Forum

Äkta Demokrati, Eskilstuna

med partier, organisationer, föreningar, med mera

Äkta Demokrati, Eskilstuna

Inläggav jonas » 2012-12-08 16.48

Från https://www.facebook.com/pages/%C3%84kta-Demokrati-Eskilstuna/385489791522078

Johan Mets skrev:Om

Äkta Demokrati, Eskilstuna är namnet till trots ett kompliment till dagens politiska partier. Skillnaden är att vi ska fråga folket först och sedan göra som majoriteten vill efter en omröstning, oavsett det gäller en vänster eller höger fråga.

Vision

Visionen är att skapa ett direkt demokratiskt parti (ett parti som låter folket få välja sin egen politik i varje enskild fråga).

Beskrivning

Äkta Demokrati, Eskilstuna skall till en början diskutera sig fram via facebook angående frågor som främst berör oss inom Eskilstuna Kommun. Samtidigt som vi genom dessa diskussioner provar ifall intresse finnes för att skapa ett nytt parti för folket.

Om viljan till ett nytt parti finns och om vi i nästa val får minst ett mandat till kommunfullmäktige så skall våra diskussioner leda till en omröstning via webben. Vilket nog är det bästa, men alternativ kanske bör finnas på torg, köpcentrum eller liknande. Vilka frågor/viljor som skall föras fram i kommunfullmäktige bestämmer alltså ni - inte era blivande representanter från Äkta Demokrati. Utan dessa personer skall endast föra fram majoritetens beslut.
Förklarat med andra ord: Ifall Äkta Demokrati får en stol i kommunfullmäktige. Så skall Äkta Demokrati endast uttrycka sig då invånarna i Eskilstuna Kommun har en åsikt annars skall "tystnadsplikt" råda i kommunfullmäktige, eller vad tycker du?

Ordet är fritt..men du skall respektera andra genom att vara VÄLDIGT MYCKET tolerant (acceptera andras åsikter). För tolerans är egentligen i grund och botten vad det hela handlar om inom Äkta Demokrati, Eskilstuna. Utöver detta är allt föränderligt, inklusive namnet, för som skrivet det är ni som bestämmer tillsammans.
Aktiv Demokrati byter namn till Direktdemokraterna.
Vi håller på att migrera till http://www.direktdemokraterna.se

Deltag i våra möten för att hjälpa till att föra partiet framåt.
Användarvisningsbild
jonas
Medlem i partiet
 
Inlägg: 3687
Registrerad: 2006-09-18 22.57
Ort: Göteborg

Återgå till Samarbete med andra grupperVilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron
π