Forum

De kan även ha ett eget "röstområde" i GOV.

Besvara

OBS! Du är inte inloggad i forumet ännu. Klicka här för att logga in


Den här frågan är till för att indentifiera och förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
BBCode är
[img] är
[flash] är AV
[url] är
Smilies är
Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: De kan även ha ett eget "röstområde" i GOV.

Re: De kan även ha ett eget "röstområde" i GOV.

Inlägg av jonas » 2013-03-15 20.47

Utgångspunkten är att den som har rösträtt i respektive val också kan rösta i motsvarande församling via Aktiv Demokrati.

Jag säger utgångspunkt, eftersom detta kan ändras direktdemokratiskt. Exempelvis är det möjligt att någon föreslår att sänka eller höja åldersgränsen.

Jag kan även tänka mig att kommunpartierna kan välja variationer av direktdemokrati som passar kommunen. Ju färre invånare, desto mindre är behovet av delegater. I en liten kommun är det möjligt att man väljer att inte ha delegater, och att de som vill påverka kommer till en gemensam plats där diskussioner och debatter hålls. Jag kan tänka mig att det blir upp till varje kommun att besluta om egna dylika variationer.

Re: De kan även ha ett eget "röstområde" i GOV.

Inlägg av Urban » 2013-02-09 18.51

Svar: Detta måste vara så att endast invånarna i varje kommun kan rösta. Så att inte möjligheten finns att man kan bli påverkad av människors röster som inget har med saken att göra, vet inget om det osv. Alltså ska bara invånarna i varje kommun och endast dem kunna rösta i sina hjärtefrågor.

De kan även ha ett eget "röstområde" i GOV.

Inlägg av Urban » 2013-02-09 18.47

De kan även ha ett eget "röstområde" i GOV.
Det finns inte en automatisk koppling till medlemsregistret. Bland annat eftersom det inte officiellt finns några lokalavdelningar. Så i nuläget måste administratörer för hand bestämma vem som får rösta i respektive lokalavdelning. Alternativt kan man säga att alla som vill får vara med och rösta och att man räknar med att man inte röstar i frågor där man inte har ett intresse. Då behövs inte någon särskild administration av röstberättigade.
Det finns idag, på prov, ett röstområde för AD Göteborg.

Upp

cron
π