunens hemsida för mer och bättre demokrati.

Varför?
Jo, politiker i styrande majoritet har stängt utannonserade öppna styrelsemöten för allmänheten, man har dolt protokoll eller förnekat att de finns, man har misslyckats med alla medborgardialoger vilket resulterat i ett folkinitiativ och folkomröstning. Kommunstyrelsen har förnekats ansvarsfrihet av kommunfullmäktige för misskött ekonomi och revisorerna har så skarpt det är möjligt kritiserat kommunens handlande angående ekonomin i en idrottsanläggning/fastighetsaffär. Det är bara några saker som de har gjort.

Men dessbättre finns det ett annat verktyg som fungerar som en möjlighet, e-förslag. Det vill jag nu utnyttja för att få bättre och mer demokrati i vår kommun.

Du som är för mer demokrati, vädjar jag till Dig att supporta förslaget. Och jag kan inte hitta bättre plats bland Aktiv demokratis forum-medlemmar. Och det roliga är att alla kan stödja förslaget, oberoende det oberoende av ålder och geografi, enligt antagna regler i kommunen.

Förslaget finns på kommunens hemplats: https://www2.varmdo.se/Resource.phx/plaza/publica/invanare/dialog/eforslag/aktuellaeforslag.htx
Klicka på länken "Läs förslaget" "Demokratin behöver utvecklas i Värmdö kommun" och längst ned i förslaget kan ni trycka på en knapp för er support. Stöd gärna med namn och glöm inte gilla på facebook för vidare spridning.

Vill Du göra något liknande i din kommun?
Ta förslaget, kopiera anpassa till er egen kommun (du måste vara skriven i kommunen). Finns inte e-förslag i kommunen så har de flesta kommuner medborgarförslag. Lämna det i så fall som medborgarförslag och som privatperson. Kommunen är tvungen att hantera förslaget och måste upp i kommunfullmäktige för omröstning.
(På så sätt ställer man politiker och partier mot väggen om de vill ha mer demokrati eller inte. Och är de emot förslagen är de i princip mot ökad demokrati och vilka vill vara det? Och det kommer visa sig ett vilka som är riktiga demokrater eller inte. :wink: Medborgarförslag finns i lag, då det räcker det med en person som lämnar förslag. Med e-förslag lämnas förslagen till politikernas godtycke att ta upp förslaget eller som nu och måste ha 500 som stöder förslaget!)

Så kan vi får mer demokrati i kommuner - och detta är bara början....

Tack på förhand för din hjälp/support för bättre demokrati med konkret auktion.
Tusen tack till Jonas, Erika, Urban, John och alla som redan supportat förslaget.

Hans Jangeby, av ledande politiker i kommunen kallad för demokratiaktivist :D

Upp

cron
π